Édesszájú kemencések.

Minden téma, ami nem kapcsolódik szorosan a kemencézéshez (politizálás nélkül persze)
Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. szeptember 4., vasárnap 19:34

Sziasztok!
Ezen a linken az Ország tortájának receptjét találjátok.
Jó sütögetést :bo :bo :bo

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20110811/s ... _tortajat/
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2011. október 18., kedd 18:19

A mai napom egy kis marlenka sütögetéssel telt el.Még nem vágtuk fel,de ahogy sütöttem,néha csak bele kóstolgattam,szerintem egész finom lett. :D
marlenka1.jpg
marlenka1.jpg (51.95 KiB) Megtekintve 1866 alkalommal
marlenka2.jpg
marlenka2.jpg (53.61 KiB) Megtekintve 1866 alkalommal
A receptet bemásolom ide,hátha más is kedvet kap hozzá!
Marlenka - mézes

Tészta:

100 g vaj

2 evőkanál méz

250 g cukor

1 kiskanál ecet

1evőkanál szódabikarbóna

2 tojás

700 g simaliszt

Összekeverjük a szódát és az ecetet. Erre egy magasabb edényt használjunk mert hab képződik a tetején. Egy edényben kikeverjük a vajat, mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódát és tovább keverjük. A keveréket lángra tesszük és állandó keverés mellett 2 tojást adunk hozzá és addig keverjük míg habos nem lesz és meg nem barnul. Akkor azonnal levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a 700 g simalisztet és az így kapott tésztát jól kidolgozzuk. A tésztát 7-8 cipócskára osztjuk, egyenként élelmiszerfóliába csomagoljuk, letakarjuk és egy órát meleg helyen állni hagyjuk. Egy óra múlva mindegyik cipócskát palacsinta vastagságúra sodrunk és 190°C fokra melegített sütőben kb. 3-4 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy meg ne égjen, mert gyorsan sül.

Krém:

200 g vaj

1 doboz sűrített tej (kb. 2 dl lehet)

Mogyoró nem kötelező, de tehetünk bele (nem földi mogyorót)

100 g konyakot

A sűrített tejet dobozostól 3 órán át főzzük úgy, hogy teljesen el legyen lepve vízzel. Ha tubusos a sűrített tej,akkor egy befőttes üvegbe öntjük és a tetejét rácsavarjuk. A 3 órát nagyon fontos betartani. Utána a dobozt kihűtjük így a doboz belsejében a sűrített tej barna színű kása sűrűségű anyaggá válik. Ezt kiborítjuk egy tálba és a vajjal addig mixeljük, míg egy homogén anyagot nem kapunk. Ekkor belekeverhetjük a nem kötelező anyagokat - mogyoró, konyak - majd ezzel a keverékkel megtöltjük a megsült tortalapokat. A tetejére egy megsült lapot reszelünk, amit tetszés szerint ízesíthetünk (összekeverhetünk) dióval esetleg kakaóval.

Megjegyzés: A lisztet nagyon forró (forrásban lévő) masszába kel belekeverni, mert máskülönben szétpotyog a tészta. Amennyiben a lapok túl kemények lennének, jól meg kell kenni kávéval esetleg konyakkal.
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2011. október 18., kedd 19:32

janika1985!
:ty köszönjük a marlenka receptet, én még nem hallottam-láttam soha ilyen süteményt!
Szeretettel:Mamóca :bo

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2011. október 18., kedd 19:39

JAnika! Pompásan néz ki! :nya :nya :nya :nya :nya

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. október 18., kedd 21:10

Janika!
Mint mindíg , nagyon ügyes vagy, meg::) , már tudom hol végezte az " emu " tojásod!
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2011. október 18., kedd 21:46

Köszönöm mindenkinek!
Mamóca,ez egy örmény sütemény és mostanában elég sok helyen árulják-többek közt mi is a pizzériában-és gondoltam keresek egy receptet és megpróbálom itthon elkészíteni.Azt mondanom sem kell,hogy kb 2 szelet árából sikerült kihozni egy egész tortát és ebbe tudom,hogy mi került bele.Legközelebb megpróbálom a sűrített tejet is magam elkészíteni hozzá.
TIS,az emu tojás nem került bele,szerintem azt édesanyám elhasználta múlt héten,öcsém szülinapi tortájához,mert már nem láttam a hűtőben :D
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
Zolti
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2011. június 24., péntek 22:09

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Zolti » 2012. március 11., vasárnap 14:33

Snickers szelet,a feleségem sütötte.
Csatolmányok
P1000775.jpg
P1000775.jpg (45.7 KiB) Megtekintve 1637 alkalommal
P1000773.jpg
P1000773.jpg (43.31 KiB) Megtekintve 1637 alkalommal

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2012. március 11., vasárnap 18:00

Látjátok!

:nya Receptet nem küldök, mert akkor kóstolhatjátok is :)


Zolti!!!

KÉRJÜK A RECEPTET!!!

Banya

Avatar
delysa
Kemencefűtő
Hozzászólások: 215
Csatlakozott: 2010. szeptember 18., szombat 7:35

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: delysa » 2012. március 11., vasárnap 20:52

Jöhetne az a recept, én is szívesen rábeszélném az elkészítésére az asszonyt. (Mert még csak a kenyerekben, husikban vagyok ígéretes kezdő.) :k
"Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét...

Avatar
Zolti
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2011. június 24., péntek 22:09

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Zolti » 2012. március 14., szerda 11:19

Bocsi! Igazatok van a receptet rögtön mellékelhettem volna.A feleségem szeret és szerintem jól tud is főzni,van egy "szakácskönyve" http://vargakonyha.hupont.hu/1/fooldal,ha gondoljátok nézzétek meg.Az egyiptomi kajákon kívül a többit rendszeresen szokta készíteni.

Snickers szelet

TÉSZTA:8 tojásfehérje,8 evőkanál cukor,15 dkg darált dió,3 kanál liszt,1 sütőpor.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral,lazán hozzákeverjük a lisztet,a sütőport és a diót.Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük.( két ugyanilyen lapot kell sütni)

1.KRÉM:16 tojássárgáját 20 dkg cukorral felvernünk,gőz fölött megfőzzük.Hozzáadunk 10 dkg étcsokoládét és 25 dkg margarint,majd simára keverjük.

2.KRÉM:10 dkg cukrot felolvasztunk,felöntjük 3 dl tejjel.Ebben a karamellos tejben megfőzünk egy csomag vaníliás pudingot,amit előbb kikeverünk 4 evőkanál tejjel.Hozzáadunk 30 dkg apróra feldarabolt sótlan földimogyorót(én a robotgéppel daraboltam fel) és 20 dkg margarint.

A sütemény összeállítása:tészta,1.krém fele,2.krém,1.krém másik fele,második tészta,csokimáz.Másnap szeleteljük.

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2012. március 14., szerda 20:29

:ty :ty :ty


Banya

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. május 8., kedd 21:21

Kedves Janika Nagyon szép a sütid! Le a kalappal a türelmes munkád előtt.
Tudod én cukrász vagyok, és nehezen szedem rá magam olyan sütemények elkészítésére amelyiknek a receptjében azt olvasom hogy 3 órán át főzni. Ténleg minden tiszteletem a tiéd!!!!!!!!!! Igérem egy csendesebb napon kipróbálom én is. Az íze megfogalmazódott a számban.



Ha érdekel valakit kerssétek meg Kövércukrászda honlapját, és engem is láthattok munka közben. www.kovecukraszda.hu
Remélem nem gondoljátok reklámnak, mert most nem annak szántam.

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2012. május 8., kedd 21:47

Tanden írta:Kedves Janika Nagyon szép a sütid! Le a kalappal a türelmes munkád előtt.
Köszönöm Tanden!Egy profitól még nagyobb megtiszteltetés a dicséret!
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
danono
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2011. augusztus 13., szombat 9:15

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: danono » 2012. május 11., péntek 7:33

Tanden írta:Kedves Janika Nagyon szép a sütid! Le a kalappal a türelmes munkád előtt.
Tudod én cukrász vagyok, és nehezen szedem rá magam olyan sütemények elkészítésére amelyiknek a receptjében azt olvasom hogy 3 órán át főzni. Ténleg minden tiszteletem a tiéd!!!!!!!!!! Igérem egy csendesebb napon kipróbálom én is. Az íze megfogalmazódott a számban.



Ha érdekel valakit kerssétek meg Kövércukrászda honlapját, és engem is láthattok munka közben. http://www.kovecukraszda.hu
Remélem nem gondoljátok reklámnak, mert most nem annak szántam.

Szia Tanden szerintem elírtad a linket :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :nya :nya :nya
:nya :nya :nya www.kovercukraszda.hu azért ez kimerítí az izgatás fogalmát :k :k
Tehát vígyázz mert ha arra járok letartóztatok nehány sütit. meg::) meg::) meg::)
"Az élet szép, tenéked magyarázzam?"(Heltai Jenő)

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: lili » 2012. május 11., péntek 18:57

:bo :bo :bo Kedves Édesszájúak! :bo :bo :bo

Itt a friss tavaszi, kora nyári gyümölcsök ideje. Legelőbb az eper ajándékoz meg bennünket édes, zamatos gyümölcsével.
Én nagy fagyi fogyasztó vagyok, főleg pedig gyümölcsfagyiból. Mivel a bolti nem az igazi, na meg elég sokba is kerül már szeretnék megosztani veletek egy nagyon egyszerű finom, és egészséges fagyi receptet.

Az arányokat a következő:

1/3 rész áttört gyümölcs
1/3 rész natúr joghurt, ki amelyiket szereti és kedveli
1/3 rész felvert tejszínhab, Én a jól bevált hulalát javaslom.

Az áttört gyümölcsöt összekeverem a joghurttal, és óvatosan hozzákeverem a felvert tejszínt. Nagyon finom krémes könnyű lesz. Belerakom egy jól záródó műanyagdobozba és berakom a fagyóba. kb 6 óra kell neki, hogy teljesen átfaggyon. A tejszíntől krémes marad, ha csak nem eszel meg belőle ipari mennyiséget /mint Én/ akkor nem kell félni a torokgyulladástól.
Cukrot nem szoktam beletenni, de ha valaki nagyon édesen szereti akár cukorral, akár édesítővel is készítheti.

Ha van otthon fagyikanál, azzal lehet gombócokat szedni a dobozból. Díszítése, tálalása mindenki fantáziájára van bízva.



Kedves egészségére mindenkinek!!!!!! :hej :hej :hej :hej Üdv. Lili
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2012. május 11., péntek 19:46

Kedves Lili!
Mit meg nem adnék most rögtön egy gombóc fagyiért,
sajnos most jöttem a dolgozóba így ez várat magára holnapig :cry:
Köszi a receptet ki fogjuk próbálni!
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
bodoki
Kemencefűtő
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2011. szeptember 16., péntek 22:28

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: bodoki » 2012. május 11., péntek 20:52

Kedves Lili!

Nagyon guszta 5let! Azonnal kipróbálom.
Már jónéhány receptedet mentettem el, ez sem lesz másképp.

:ty :ty :ty
:enne ::e
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben."
Világ életemben néptáncos akartam lenni de azt mondják hogy ahogyan én táncolok olyan nép nincs is.

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. május 11., péntek 20:53

Kedves Danono. Ha Sárospatakon jársz természetesen szeretettel várlak egy sütire.
Látogass meg nyugodtan, nagyon örülnék neki!


A Lili fagyireceptje TUTI!
A tejszín és a joghurt arányának köszönhetően szép finom fagylaltot kaptok.
Az állagán az viszont csak javíthat ha bizonyos időközönként a teljes megfagyás beálta előtt jól átkavarjátok a fagylaltot, mert attól még krémesebb lesz. Persze ha van kis házi fagyigép, akkor ezzel nem kell foglalkozni. Ez csak jótanács.
Én is nagy fagylaltrajongó vagyok. Remélem nem gondoljátok hogy okoskodó, belepofázó vagyok.
De ezt a receptet kipróbálom mindenkép!

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2012. május 11., péntek 21:28

Lili!

:ty a receptet
elmentve
kinyomtatva
konyhafőnöknek átadva
Imádom az epret...
Csatolmányok
eper.jpg
eper.jpg (57.51 KiB) Megtekintve 1418 alkalommal
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: lili » 2012. május 12., szombat 14:33

:bo :bo :bo Kedves Kemencés Édesszájúak! :bo :bo :bo


Látom megmozgatta a fantáziátokat a fagyi recept. Tanden át lehet forgatni, mint ahogy irtad is, vagy ha van fagyigép abban is el lehet készíteni. Nekem is van fagyigépem, de elég macera használni. De igazad van mindenképpen érdemes kicsit átforgatni.

Nos, hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, a következő receptet is ki lehet próbálni. Ez kicsit drágább de egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni.

Szóval az arányok maradnak 1/3-ad gyümölcs, főleg áfonyából javaslom/de természetesen bármilyen gyümölcs megfelelő/. villával kicsit megtörtni, de nem kell pépesíteni.
1/3-ad joghurt, 1/3-ad tejszín.
A joghurtot és a tejszínt óvatosan keverjük össze, a nagyjából áttört gyümölcsöt is forgassuk bele. A doboz aljába tegyünk ebből kb 2 cm-et erre reszeljünk, vagy burgonyapüré készítővel nyomjuk át a gesztenyemasszát, annyit, hogy szépen befedje a fagyi alapot, a gesztenyemasszára óvatosan csurgassunk valami nagyon finom mézet. nem kell totyakosra. Nem kell hogy az egész gesztenye ússzon a mézbe de azért érezhető legyen rajt. Erre megint fagyit teszünk. és a tetejére újra gesztenyét és mézet. cukrot és édesítőt ebbe a változatba sem szoktam használni. De aki nagyon édesszájú az természetesen tehet bele. Ha nagyobb a doboz, akkor még lehet rétegezni. Ugyan úgy a fagyóba rakni. kb 5-6 óra múlva lehet fogyasztani. Ezt viszont én nem szoktam összekeverni, hanem megpróbálom vagy fagyis kanállal szépen kiszedni, vagy felvágom kockákra és úgy tálalom. Ha esetleg van otthon csoki öntett, és maradék gyümölcs és azzal lazán megdíszítitek nem fogja elrontani.


Jó étvágyat hozzá. Üdv. Lili
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
danono
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2011. augusztus 13., szombat 9:15

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: danono » 2012. május 12., szombat 19:32

lili írta::bo :bo :bo Kedves Édesszájúak! :bo :bo :bo

Itt a friss tavaszi, kora nyári gyümölcsök ideje. Legelőbb az eper ajándékoz meg bennünket édes, zamatos gyümölcsével.
Én nagy fagyi fogyasztó vagyok, főleg pedig gyümölcsfagyiból. Mivel a bolti nem az igazi, na meg elég sokba is kerül már szeretnék megosztani veletek egy nagyon egyszerű finom, és egészséges fagyi receptet.

Az arányokat a következő:

1/3 rész áttört gyümölcs
1/3 rész natúr joghurt, ki amelyiket szereti és kedveli
1/3 rész felvert tejszínhab, Én a jól bevált hulalát javaslom.

Az áttört gyümölcsöt összekeverem a joghurttal, és óvatosan hozzákeverem a felvert tejszínt. Nagyon finom krémes könnyű lesz. Belerakom egy jól záródó műanyagdobozba és berakom a fagyóba. kb 6 óra kell neki, hogy teljesen átfaggyon. A tejszíntől krémes marad, ha csak nem eszel meg belőle ipari mennyiséget /mint Én/ akkor nem kell félni a torokgyulladástól.
Cukrot nem szoktam beletenni, de ha valaki nagyon édesen szereti akár cukorral, akár édesítővel is készítheti.

Ha van otthon fagyikanál, azzal lehet gombócokat szedni a dobozból. Díszítése, tálalása mindenki fantáziájára van bízva.



Kedves egészségére mindenkinek!!!!!! :hej :hej :hej :hej Üdv. Lili

Kedves Lili én nem lacafaszáztam, neki álltam megcsínáltam, ez valami csúcs. Köszi igaz egy kis vaniliás cukrot raktam azért bele.De kb 2 kilót sikerűlt össze hozni. Megleptek a barátok és sajna már csak a doboz alján van pedig volt sör is fal:) fal:) fal:) fal:) . Holnap ujra megcsinálom meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::)
"Az élet szép, tenéked magyarázzam?"(Heltai Jenő)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. május 16., szerda 22:18

Sérültek fal:) fal:) fal:)
Komolyan mondom feltaláltátok a szénhidrát mentes hízás lehetőségét. Mivel eddig nem került fel róla fénkép, csak a duma volt róla, ingert kaptam én is :!: :idea: Na ez lett belőle brigantik, mielőtt bement a méljhűtőbe. Amikor kivettük rögtön elpusztult, nem volt idő elővenni a Fujit fénképezni. fal:) fal:) Másfél kila élvezet. :nya :nya :nya :ty Köszönjük szépen az ötletet meg::) :ty
DSCF8902.JPG
eper fagyi, eperfagyi, hű de finom.....
DSCF8902.JPG (29.16 KiB) Megtekintve 1367 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Zolti
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2011. június 24., péntek 22:09

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Zolti » 2012. május 20., vasárnap 18:18

Tanden gratulálok,amiket láttam :k :nya :k :nya :k ,ha legközelebb Sárospatakon járok megkeresem az ületed.

Epres süti a mai desszert :bol

Joghurtos eperkocka

Hozzávalók:6 tojás,12 dkg cukor,12 dkg liszt,4 dl joghurt,10 dkg porcukor,2 dl tejszín,2 dkg zselatinpor.25 dkg friss eper,1 tasak tortazselé,10 dkg cukor

A tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a cukor egyharmadával habosra keverjük,A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.A lisztet a kakaóporral összekeverjük.A tojássárgájához hozzáadjuk a tojáshabot ,majd a kakaó lisztet.Margarinozott,lisztezett tepsibe síimítjuk,előmelegítet sütőben,180 fokon megsütjük.Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet.Ehhez a joghurtot a cukorral simára keverjük,a tejszínt felverjük és a joghurthoz adjuk.Végül az előírás szerint feloldott zselatint is a krémhez keverjük.A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük,majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.A dermesztés után rárakjuk az epret és tortazselével bevonjuk a tetejét.Még legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Csatolmányok
P1000808.jpg
P1000808.jpg (41.54 KiB) Megtekintve 1314 alkalommal
P1000809.jpg
P1000809.jpg (33.24 KiB) Megtekintve 1314 alkalommal

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: TIS » 2012. május 20., vasárnap 21:27

Csak ámulok és tágulok, meg::) :) már el sem kell mennem a cukrászda előtt, fal:) elég csak ide benézni! :shock:
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. május 21., hétfő 15:07

Zolti gyere nyugodtan, szívesen látlak! ;)
De ha ilyen szépségeket készítessz, necsodálkozz majd ha befoglak dolgozni! :lol:

Avatar
Cipócska
Kemencefűtő
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2011. november 15., kedd 15:17

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Cipócska » 2012. május 23., szerda 18:30

Szia Zolti!

Mennyi kakaópor kell hozzá? (a hozzávalók felsorolásából kimaradt)
K.B.Ü

Cipócska

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2012. május 23., szerda 18:46

Zolti!

Gyönyörűségesre sikeredett ez a szezonális süti!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
Zolti
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2011. június 24., péntek 22:09

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Zolti » 2012. május 27., vasárnap 11:44

Cipócska 3dkg kakópor

Itt egy másik finom epres süti.

Vaníliakrémes lepény

Hozzávalók:a tésztához:30 dkg liszt,1 tasak sütőpor,10 dkg porcukor,2 tojássárgája,10 dkg margarin,pici tej;krémhez:30-40 dkg tejszínes krémsajt(ömlesztett sajt),1 citrom reszelt héja,3 csomag vaníliás cukor,1 csomag tejszínhabpor,2 dl tejszín,10 dkg cukor,40 dkg eper.

A lisztben elmorzsoljuk a margarint,majd hozzáadjuk a porcukrot,a sütőport,a tojássárgáját és szükség szerint pici tejjel összegyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és hűtőben kb. fél óráig pihentejük.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.Egy magasfalú tepsit kikenünk margarinnal.A tésztát kinyújtjuk,a tepsibe terítjük úgy,hogy legyen egy kis pereme.Villával megszurkáljuk,majd félig megsütjük.A töltelékhez összekeverjük a krémsajtot a citromhéjal,a vaníliás cukorral,a cukorral és a tejszínhabporral.A tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe keverjük.A masszát a tésztára simítjuk és az epret rárakjuk a tetejére.Visszatesszük a sütőbe és kb. fél óra alatt készre sütjük( a krém folyós marad a tetején!).Langyosra hűtjük,majd egy éjszakára hűtőszekrénybe teszük és másnap fogyasztjuk.
Csatolmányok
P1000810.jpg
P1000810.jpg (40.65 KiB) Megtekintve 1211 alkalommal

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2012. május 28., hétfő 11:22

Zolti! Receptáramban elraktározva! :k

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. május 28., hétfő 17:43

CSAK FIGYELEK, ÉS TANULOK :!:
:k :eh :k

Avatar
Cipócska
Kemencefűtő
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2011. november 15., kedd 15:17

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Cipócska » 2012. május 30., szerda 16:04

Zolti !
Köszönjük az új receptet is. :ty
K.B.Ü

Cipócska

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. június 7., csütörtök 23:16

Kedves gyülekezett!

Kipróbáltam egy újfajta krémest, a nagylány unokánk születésnapjára.
Olyan mint a francia krémes de tejszinhab helyett a Lili féle fagylalt, vagyis tejszines, joghurtos, eperhab került a csokis felső lapok alá. :nya :nya nagyon :k
(remélem van otthon ropitok :mrgreen: :lol:)
DSCF9122.JPG
DSCF9122.JPG (31.33 KiB) Megtekintve 1065 alkalommal
DSCF9157.JPG
DSCF9157.JPG (58.53 KiB) Megtekintve 1065 alkalommal
DSCF9153.JPG
DSCF9153.JPG (48.68 KiB) Megtekintve 1065 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: TIS » 2012. június 8., péntek 0:37

ahhhhhhh, gyönyörűen néz ki a torta is, és az unokád is. meg::)
Azt hiszem nehéz lehet elhesegetni a legényeket körülötte! :) meg::) :hej
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2012. június 8., péntek 6:42

Nincs ropim!!!! fal:) fal:) fal:) fal:)

Ezt is ki kell próbálnom! :k
KBÜ: tolaci

Avatar
horaciopepiné Timi
Kemence mester
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2010. október 27., szerda 17:23

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: horaciopepiné Timi » 2012. június 8., péntek 7:31

Cibatapapa !

Ez NAGYON JÓL néz ki !!!

Persze az Unoka is.

meg::) meg::) meg::) meg::)
horációpepiné Timi


"A múltból érdemes elhozni a parazsat, a hamut pedig ott kell hagyni...''

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. június 8., péntek 10:24

Hessegetnénk, hessegetnénk a legényeket elfele világszép unokánktól, de hááááát nem biztos,hogy Ő is akargya :lol: :lol: :lol: , egyébként hál istennek van már stabil Hessegető :lol: :lol: :lol:
Az epres-krémes naggggyon finom,mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
Mamóca :bo (belopakodván ide a Paposzhoz...)
K.B.Ü. cibatapapa

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2012. június 8., péntek 18:02

Cibatapapa !
Te mindig olyan jókat találsz ki! Gratulálok! meg::) meg::) meg::) meg::) :nya :nya :nya :nya

Avatar
takijoci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 789
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 21:59

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: takijoci » 2012. június 8., péntek 20:22

Hmmm..... fagyis krémes! Nem lehet rossz! :nya :nya :nya
Kemence Baráti Üdvözlettel:
takijoci
A bort tisztán szeretem, a pálinkát pedig piszkosul!

Kemencém építése: https://plus.google.com/photos/10764661 ... JCT56PIuAE

Avatar
Zolti
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2011. június 24., péntek 22:09

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: Zolti » 2012. június 8., péntek 22:29

A ribizli még nem érik rendesen,ezért málnával elkészítve.

Rizses ribizlikrém

Hozzávalók:10 dkg rizs,15 dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor,30 dkg ribizli,3 dl tejszín,2 dl tej

A rizst megmossuk.Leszemezzük a ribizlit,megmossuk és megszórjuk a cukor felével.Felforralunk 2 dl vizet.A vízbe szórjuk a rizst,és kis lángon főzzük amíg beissza a vizet.3-4 részletben fokozatosan hozzáadjuk a tejet,végül az utolsó adag tejjel hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot.Krémesre keverjük és levesszük a tűzről.A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tejberizsbe keverjük.Harmadát poharakba tesszük.A maradék tejszínes rizskrémbe belekeverjük a cukrozott ribizli háromnegyed részét és a poharakban lévő krémre kanalazzuk.A tetejére tesszük a maradék cukrozott gyümölcsöt a levével együtt.1-2 órára hűtöszekrénybe tesszük.
Csatolmányok
süti.jpg
süti.jpg (50.2 KiB) Megtekintve 1025 alkalommal

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Édesszájú kemencések.

Hozzászólás Szerző: TIS » 2012. június 9., szombat 7:46

:nya :nya :nya meg::) meg::) meg::) :ty :ty :ty
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Válasz küldése