Édesszájú kemencések.

Minden téma, ami nem kapcsolódik szorosan a kemencézéshez (politizálás nélkül persze)
Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 23., vasárnap 12:44

Nálunk is elkészült a bájgli!
DSCF1939 (kicsi).JPG
DSCF1939 (kicsi).JPG (58.76 KiB) Megtekintve 3364 alkalommal
DSCF1944 (kicsi).JPG
DSCF1944 (kicsi).JPG (58.96 KiB) Megtekintve 3364 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2012. december 23., vasárnap 15:46

Csak ámulok meg bámulok...Mert pont szolgálatban vagyok,és itt csorog a nyálam. :nya
Papa,Mamóca, meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) :nya
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
panda965
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 20:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: panda965 » 2012. december 23., vasárnap 15:58

Miénk is meg sült .
Csatolmányok
Kép1255.jpg
Kép1255.jpg (23.85 KiB) Megtekintve 3360 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panda965 2012. december 23., vasárnap 16:30-kor.
K.B.Ü. : panda965

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel.
Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el.


Az az ember ,aki nem csinál hibát az semmit sem csinál ..

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2012. december 23., vasárnap 16:27

Lehet lassan disziteni a fát meg::) :D :D :D :D :D
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2012. december 23., vasárnap 18:11

Nálunk is készült beigli, de reform!!!!Megpróbáltam Jani komám teljes kiőrlésű tönkölylisztjéből,és mit ne mondjak cureva jó lett............megrepedtek, meg aztán nem hófehérkék,de az íze kárpótol mindenért............meg nem csak a puccossat köll közszemlére tennyi........ :lol: :lol: :lol: Azték azé' megnézném a puccosakat így körbehajtva, mellik nem durranna el.... :idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:
kepatmeretezes_hu_CAM02040 (1).jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02040 (1).jpg (44.9 KiB) Megtekintve 3355 alkalommal
kepatmeretezes_hu_CAM02041.jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02041.jpg (32.86 KiB) Megtekintve 3355 alkalommal
kepatmeretezes_hu_CAM02043.jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02043.jpg (34.82 KiB) Megtekintve 3355 alkalommal
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

tinker
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2158
Csatlakozott: 2010. január 21., csütörtök 18:02

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tinker » 2012. december 23., vasárnap 18:19

Csiga koma!
Gyönyörűek!!!
Jómagam is "reformosat" sütök zabpehely-, t.k.rozs-,t.k búzalisztből.
Nekem is mindig szétmegy... de így szeretjük!!!
Besz@rt a fotóapparát, de majd telóval fotózok.

Avatar
panda965
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 20:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: panda965 » 2012. december 23., vasárnap 18:27

csigaszeg írta:Nálunk is készült beigli, de reform!!!!Megpróbáltam Jani komám teljes kiőrlésű tönkölylisztjéből,és mit ne mondjak cureva jó lett............megrepedtek, meg aztán nem hófehérkék,de az íze kárpótol mindenért............meg nem csak a puccossat köll közszemlére tennyi........ :lol: :lol: :lol: Azték azé' megnézném a puccosakat így körbehajtva, mellik nem durranna el.... :idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:
kepatmeretezes_hu_CAM02040 (1).jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02041.jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02043.jpg
Gratulálok . :k :k :k Küld heted a kóstolót a jézuskával . :nya :nya :nya :nya :nya
K.B.Ü. : panda965

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel.
Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el.


Az az ember ,aki nem csinál hibát az semmit sem csinál ..

Avatar
SzKaresz
Kemence mester
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2009. július 24., péntek 21:01

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: SzKaresz » 2012. december 23., vasárnap 19:35

Éljen a bejgli, de a nemédesszájú kemencéseknek is jár egy kis biztatás:)
Csatolmányok
sajtosrud.JPG
sajtosrud.JPG (17.73 KiB) Megtekintve 3341 alkalommal
Üdv SzKaresz http://szkaresz.blog.hu/
A kemencém: https://goo.gl/photos/ExNcubcuwdU71eox8
A kemence az élet sója, de mint minden só, annyit ér, amennyit használják.

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2012. december 24., hétfő 10:34

:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: lili » 2012. december 25., kedd 21:03

csigaszeg írta:Nálunk is készült beigli, de reform!!!!Megpróbáltam Jani komám teljes kiőrlésű tönkölylisztjéből,és mit ne mondjak cureva jó lett............megrepedtek, meg aztán nem hófehérkék,de az íze kárpótol mindenért............meg nem csak a puccossat köll közszemlére tennyi........ :lol: :lol: :lol: Azték azé' megnézném a puccosakat így körbehajtva, mellik nem durranna el.... :idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:
kepatmeretezes_hu_CAM02040 (1).jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02041.jpg
kepatmeretezes_hu_CAM02043.jpg

Kedves Csiga!!!!

Kevés lukat böktél rá. Én ilyenkor mindig megbököm a tetejét is meg mindkét oldalát!!!! Így kevésbé sanszos hogy megreped. Illetve a beiglinél fontos, hogy a töltelék mennyire nedves. Minél lágyabb a töltelék annál nagyobb az esély, hogy megreped. Na, de ez csak az Én tapasztalatom, vannak itt beigliguruk ők biztosan többet tudnak erről neked mondani. :-)

De nagyon jól néznek ki. és biztos nagyon finomak is. :-) :iiii :iiii :iiii :iiii
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2012. december 25., kedd 22:41

fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:)

No, szép...................most hogy irgyátok :roll: :roll: :roll: én eggyetlen likat se böktem rá, sehá se fal:) fal:) fal:) de eszi fenye, nekünk így is naon jó, naon fincsi lett...................nem ügy,má' nem sok minden van belü.....

:k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. december 26., szerda 16:03

Gyönyörüek a bejglieid Almuska!
Bár Tőled ez már megszokott!!!!
AKI PROFI, AZ PROFI :!:

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. december 26., szerda 16:05

Samuka ezek az édességek amiket készítettél nagyon pofásak! Nekem egy doboz nyugtató kellett volna a mandulák ráillesztéséhez.
GRATULÁLOK :!:

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2012. december 27., csütörtök 17:25

Tanden írta:Gyönyörüek a bejglieid Almuska!
Bár Tőled ez már megszokott!!!!
AKI PROFI, AZ PROFI :!:
Csak laikus :lol: :hej
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
jani
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1281
Csatlakozott: 2009. július 22., szerda 11:34

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: jani » 2012. december 27., csütörtök 19:33

Komikáim! Gyönyörű bejgliket alkottatok!
Csiga! Én is raktam a bejglibe teljes tönköly lisztet,hááát nem rontotta el! :k
Mert a kemence is úgy jó, ha van mit bele tenni!

Bisa
Kemence mester
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2011. július 26., kedd 10:02

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Bisa » 2013. január 6., vasárnap 18:01

Igaz, hogy nem most van a szezonja, vagy csak nálunk nem?
http://www.youtube.com/watch?v=_-gf9U7f ... r_embedded
K.B.Ü: Bisa

Pozitív, ahogy a dolgokhoz állunk…
Gond az, amiből problémát csinálunk.

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2013. február 9., szombat 20:27

Drágáim!

Itt van a nyakunkon a farsangi szezon, és nálunk az unokák (is) egyre gyakrabban emlegetik, hogyaszogya:
"Mamó mikor sütünk farsangi fánkot?"
Ez a többes szám persze azt jelenti, hogy a Mamó felcihelődik , feltűri az ingujját, feláll a nappali lépcső harmadik fokára (hogy LEnézhessen a fejére nőtt unokáira...ami persze a 162 cm "magasság" mellett nem nagy kunszt. :lol: :lol: ..) és csípőre tett kézzel emígyen szóla:
" Máma pedig farsangi fánk fogik sülni :lol: :lol: :lol: !"
(Visítás, ugrálás, csókdosás, hipp-hipp hurrrá unokailag...)

És akkor jövel az előkészület, szigorúan tudományos alapon :lol: , mint Férfitársaimnak a borkóstolás (lásd. örökemlékű Kazal László színművész you tube-on megszemlélhető Borkóstolása :lol: )
Unokák persze berzenkednek fal:) , minek ide a tudományos alap :roll: , Mamó megint bevette a tantónénis tablettáját fal:) fal:) fal:) , de a végeredmény mián hajlandók elolvasni fennhangon az itt következőket(legalább nem nekem kell böngészni a receptek között :lol: )
A tökéletes szalagos és más fánkok
Fánkja minden nemzetnek, tájnak és kornak van, és bár nem elegáns elfogultnak lennünk, de a farsangi szalagos fánknál nincsen jobb. Elmondjuk, miért jutottunk erre a következtetésre, majd bemutatjuk a tökéletes házi fánk alapszabályait. Sült banántól a szalagokig.

Beignet - a franciáktól New Orleansig
Az alapvető szakirodalom francia-magyar képviselője, a Dobos szakácskönyv szerint beignet szinte minden olajban sült tészta, tehát nem kifejezetten egy süteményt jelöl ezzel a névvel. A 18. században vitték a francia gyarmatosítók New Orleansba, amelynek azóta hivatalos ételévé vált. Ez a recept a mi fánkjainknál egyszerűbb, tejjel és meleg vízzel készülő, nagyon ragacsos kelt tészta, amelynek előnye, hogy elég egyszerűen szétteríteni egy deszkán és téglalapokra szelni, a végeredmény pedig így is levegős, kívül ropogós, a miénknél valamivel könnyebb tészta lesz.
Beignet-recept itt.
Az olaszok zeppoléja mindezt jó alaposan bonyolítja: a fánktésztát habzsákba töltik, majd szép formákba nyomják ki, és úgy sütik meg, aztán cukrászkrémmel díszítik.
Zeppole-recept itt.

Keleti fánkok
A görög-török gasztrokultúra loukoumades néven futó kicsi, kerek fánkja fahéjjal készül, és ragacsos sziruppal van leöntve, ezt az eljárást pedig majdnem az egész közel-keleti világ, és a Távol-Kelet egy része is előszeretettel alkalmazza édes, olajban sült édességeinél. Mindenki a maga kedves fűszerével ízesíti: az indiai változat sáfránnyal készül, és tisztított vajban sütik ki, a marokkói-tunéziai receptben pedig kardamom van. Az egyiptomi-szír-libanoni-iraki fánkot rózsavizes mézbe mártogatják sütés után. Japánban édes babpürével töltik, a thai konyha pedig banánt mártogat bele, és mézzel locsolja meg,
ehhez a receptet itt találják.
Amerika és a lyuk
Az amerikaiak nagy találmánya a lyuk: ezt egész egyszerű okokból alakították így, hogy a fánksütés egyik alaphibáját, a belül nyersen maradó tészta katasztrófáját elkerüljék. Később a recept tovább egyszerűsödött, elterjedt a kelt tészta sütőben sült változata, ami tulajdonképpen nem is fánk, csak gyűrű formájú kalács. A lényeg persze nem is ez, hanem a cukormáz.
Berlini - farsangi
Az eredetinek mondott berlini fánk receptje megegyezik a mi szalagosunkéval, és a zsidók hanuka ünnepén fogyasztott édességével is, melyet sufganiyah-nak neveznek, ugyanezzel a receptváltozattal működik az angol jelly doughnuts és a hollandok amorf fánkja is és bizonyára még rengeteg más ország sajátnak gondolt fánkja. Különböznek a tojás, a tej és a vaj mennyiségét és a tölteléket illetően, ám hagyományosan mind lekvárral készül. Ezek a fánkok királyai: a tészta csupa levegő, mégis tartalmas, súlyos, a külső réteg pedig határozott körvonalat rajzol a létező legpuhább tésztának.

Tehát következzen a klasszikus szalagos, bár a magyar konyha azon kívül is rengeteg olyan, régi variációját ismeri a fánknak, amely csak házi változatban kerül elő, cukrászdában szinte sosem találkozunk velük. A csöröge- vagy forgácsfánk, amely annyira egyszerű, hogy keleszteni sem kell, sőt a formázáshoz is elég egy konyhakés, frissen egyáltalán nem rossz dolog, kezdőknek biztos siker.
Csörögerecept itt.
A burgonya-és túrófánkon kívül már a legrégebbi szakácskönyvek is említik a csúnya gyümölcs legokosabb felhasználási módját: a bundázott almához vagy barackhoz lényegében híg fánktésztában kell megmártani a gyümölcsdarabokat, éppen úgy, mint a fent említett thai sült banán esetében, és így kisütni a forró olajban. Ez az eljárás a lusták számára tökéletes: olyan, mintha megtöltöttük volna a fánkot anélkül, hogy dagasztottunk, nyújtottunk, szaggattunk volna. Az igazi, az egy pedig akkor is a szalagos.
A tökéletes szalagos fánk elkészítésének alapszabályai
Ne higgyenek Horváth Ilona riogatásainak, a fánkhoz sem tökéletesen szigetelt hőkamra, sem különösebb gyakorlat nem kell, csak észnél lenni, és betartani néhány alapszabályt, no meg keríteni egy tömeget, amely megeszi, de gyorsan, mert a fánk tényleg frissen a legjobb.
- A szalagos fánk tésztájának receptje nagyon hasonlít az alap kelt tészta technológiájához. Különösen fontos itt, hogy minden alapanyag legyen szobahőmérsékletű: a tojást már előző este ki kell venni a
Majdnem minden kelt tészta, de a fánk különösen meghálálja a többszöri kelesztést. Ez annyit jelent, hogy ha kétszeresére kelt, ki kell nyomkodni belőle a levegőt, és hagyni újrakelni, akár háromszor is.
- A konyha legyen egyenletes meleg, mondja minden szakácskönyv: ez csak annyit jelent, hogy se az ablakot, se az ajtót nem kell sűrűn nyitogatni, a tésztát pedig a kelés ideje alatt letakarva kell tartani. A legpraktikusabb hely erre a célra a lekapcsolt sütő.
- Csak akkor szórom meg porcukorral, mikor már langyos, különben elázik.
- Lehetőleg azonnal, legfeljebb néhány órán belül megeszem vagy megetetem, lekvárral, alapvetően barackkal, házival. Mert melegítve, másnaposan nem jó.
:j :j :j :j :j :j :j :j :j
Másnapra????????!!!!!!
Unokák mellett??????
:)))
Drágáim, a gyerekek is elnézték nekem a hosszas olvasást..... :lol:
:bo Jó sütögetést! :bo
afánk.jpg
Ilyen volt a minta.
afánk.jpg (7.16 KiB) Megtekintve 3037 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mamóca 2013. február 9., szombat 22:45-kor.

teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: teki » 2013. február 9., szombat 21:33

Húuuu Mamóca!

Ezt aztán jól körbejártad. Má itt a farsang? Lehet ki sem bírom azt a pár napot míg Nokedli vezetésével pár száz darab elkészül. Elképzelem mekkora tálca kell majd hozzá, azok a szép szallagok, rajta Tepi híres likvárja. Nagyon várom, mivel tavaly nem tudtunk időt szakítani rá.
Kép 301a.JPG
Kép 301a.JPG (53.46 KiB) Megtekintve 3069 alkalommal
Kép 330a.JPG
Kép 330a.JPG (50.07 KiB) Megtekintve 3069 alkalommal
Kép 372a.JPG
Kép 372a.JPG (53.28 KiB) Megtekintve 3069 alkalommal
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: lili » 2013. február 9., szombat 21:48

:bo :bo :bo Kedves Mamóca!!!!! :bo :bo :bo

Köszönjük. neked a kimerítő kutatást fánk ügyben. Valóban így van minden nemzetnek meg van a maga fánkja, vagy valami hasonlóféléje.

A felsorolásodból azonban kimaradt a spanyolok fánkja, melyet nem csak a spanyolföldön hanem a volt gyarmatain is szívesen sütik és az egyik legnépszerűbb desszertként fogyasztják, nemcsak így farsang idején hanem az év bármely szakában.
Na de nem csigázom tovább az érdeklődést itt a link ahol megtaláljátok a spanyol fánk receptjét a churrost! Hasonlít az olaszok Zeppoléjéhez.

http://www.nosalty.hu/recept/churros-spanyol-edesseg

Én kb. 2 hete elkészítettem, és valóban egy nagyon finom ropogós mártogatós édesség. Jó tanácsként mondom, hogy legalább 2 adaggal kezdjétek. Illetve ami még fontos, hogy ha lehet és van otthon, akkor nagyobb habzsákba tegyétek.

jó étvágyat hozzá.

üdv. Lili
Mottó nélkül is forog a föld!

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: lili » 2013. február 9., szombat 22:00

:bo :bo :bo Kedves Teki!!!!! :bo :bo :bo

Már nagyon várjuk!!!!!!!!!!!

:bol :bol :bol :bol :bol
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2013. február 9., szombat 22:25

Lilikém! A teljesség igénye nélkül idéztem a témát, nem venném a bátorságot kijelenteni, hogy ennyi az annyi...
Teki, a farsang nemhogy már itt van :!: , de lassan véget ér...
Úgyhogy hajrá!!!!
:ty a képidézeteket!! Jólesett!!! :bo :bo :bo

Avatar
szőkenő
Kemence mester
Hozzászólások: 408
Csatlakozott: 2012. június 3., vasárnap 15:18

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: szőkenő » 2013. február 10., vasárnap 18:21

Kedves Mamóca!
én részemről köszönettel vettem a kimerítő szalagosfánkról készített összeállításodat. nálunk is időszerű lesz a sütés! :ty :ty :ty
szőkenő

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. február 20., szerda 21:56

Egy kis islerre fájdult meg a hasam!
Csatolmányok
20130220_150853.jpg
20130220_150853.jpg (13.45 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal
20130220_151908.jpg
20130220_151908.jpg (17.41 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal
20130220_163755.jpg
20130220_163755.jpg (27.76 KiB) Megtekintve 2992 alkalommal
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
Papi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1357
Csatlakozott: 2009. május 25., hétfő 19:34

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Papi » 2013. február 21., csütörtök 10:17

Arany Almuska!
Itt kellene most következnie a klasszikus - Ó, HOGY MÉÉÉÉ NEM... - kezdetű imádságnak.
Egyszerűen brutális! Csodálatosak!
:nya :nya :nya
K.B.Ü. Papi (aki születésekor a 3 333 162 411. ember volt a földön)
1.§ Amit ma megsüthetsz, ne halaszd holnapra!
2.§ A kemencézés legfontosabb eszköze a dugóhúzó!

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2013. február 21., csütörtök 17:40

Almuska!!!!!!!
:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Avatar
Tu-Ja
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 677
Csatlakozott: 2008. július 21., hétfő 13:35

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tu-Ja » 2013. február 21., csütörtök 18:10

Almuska!

Nagy szerencséd, hogy ilyen messze laksz tőlünk! Őrizhetnéd kaput ha közeleb lennék az tuti!
Nagggyon guszta, gratula!
Kemence Baráti Üdv.
Tu-Ja
http://www.kemencesmezeskalacs.hu

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2013. február 21., csütörtök 21:12

Almuska!
Szeretjük, milyen lekvárral van összeragasztva?
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. február 22., péntek 7:42

Házi kajszi! :D :D :D
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
panda965
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 20:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: panda965 » 2013. március 20., szerda 21:29

Üdv
Az én mesterem és a termékei .
Csatolmányok
Kép1356.jpg
Kép1356.jpg (27.86 KiB) Megtekintve 2883 alkalommal
Kép1357.jpg
Kép1357.jpg (29.31 KiB) Megtekintve 2883 alkalommal
Kép1362.jpg
Kép1362.jpg (21.91 KiB) Megtekintve 2883 alkalommal
K.B.Ü. : panda965

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel.
Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el.


Az az ember ,aki nem csinál hibát az semmit sem csinál ..

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 20., szerda 21:32

MeNő mindkettő! meg::) meg::) meg::) :lol:
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
leando
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2009. április 24., péntek 15:55

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: leando » 2013. március 21., csütörtök 8:55

Panda!!

Örülök,hogy előkerültél!! :bol :bol

Csók a családnak!! :hej :hej :hej
Hellosziaszevasztok!

leando

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2013. március 21., csütörtök 19:50

Abból a habos megoldásból jöhet néhány... :nya :nya :nya
Csak a tiszta önfeláldozás vezérel, nehogy elcsapd a hasad. :twisted:
KBÜ: tolaci

Avatar
panda965
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 20:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: panda965 » 2013. március 21., csütörtök 19:56

tolaci írta:Abból a habos megoldásból jöhet néhány... :nya :nya :nya
Csak a tiszta önfeláldozás vezérel, nehogy elcsapd a hasad. :twisted:
Sajnálom de már csak a kép jutott nektek, mert majd nem mind megettem egyedül .
K.B.Ü. : panda965

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel.
Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el.


Az az ember ,aki nem csinál hibát az semmit sem csinál ..

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2013. március 21., csütörtök 21:20

Akkor viszont ne minket hibáztass majd.

Recept már nincs meg? Következő adagból már csak nem bírsz enni. :eh
KBÜ: tolaci

Bisa
Kemence mester
Hozzászólások: 466
Csatlakozott: 2011. július 26., kedd 10:02

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Bisa » 2013. március 22., péntek 0:29

panda965 írta:
tolaci írta:Abból a habos megoldásból jöhet néhány... :nya :nya :nya
Csak a tiszta önfeláldozás vezérel, nehogy elcsapd a hasad. :twisted:
Sajnálom de már csak a kép jutott nektek, mert majd nem mind megettem egyedül .

Panda! - mind megetted!?!?!? :o :o :o
- ha jól láttam, akkor az képviselőfánk...!!!??? :oops: :oops: :oops:
- most akkor olyan hülllllllle leszel, mint azok, ott a parlamentben??? :?: :!: :?: :!: :?: :!: :idea:
- Na, jó, megnyugodtam, ezt a Nejed csinálta. :bol meg::) :hej :k :k :k

Egészségetekre!
K.B.Ü: Bisa

Pozitív, ahogy a dolgokhoz állunk…
Gond az, amiből problémát csinálunk.

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2013. március 22., péntek 9:55

Bisa.......
:))) :))) :))) :))) :))) :))) :j :j :j :j :j :j

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 23., szombat 16:41

Rákóczi túrós sütögetés. :D :D :D
Csatolmányok
20130323_152343.jpg
20130323_152343.jpg (32.14 KiB) Megtekintve 2806 alkalommal
20130323_152442.jpg
20130323_152442.jpg (40.04 KiB) Megtekintve 2806 alkalommal
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
panda965
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1398
Csatlakozott: 2012. február 12., vasárnap 20:45

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: panda965 » 2013. március 23., szombat 18:42

almuska írta:Rákóczi túrós sütögetés. :D :D :D
Gratulálok ez nagyon jól néz ki :nya :eh :nya :eh :nya :eh
Csatolmányok
20130323_152442.jpg
20130323_152442.jpg (40.04 KiB) Megtekintve 2794 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panda965 2013. március 23., szombat 18:47-kor.
K.B.Ü. : panda965

A hibákat úgy kerülheted el, ha tapasztalatot szerzel.
Tapasztalatot úgy szerzel, ha hibákat követsz el.


Az az ember ,aki nem csinál hibát az semmit sem csinál ..

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2013. március 23., szombat 18:43

almuska!
:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2013. március 23., szombat 20:58

Almuska ez az egyik gyengém csak gyerekként mindig Rákóczi indulónak hívtam. :nya :nya :nya
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Válasz küldése