Oldal: 11 / 12

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. augusztus 12., hétfő 13:04
Szerző: ikervaritibi
Teki!!!!!!!!!!

Gratulálok az új szerke- berkéhez,használd sokszor, erőben egészségben!
De talán nincs miben sütögess? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Azért az új szerzemény!

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. augusztus 12., hétfő 21:49
Szerző: csácsó2
Tuti, hogy egy felhalmozóval állunk szemben mert ha a földről el fogy a FA annak ellenére Ő még
mindig meg tudja sütögetni a kis pecsenyéjét gázon :!: Tuti, hogy villanyos is van Neki ugye Teki :!: :?:
/Szupi szerkezet!/

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. augusztus 28., szerda 7:16
Szerző: G J
Mesterek!
Már régóta piszkálta a fantáziámat a rakétakályha és most készítettem egyet. Pár kiló lemezhulladék, egy félig elégett rostély, pár csavar, cseréptörmelék, egy vödör agyag és már kész is lett. Elmondhatom, hogy rendkívül takarékos szerkezet, pár ágfával megrottyant egy halászlé, csak tolni kellett, ahogy égett.
Most nincs jobb képem róla, de a lényeg talán látszik. Majd kap egy szebb dizájnt.
A környezet sincs most rendben, a háttérben egy épülő kiskemence, még hátrébb a Holt-Duna. Azért ez is szebb lesz majd.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. augusztus 29., csütörtök 16:17
Szerző: Pedrobácsi
Kedves G J !

Nagyon szép kis rakétát csináltál. Ezzel már komolyabb adagokat is lehet főzni és nagyon kevés tüzelőanyaggal.

:k

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. szeptember 3., kedd 7:18
Szerző: Mazsim1972
Szervusztok!

Remélem ide jó helyre írom a kérdésem! Ha tepsit szeretnék gyártattni a kemencébe akkor azt rozsdamentes, saválló acélból vagy vasból érdemes? Milyen magasságú a megfelelő? Én 60mm-re gondoltam.

Parázstartót tepsit is szeretnék a grillezőhöz, gondolom azt is olyan anyagból kéne mint a kemencébe a tepsiket.

Grillrácsot is találtam, mellékelem a linket:

http://www.grillezobolt.hu/hu/products/show/1151

Esetleg tud valaki olcsóbbat, jobbat?

K.B.Ü.: Mazsi

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2013. szeptember 3., kedd 7:46
Szerző: SzKaresz
Mazsim1972 írta:Szervusztok!

Remélem ide jó helyre írom a kérdésem! Ha tepsit szeretnék gyártattni a kemencébe akkor azt rozsdamentes, saválló acélból vagy vasból érdemes? Milyen magasságú a megfelelő? Én 60mm-re gondoltam.

Parázstartót tepsit is szeretnék a grillezőhöz, gondolom azt is olyan anyagból kéne mint a kemencébe a tepsiket.

Grillrácsot is találtam, mellékelem a linket:

http://www.grillezobolt.hu/hu/products/show/1151

Esetleg tud valaki olcsóbbat, jobbat?

K.B.Ü.: Mazsi
Tepsi gyártást nem kell elkapkodni sima zománcos tepsiben megszerzed a rutint, hogy egy-kettő, vagy 3 kell a vendégsereghez és utána döntesz:) A *** is szereti, ha alulról kap egy kis levegőt, így javaslatom szerint ~6-os betonvasból csinálsz egy sűrű rácsot, arra megy a ***, ha ezt egy tepsibe teszed pár centis lábakon, az már személyes döntés. Grillrácsnak tökéletes a megunt gáz, vagy villanytűzhelyben lévő. Régebben nagyobb ipari hűtőkben is volt ami nem volt műanyagos. Ez egy kreatin világ:) http://m.cdn.blog.hu/st/stylebyme/image/grill.jpg Üdv

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. április 9., szerda 20:28
Szerző: ungula
Elkészült a kürtös kalács sütő szerkezet. Mivel még vannak kapkodó kezek, ezért a lánckerék hátra került, az is fedve. A lánckereket egy grillező motor hajtja. Helyileg lehet teljesen önállóan használni, én a kemence előterében tervezem. A hétvégén azt hiszem kipróbáljuk.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. április 9., szerda 21:20
Szerző: DacaGaby
Teki!!! Ez a szerke-berke nagyon :k :k :k
:hej :hej :hej :hej :hej :hej :hej
:s :s :s

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. április 29., kedd 10:47
Szerző: panda965
Vasárnapi szerzeményem sütő felület 56x46x6 .Hétvégén ki próbálás következik . :s

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 4., vasárnap 11:58
Szerző: panda965
A hétvégén meg történt a fő próba .

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 4., vasárnap 15:28
Szerző: Siógabi
Úgy látom, szuper jól működik! :)

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 4., vasárnap 17:11
Szerző: Gabibá
Szia Panda!
Szuper a sütőd! Most már a kemence sokkal kevesebbszer lesz bekohintva?!

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 6., kedd 22:20
Szerző: panda965
Gabibá írta:Szia Panda!
Szuper a sütőd! Most már a kemence sokkal kevesebbszer lesz bekohintva?!
Nem hiszem ,mert hogy ez gázzal műkszik a kemencében pedig lehet tüzelni venyigével is ! :)))

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 7., szerda 6:29
Szerző: csigaszeg
panda965 írta:
Gabibá írta:Szia Panda!
Szuper a sütőd! Most már a kemence sokkal kevesebbszer lesz bekohintva?!
Nem hiszem ,mert hogy ez gázzal műkszik a kemencében pedig lehet tüzelni venyigével is ! :)))


:D :D :D :D :D :D Durrants alá venyigével...................... :j :j :j

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. május 10., szombat 22:30
Szerző: panda965
csigaszeg írta:
panda965 írta:
Gabibá írta:Szia Panda!
Szuper a sütőd! Most már a kemence sokkal kevesebbszer lesz bekohintva?!
Nem hiszem ,mert hogy ez gázzal műkszik a kemencében pedig lehet tüzelni venyigével is ! :)))


:D :D :D :D :D :D Durrants alá venyigével...................... :j :j :j
Akkor te meg hozd a belevalót :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. június 2., hétfő 18:16
Szerző: Siógabi
Az öntöttvas platnin sütöttem ma pupusast, én kicsit magyarosítottam ezt az ElSalvadori ételt és elneveztem betyárlepénynek... :)

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. június 2., hétfő 21:01
Szerző: danono
Siógabi írta:Az öntöttvas platnin sütöttem ma pupusast, én kicsit magyarosítottam ezt az ElSalvadori ételt és elneveztem betyárlepénynek... :)
Ez betyárul jól néz ki Gabi :!: :!: :!: :!: Kérem a leírását ha lehet(recept) :lol: :lol: :lol:

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. június 3., kedd 6:40
Szerző: Siógabi
Szia Danono!

Mostanában nagy sláger :) íme egy pár:
https://www.google.hu/#q=pupusas

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. június 3., kedd 6:45
Szerző: danono
Siógabi írta:Szia Danono!

Mostanában nagy sláger :) íme egy pár:
https://www.google.hu/#q=pupusas
Köszönöm :!: Én azt hittem te változtattál rajta ;) ;) ;)
Ezért kértem :) :) :)

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2014. szeptember 22., hétfő 15:48
Szerző: zotya
Sziasztok kemencések! :hej :hej :hej :hej :hej

Rakéta kályhával már többen rendelkeznek.
Most találtam egy nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető és hordozható szerkezetről videót amit most feltöltök.

https://www.youtube.com/watch?v=gQyU4lokVe4#t=382

üdv:zotya

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 15., szerda 17:48
Szerző: zotya
Sziasztok! :hej :hej

A facén már megosztottam de azoknak akik nem látják ott ide is felteszem egy BBQ Grill sütő építési útmutató videót.

https://www.youtube.com/watch?v=vGCtu3D-8kg

üdv: zotya

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 18., szombat 21:49
Szerző: boogie
Sziasztok én majd öt évnyí probálkozás után sem tudtam rá venni a kedves kis feleségem a grillezés örömeire. Csak szalona sütés és bográcsozás . De most fel vetette a fleken sütést , én rögttön kaptam az alkalmon és szereztem egy tárcsát . Így nem kellet végleg le mondanom a sütögetésről.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 18., szombat 22:16
Szerző: cibatapapa
boogie írta:Sziasztok én majd öt évnyí probálkozás után sem tudtam rá venni a kedves kis feleségem a grillezés örömeire. Csak szalona sütés és bográcsozás . De most fel vetette a fleken sütést , én rögttön kaptam az alkalmon és szereztem egy tárcsát . Így nem kellet végleg le mondanom a sütögetésről.
Üdv.. a kórteremben! :hej Van ez így... mióta kemencézünk nem is grillezünk mi sem. Egy ötlet a tárcsához, ha érdekel..

És még egy ötlet egy kis kemencéhez, ennél már vannak sokkal jobbak is!

induláshoz egy kis segítség. üdv, cibatapapa

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 19., vasárnap 23:29
Szerző: boogie
Sziasztok !

Vasárnap ki probálram a tárcsát . Csak én is bele estem a kezdök hibájába. Pácolt Csirkemell sült krumplival. Az íze finom semmi füst íz mint a grill esetében . Viszont a hús kiszárat kemény lett mint a cipőtalp. Mi az oka hol rontotam el. Kérnék tőletek tanácsot.

köszönöm szépen

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 20., hétfő 8:14
Szerző: DacaGaby
.......hirtelen én két dologra tudok gondolni:
- sóztad a húst, vagy sót tettél a pácba
- nagyon sokáig sütötted
Csak sütés előtt szabad sóval ízesíteni a grillezett, flekkenezett, tárcsázott, vagy egyéb szabad tűzön forgatott húsokat, a sülési állapotát pedig villa szúrással ellenőrizhetjük.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 20., hétfő 8:26
Szerző: tinker
Szerintem sokáig sütötted... a csirkemellnek elég pár perc...

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 20., hétfő 19:56
Szerző: yoda52
Tinker mesterrel értek egyet :!:

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 20., hétfő 22:46
Szerző: boogie
én ott követem el a hibát hogy addig sütötem míg teljesen piros nem lett vagy fél órát.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 21., kedd 7:04
Szerző: csigaszeg
Tárcsán sütés szabályai, ajánlott............

A tárcsa közepében kevés zsiradékot felhevíteni, a sütésre szánt husit ebben a forró zsiradékban hirtelen megsütni, majd kihúzni a tárcsa oldalára ahol nincs zsiradék!! Ott szépen pirul, majd kicsit megint a forró cuccba, megint pirítani, oszt kész! De ezt villámsebesen köll elkövetni!!! Különben cipőtalp lesz a legfinomabb husi is..................

Oszt ,utánna............... :i :i :i

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 21., kedd 18:10
Szerző: yoda52
Lehet, hogy a :i :i :i kevés de a recept tökéletes :!: meg::) :ty

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 22., szerda 15:51
Szerző: cibatapapa
boogie írta:Sziasztok !

Vasárnap ki probáltam a tárcsát . Csak én is bele estem a kezdők hibájába. Pácolt Csirkemell sült krumplival. Az íze finom semmi füst íz mint a grill esetében . Viszont a hús kiszáradt kemény lett mint a cipőtalp. Mi az oka hol rontottam el. Kérnék tőletek tanácsot.

köszönöm szépen
Kedves boogie :hej :hej Ezt nem én találtam ki és nem is fontos betartani, de lehet ebből is tanulni.
Húsok grillezése, tárcsázása!

- Grillezésnél mindig friss húst használjunk, sosem mélyhűtöttet.
- A hússzeletek ne legyenek nagyon vastagok, mert különben nem sülnek át, ideális az 1 cm vastagság.
- A húsokat grillezés, tárcsázás közben nem szabad soha villával megszúrni, mert kifolyik a levük, a zsírjuk és kiszáradnak. Használjunk lapátot vagy csipeszt.
- Füstölt húsárut ne grillezzünk, mert a grillezés folyamán rákkeltő anyagok keletkeznek.
- Kicsit zsírosabb húsok alkalmasak a grillezésre, a sovány hús kiszárad, rágós lesz. Ha mégis ilyet készítünk, úgy érdemes grillezni, tárcsázni, ha becsavarjuk szalonnával.
- Ne forgassuk a hússzeleteket, mert elvesztik a szaftjukat. Elég egyszer, amikor a hús oldala és teteje a hőtől elfehéredik.
- Ha nyárson sütünk akkor viszont többször is forgassuk meg, hogy egyenletesen süljön és ne kapjon oda.
- Ha csontos húst sütünk, akkor a csont mellett kisebb vágást ejtve ellenőrizhetjük, hogy a hús átsült-e.
- Grillezés előtt semmiképpen ne sózzuk meg a húst, mert az elvonja a nedvességet, és a hús könnyebben kiszárad.
- Ha sütés előtt pár csepp citrommal átdörzsöljük a húst, akkor felpuhulnak a rostok.
- Ha pácoljuk a húst, akkor érdemes már 2-6 órával előbb előkészíteni, így sokkal ízletesebb és porhanyósabb lesz és rövidebb idő alatt elkészül
- Tapintással megállapítható, hogy a hús megsült-e már: a húst a legvastagabb részén nyomjuk meg, ha már kemény, akkor átsült. A hal húsa átsült, ha a színe már nem áttetsző.
- Mindenképpen kerüljük el azt, hogy a hús kívül égett és belül nyers legyen – így nemcsak ehetetlen, de olyan baktériumok is maradhatnak benne, amelyek betegséget okozhatnak. üdv.: cibatapapa

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 23., csütörtök 6:19
Szerző: Barat67
Jó reggelt cibatapapa!

Nagyon szépen össze szedted a tudnivalókat, köszönjük! meg::) :ty meg::)
üdv, Gábor

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. április 26., vasárnap 20:53
Szerző: boogie
Köszönöm szépen a tanácsokat. Be fogom tartani a sikeres sűtés érdelében. Köszönettel.Boogie.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. június 10., szerda 9:58
Szerző: Sütök, de hirtelen
SzKaresz írta:
banya 1950 írta:,
Karesz!!!


Nekem se nyitja meg a saját albumod :(

Banya
Jogos a kritika:) Talán így - https://picasaweb.google.com/1084331771 ... directlink
Üdv

Szia!

Jók a képek!
Az lenne a kérdésem, hogy a tárcsa nem csúszik el, ha vakarod fel az odaragadt húst, vagy akármit. Vagy van valami támasz? Esetleg a súlya olyan nagy, hogy nem mozog a tűzön?
Mert én a leendő sparheltre tennék egy felniszerű távtartót és akkor azon lehetne tárcsában is sütni.

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. június 10., szerda 16:02
Szerző: Sütök, de hirtelen
ungula írta:Elkészült a kürtös kalács sütő szerkezet. Mivel még vannak kapkodó kezek, ezért a lánckerék hátra került, az is fedve. A lánckereket egy grillező motor hajtja. Helyileg lehet teljesen önállóan használni, én a kemence előterében tervezem. A hétvégén azt hiszem kipróbáljuk.

Na végre valaki, aki leburkolja a forgó részeket.

Aki pedig nem teszi, azt mind fel kéne pofoztatni a Szabó bakterrel! :D

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. június 10., szerda 16:03
Szerző: Sütök, de hirtelen
Siógabi írta:Az öntöttvas platnin sütöttem ma pupusast, én kicsit magyarosítottam ezt az ElSalvadori ételt és elneveztem betyárlepénynek... :)

NAhát! azt hittem rajtam kívül ezt senki nem ismeri, még soha nem láttam pupusast magyar fórumon!
Pedig milyen finom, főleg a sajtos! NYAMM!

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. június 10., szerda 19:35
Szerző: Siógabi
Egy időben népszerű volt nálunk, talán Ikerváritibi osztotta meg először itt pár éve, azóta már jött annyi más étel...
Időnként vannak "divat" kaják, ez is olyan volt, a porchettát viszont nem tudom megunni... :)

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. június 10., szerda 22:39
Szerző: Sütök, de hirtelen
Na erről meg még én nem hallotam.
Bár dehogyisnem, laminált porchetta, meg szalagporchetta formájában! 8-)

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. szeptember 28., hétfő 22:04
Szerző: laca55
Sziasztok !

Lévén kis udvarom van, ahol nem állíthatok fel egy bográcsot akárhol ,
kitaláltam az alábbi szerkeberkét:

légtartály fenekének levágásával jött létre az " alap "
ennek több funkciót szolgál ki:
1/ simán fahasábokat teszek bele mert jó nézni a tüzet....
2/ ugyanezen funkció kibővül ha közelebb ülünk hozzá melegedés céljából
3/ a tetejére helyezem a gázégőt és a tárcsában sütögetek ( persze lehet mindezt fával tüzelve is)
4/ bográcsot akasztok a tartóra
5/ a tartólábak közé grillrácsot teszek ( különböző magasságokba) és grillezek a parázson

Ami még hiányzik belőle:
a tartály aljára egy koracél rács, hogy a fahasábok erre kerüljenek
a külcsín miatt egy festés

:hej

Re: Szalonnasütő és egyéb hasznos szerkezetek

Elküldve: 2015. szeptember 28., hétfő 22:05
Szerző: laca55
+ a bogrács!