Építési tanács
- laca55
- Tiszteletbeli kemencebence tag
Re: Építési tanács
Én neccesnek találom a 350 fok mérés felső határt !
Megnyugtatóbb lenen ott , az 500 fokot olvasni !
Megnyugtatóbb lenen ott , az 500 fokot olvasni !
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca
Köszi! Marad az 500 as!
-
Hol tudsz ilyen rövid hőmérőt venni?
engem érdekelne .. kismemencéhez jó lehetne...
Szia! Külföldről rendeltem. aliexpress.com. bbq termometertinker írta:Hol tudsz ilyen rövid hőmérőt venni?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára norbec25 2016. június 3., péntek 19:28-kor.
Sziasztok!
A véleményetek érdekelne arról hogy a tervezett tévő nyílás méretei rendben vannak-e?
A sütőtér mérete 95x80 cm lesz a belmagasság 53-54 cm és egy donga kemencéről beszélünk:)
A tévő nyílást 50x36 cm re terveztem most még tudok rajta változtatni ha esetleg mégsem jó.
mellékelek egy képet amin talán látszanak az arányok (rárajzoltam a ramonádra)
A véleményetek érdekelne arról hogy a tervezett tévő nyílás méretei rendben vannak-e?
A sütőtér mérete 95x80 cm lesz a belmagasság 53-54 cm és egy donga kemencéről beszélünk:)
A tévő nyílást 50x36 cm re terveztem most még tudok rajta változtatni ha esetleg mégsem jó.

- Csatolmányok
-
- 1.jpg (48.4 KiB) Megtekintve 2121 alkalommal
- tengelic
Szia Kalmi !
Szerintem az 50 es az széles. Szerintem. Pár cenit faragnék rajta. 40 es tepsinél ritkán kell szélesebb. Ehez két két centit odateszel, jó legyen 3-3. Akkor 46 jön ki. A kemence szájánál a hőveszteség miatt a centik is számítanak. Javaslom ,hogy picit csökkentsd.
Üdv: Tibi
Szerintem az 50 es az széles. Szerintem. Pár cenit faragnék rajta. 40 es tepsinél ritkán kell szélesebb. Ehez két két centit odateszel, jó legyen 3-3. Akkor 46 jön ki. A kemence szájánál a hőveszteség miatt a centik is számítanak. Javaslom ,hogy picit csökkentsd.
Üdv: Tibi
- cibatapapa
Szia kalmi !!kalmi100 írta:Sziasztok!

K.B.Ü. cibatapapa
Még egyszer köszönöm a segítséget, amely nagyon hasznosnak bizonyult. Végül 2:1 arányra volt szükség. Itt egy rövid videó, amelyet kiégetés közben készítettem! Pizzát és pogácsát is sütöttem már benne, mindkettő szuper lett.
https://www.youtube.com/watch?v=AukybC- ... e=youtu.be
Üdv. mindenkinek!
https://www.youtube.com/watch?v=AukybC- ... e=youtu.be
Üdv. mindenkinek!

tinker írta:A leghagyományosabb az agyag-homok keverék... búbos esetén az agyag-homok-törek.... hogy pontosan mennyi homok kell az agyaghoz, arról én mindig a helyi kályhásnál érdeklődöm... vagy marad a kockapróba (ha rákeresel a fórumban...) de már azért fogásról is meglehet érezni... bár ehhez tapasztalat kell...
Üdv. Norbert
-
Nádi!
Amikor ilyen gyönyörűen forog a láng... az már kemencés orgazmus....
legalább is itt így mondjuk...

Amikor ilyen gyönyörűen forog a láng... az már kemencés orgazmus....

-
Kalmi!
Javaslom mérd meg a tepsijeidet , edényeidet, és képzeld el azt a legnagyobb edényt amiben főzni sütni akarsz és ahhoz alakítsd a tévő méretét...
( zárójelben... nekem van 53X75 ös gyári zománcos tepsim 4 db... egyszerre 3 méter rétes fér el egyben...
)

Javaslom mérd meg a tepsijeidet , edényeidet, és képzeld el azt a legnagyobb edényt amiben főzni sütni akarsz és ahhoz alakítsd a tévő méretét...
( zárójelben... nekem van 53X75 ös gyári zománcos tepsim 4 db... egyszerre 3 méter rétes fér el egyben...

Üdvözlet!
Koszonom a gyors vàlaszokat mindenkinek.
Megfogadom a tanacsokat hiszen ezert kertem:)
Cibatapapának mondanam hogy amikor kiszàmolta nekem a mereteket (54-30=14)
es javasolta a 30cm es magasságot akkor abból 24cm es hőcsapda adódik,az majdnem fele a donga magassaganak nekem az soknak tűnik?
Javítsatok ki ha tévedek:)
A donga kisméretű téglaból készűl és azert falaznam allora mert tető alatt lesz,nem terveztem szigetelni egyeb módon.

Cibatapapának mondanam hogy amikor kiszàmolta nekem a mereteket (54-30=14)

A donga kisméretű téglaból készűl és azert falaznam allora mert tető alatt lesz,nem terveztem szigetelni egyeb módon.

-
- Regisztrált tag
Sziasztok!
Elkezdődött nálunk is a kemence szezon, alap kész, üveg betöltve, homok ráhordva, téglázni holnap fogom
Aztán indul a sütőtér rakás. Sárgaföld van, pelyva, törek, cserép előkészítve, alig várom, hogy jöjjenek az unokaöcséim sarat taposni
Ilyen formájú kemencét szeretnék rakni
https://netbulvar.eu/wp-content/uploads ... 10x395.jpg
Fényképekkel jelentkezem,ha kész lett teljesen!
Elkezdődött nálunk is a kemence szezon, alap kész, üveg betöltve, homok ráhordva, téglázni holnap fogom

Aztán indul a sütőtér rakás. Sárgaföld van, pelyva, törek, cserép előkészítve, alig várom, hogy jöjjenek az unokaöcséim sarat taposni

Ilyen formájú kemencét szeretnék rakni

https://netbulvar.eu/wp-content/uploads ... 10x395.jpg
Fényképekkel jelentkezem,ha kész lett teljesen!
Sziasztok kemencesek! Fölteszek egy par kepet, hogy mi törtent eddig nalunk.
- Csatolmányok
-
- Az alap kiasva.
- DSC_0719.JPG (63.45 KiB) Megtekintve 2061 alkalommal
-
- Bezsaluzva
- DSC_0720.JPG (74.34 KiB) Megtekintve 2061 alkalommal
-
- Alap bevasalva, az alja kikavicsozva.
- DSC_0721.JPG (66.73 KiB) Megtekintve 2061 alkalommal
Sajnos az esös idö hatraltat.
- Csatolmányok
-
- Üvegtörmelek betöltve, következik a sütölap.
- DSC_0731.JPG (60.63 KiB) Megtekintve 2059 alkalommal
-
- Elöször a sütöteret falaztam, had ***.
- DSC_0746.JPG (36.78 KiB) Megtekintve 2059 alkalommal
-
- Az ajtok es a kemeny következik.
- DSC_0753.JPG (35.71 KiB) Megtekintve 2059 alkalommal
Lenne meg egy gyors kerdesem. A dongara a szigeteles csak ragasztoval van rögzitve?
- tengelic
A ragasztón felül használok mechanikai rögzítést. A kemence tűztér alatti vonalába 25-30 cm ként beton dübelt rögzítek és a szigetelés terítése után még hilti szalaggal,de lehet dróttal is lepántolom a kőzetgyapotot.
Köszönöm Tengelic a gyors valaszt!
Maris felvetödött a következö par kerdes.
-A Hiltiszalag csikokat is csak a sütöter alatt rögzitsem?
-A donga hatuljan milyen modszerrel rögzitsem?
-Es a legfontosabb, eddig azt hittem, hogy lepesallo asvanygyapottal kellene a dongat leszigetelnem, de az -ha jol emlekszem- 120x60 centis tablakban van. Letezik egy szigetelö paplan is, ami alkalmas a kemence szigetelesere?

-A Hiltiszalag csikokat is csak a sütöter alatt rögzitsem?
-A donga hatuljan milyen modszerrel rögzitsem?
-Es a legfontosabb, eddig azt hittem, hogy lepesallo asvanygyapottal kellene a dongat leszigetelnem, de az -ha jol emlekszem- 120x60 centis tablakban van. Letezik egy szigetelö paplan is, ami alkalmas a kemence szigetelesere?
- laca55
Amíg tengelic a géphez kerül...
Ismereteim szerint amely kőzetgyapotnak " paplan" a neve az mind laza szerkezetű, nem igazán alkalmas arra, hogy hálóval vékony vakolat kérget vigyünk fel rá.
talán a tábla külső oldalának a beirdalása-csíkokban bevágása segít a ráhajlításban.
Fix, tégladongás kemencénél túlzásnak érzem a Hilti szalag leerősítést.
Szerintem a megfelelő drótozás elegendő.
A donga hátulján is ragasztó+drótozás.
Ismereteim szerint amely kőzetgyapotnak " paplan" a neve az mind laza szerkezetű, nem igazán alkalmas arra, hogy hálóval vékony vakolat kérget vigyünk fel rá.
talán a tábla külső oldalának a beirdalása-csíkokban bevágása segít a ráhajlításban.
Fix, tégladongás kemencénél túlzásnak érzem a Hilti szalag leerősítést.
Szerintem a megfelelő drótozás elegendő.
A donga hátulján is ragasztó+drótozás.
- tengelic
VAlóban , a hiltiszalagos megoldást a raklapos mobilkemencéimnél szoktam csinálni,mert az,mint egy "abroncs" a rázkódás során is egyben tartja a kemence testet. A drótozás elegendő, így tettem korábban több fix helyre telepített dongás kemencémnél . A lépésálló (5cm) kőzetgyapotot 10 cm- ként ék alakban szikével beírdaljuk,mint ezen a fácsés képen teszi az egyik segítőm éppen. Ezzel a módszerrel rá lehet hajtani az íves testre. Nem kell elcsüggedni,ha esetleg elreped a szigetelés,vagy esetleg túl mélyre vágunk. Darabokban is fel lehet rakni. A hátfal szigetelés rögzítésénél pedig a drótokat egyszerűen ráfűzöm a már keresztbe felszerelt drótokra. Ezek után egy réteg flex ragacs,majd üvegszövetháló és lehet gletvassal simogatni. A flex kötése utén 2-3 nappal pedig síma zsákos símítóvakolattal és vizes szívaccsal lesímítom az egészet.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Köszönöm a kérdést és a választ is! Igy nekem nem kell feltennem
.
De azé van egy kettő kérdés. A kéményem elég magas már, vagy tegyek még rá? A lezárása hogyan praktikus és szép? Kellene egy jó ötlet! Ha a külső ragasztó lesimitódik zsákos vakolattal úgy időtálló vagy kell rá valami festék .....

De azé van egy kettő kérdés. A kéményem elég magas már, vagy tegyek még rá? A lezárása hogyan praktikus és szép? Kellene egy jó ötlet! Ha a külső ragasztó lesimitódik zsákos vakolattal úgy időtálló vagy kell rá valami festék .....
- Csatolmányok
-
- 20160523_183832.jpg (44.13 KiB) Megtekintve 2010 alkalommal
- laca55
A simításra tett zsákos vakolat - bár konkrét meghatározásra könnyebb válaszolni- , vagy vödrös vékonyvakolat elég a megfelelő és tartós vízzáráshoz.
A kémény magassága megfelelő, már csak le kell zárni.
Hogy mi a szép kéményfedkő?....... nehéz kérdés!
Annyiféle megoldás van .... a google segítségével könnyen választhatsz neked tetszőt!
Például az alábbi képen egy egyszerű lezárás látható.
A kémény magassága megfelelő, már csak le kell zárni.
Hogy mi a szép kéményfedkő?....... nehéz kérdés!
Annyiféle megoldás van .... a google segítségével könnyen választhatsz neked tetszőt!
Például az alábbi képen egy egyszerű lezárás látható.
- Csatolmányok
-
- fedkő1.jpg (62.69 KiB) Megtekintve 2008 alkalommal
Sziasztok!
Tegnap elkészült a tevőajtóm, abból amit találtam
40x20 as keret ,szögvas takaró,1mm lemezzel borítva kőzetgyapot szigetelés .... jó egy darab lett...ma. próba volt, kicsit féltem a szenes kényérlángostól, de 5 perc alatt elkészültek...
Tegnap elkészült a tevőajtóm, abból amit találtam

- Csatolmányok
-
- 20160529_111808.jpg (45.46 KiB) Megtekintve 1965 alkalommal
-
- Regisztrált tag
Sziasztok!
Megcsináltam a kocka próbát a kertből kitermelt sárgafölddel.
Olyankor mi van, ha mindhárom kistéglát alig bírom szétverni? Csináltam sima homokmentest, 1-1 arányút, és 2 föld-1 homok arányút, és egyik se repedezett meg, a 2 földes porlik kicsit, de azt se lehetett könnyen széttörni.
A másik kérdésem, hogy a pelyva, vagy törek menyire változtat ezeken? azt is keverjek bele, és csináljak úgy is próbát?
Köszi a segítségeket!
Csongi
Megcsináltam a kocka próbát a kertből kitermelt sárgafölddel.
Olyankor mi van, ha mindhárom kistéglát alig bírom szétverni? Csináltam sima homokmentest, 1-1 arányút, és 2 föld-1 homok arányút, és egyik se repedezett meg, a 2 földes porlik kicsit, de azt se lehetett könnyen széttörni.
A másik kérdésem, hogy a pelyva, vagy törek menyire változtat ezeken? azt is keverjek bele, és csináljak úgy is próbát?
Köszi a segítségeket!
Csongi
- cibatapapa
Elnézést érte ezt elírtam.kalmi100 írta:Üdvözlet!
Cibatapapának mondanam hogy amikor kiszàmolta nekem a mereteket (54-30=14)es javasolta a 30cm es magasságot akkor abból 24cm es hőcsapda adódik,az majdnem fele a donga magassaganak nekem az soknak tűnik?

K.B.Ü. cibatapapa
Sziasztok! Megoldottam a dolga vizhatlanná tételét. 10cm szigetelés kerültrá közetgyapotból.a tetejére pedig egy tábla síklemez....
- Csatolmányok
-
- 20160601_150433.jpg (37.09 KiB) Megtekintve 1855 alkalommal
Sziasztok ismét!
Találtam egy összedőlt házat nagyon közel. Szerintetek ezzel a vájoggal kellene érdemben bármit is csinálni bedolgozás előtt? Első ránézésre sokkal barnább és tömörebb mint nagyfater régi borháza, az utolsó képen ketté törtem egyet. Érdemes agyagport, homokot, vagy bármit is keverni hozzá? Csak a búbhoz szeretném használni építeni és tapasztani, a többit rendesen falazóval.
Köszi!
https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0Q59UlCqG5rKMZ
Találtam egy összedőlt házat nagyon közel. Szerintetek ezzel a vájoggal kellene érdemben bármit is csinálni bedolgozás előtt? Első ránézésre sokkal barnább és tömörebb mint nagyfater régi borháza, az utolsó képen ketté törtem egyet. Érdemes agyagport, homokot, vagy bármit is keverni hozzá? Csak a búbhoz szeretném használni építeni és tapasztani, a többit rendesen falazóval.
Köszi!
https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0Q59UlCqG5rKMZ
- Csatolmányok
-
- image.jpeg (63.27 KiB) Megtekintve 1773 alkalommal
-
- image.jpeg (49.75 KiB) Megtekintve 1773 alkalommal
-
- image.jpeg (64.73 KiB) Megtekintve 1773 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabor0036 2016. június 11., szombat 12:55-kor.
Hol is laksz?norbec25 írta:Az egész megyét bekerestem piros tégla után ...de nem igazán találtam a közelben.norbec25 írta:Sziasztok!
Azt hiszem kevés lesz a dongához a régi "bontott" tégla. 100 db van kb ami használható![]()
![]()
átnéztem és sok benne a sérült, amiinek a felszíne puha, vagy nagyon csorbult . Lehet e kapni olyan téglát a mit ajánlanátok a dongához, amit érdemes tüzépen megvenni.... Esetleg keverve rakhatom e ? Vagy külön rakjam hátfalnak, meg a tevőajtó elé?
Erre a hatodik szomszéd néni mondja van neki vagy 3000db
![]()
![]()
![]()
![]()
erről ennyit

- Csatolmányok
-
- image.jpeg (77.06 KiB) Megtekintve 1777 alkalommal
-
- image.jpeg (66.23 KiB) Megtekintve 1777 alkalommal
- zotya
Gábor! Nem tudom hol nézted ezeket a téglákat de tudom neked ajánlani a Csermőkei úton az Egyetem felől a Vargahegy irányába lévő kis tüzépet. Ott a tégla elég jó és válogatni is lehetett régebben. A Sástón lévő kemence ami a tavaji találkozóra épült onnét van a dongához a tégla. A tégla ha könnyú azt jelenti, hogy ki van száradva.
üdv: zotya
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.
Kemencém építési folyamata.
https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881
Üdv Zotya!zotya írta:Gábor! Nem tudom hol nézted ezeket a téglákat de tudom neked ajánlani a Csermőkei úton az Egyetem felől a Vargahegy irányába lévő kis tüzépet. Ott a tégla elég jó és válogatni is lehetett régebben. A Sástón lévő kemence ami a tavaji találkozóra épült onnét van a dongához a tégla. A tégla ha könnyú azt jelenti, hogy ki van száradva.
A Vargahegy tövében a temetővel szembeni kis tüzépen (Gózon Lajos utca) néztem ezeket.
- zotya
Azt is ismerem és érdemes megnézni máshol is.
Én azt a tüzépet mondtam amit akkor éred el ha az Egyetem felé mész ezen az úton és látni fogod a kapun kívül kirakott kő bográcsolót jobb oldalon.
Én azt a tüzépet mondtam amit akkor éred el ha az Egyetem felé mész ezen az úton és látni fogod a kapun kívül kirakott kő bográcsolót jobb oldalon.
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.
Kb 130db-ot betároltam, de sztem hozok még vagy 100-at ha kevés lenne. Ami marad majd jó lesz a füstölőt tapasztani. 
minden építő jellegű kritikát szivesen fogadok!
http://kepfeltoltes.hu/160614/132930213 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160614/852834265 ... es.hu_.jpg

minden építő jellegű kritikát szivesen fogadok!
http://kepfeltoltes.hu/160614/132930213 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160614/852834265 ... es.hu_.jpg
- Csatolmányok
-
- image.jpeg (80.9 KiB) Megtekintve 1726 alkalommal
-
- image.jpeg (87.76 KiB) Megtekintve 1726 alkalommal
- cibatapapa
Olvasd el a kisokost és nyugi ezt javaslom egy kis kemencében is lehet nagy lakomákat rendezni, de nem véletlen hogy sorra épülnek a nagy kemencék mellé a kisebb kemencék! A Kisokost itt találod!!!Gabor0036 írta:Sziasztok!
A fórumon újként szeretném kérni, hogy pár mondatban legyetek kedvesek segíteni nekem. Egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy építek magamnak egy kemencét a kertben. A búbos számomra esztétikailag szimpatikusabb, viszont kihasználhatóság (egyszerre több tepsi benne) és kivitelezés könnyebbsége végett lehet a donga mellett kellene maradnom.
Előre elnézést a kérdésekért, de inkább először kérdezek...
Használhatóság és sütés szempontjából mik a számottevő különbségek a donga és a búbos között?
Ahogy látom van első-hátsó kéményes, vékonyabb tűztér+szigetelés, vastagabb tűztér szigetelés nélkül,...
Mi lenne egy optimális (nem túl nagy) méretű kemence, átlagos családi használatra. Értem itt azt, hogy nem 10-20 fős vendégségek és, nem mindennapi használatra.
Első elképzelésem egy hátsó kéményes búbos volt kb 60cm átmérőjű sütő területtel. De aztán láttam itt olyan csodás kémény megoldásokat grill illetve füstölővel kombinálva, hogy most aztán én sem tudom már.
Segítséget előre is köszönöm!
http://www.kemencebence.hu/index.php?op ... &Itemid=42
K.B.Ü. cibatapapa
"A döntés a Te kezedben van, mi csak tanácsokat tudunk adni.cibatapapa írta:Gabor0036 írta:Sziasztok!
A fórumon újként szeretném kérni, hogy pár mondatban legyetek kedvesek segíteni nekem. Egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy építek magamnak egy kemencét a kertben. A búbos számomra esztétikailag szimpatikusabb, viszont kihasználhatóság (egyszerre több tepsi benne) és kivitelezés könnyebbsége végett lehet a donga mellett kellene maradnom.
Előre elnézést a kérdésekért, de inkább először kérdezek...
Használhatóság és sütés szempontjából mik a számottevő különbségek a donga és a búbos között?
Ahogy látom van első-hátsó kéményes, vékonyabb tűztér+szigetelés, vastagabb tűztér szigetelés nélkül,...
Mi lenne egy optimális (nem túl nagy) méretű kemence, átlagos családi használatra. Értem itt azt, hogy nem 10-20 fős vendégségek és, nem mindennapi használatra.
Első elképzelésem egy hátsó kéményes búbos volt kb 60cm átmérőjű sütő területtel. De aztán láttam itt olyan csodás kémény megoldásokat grill illetve füstölővel kombinálva, hogy most aztán én sem tudom már.
Segítséget előre is köszönöm!
Előbb mérd fel az igényeidet, vagyis mire szeretnéd használni a kemencédet."
Szia!
A fentieket már sokszor, és többen is leírták ebben a fórumban.
„Saját kárán tanul az ember” tartja a mondás, de az okos ember meg a másén. Látom Te okos szeretnél lenni.

Egy kis dongás kemence és egy takaréktűzhely duót terveztem a nyárikonyhámba.
Agyagom adódott, a spórhoz a tűztér,- és hamuzó ajtót, rostélyt és a platnit is beszereztem.
Rég óta láttam a „Mobil kemence építése topikot”, de bele sem olvastam, mondván, hogy én nem akarom hurcibálni a kemencémet.
Meg is csináltam a helyet, és már nekiálltam volna a bontani a falat, de ekkor az égiek közbe szóltak.
Amíg szakadt az eső beleolvastam a Mobilkemencés topikba, és mire végigolvastam rájöttem, hogy nekem pont egy ilyen kis kemence kell.
Tökéletesen kielégíti mind azt az igényemet, amire a fenti duót szerettem volna használni. Tudok benne sütni, főzni, aszalni, stb.
Azt tanácsolom, hogy olvasd el a „Mobil kemence építése topikot” is.
Én az agyagomat már fel is tettem a csere-bere oldalra.
Sziasztok!
Most készülök építeni egy dongás kemencét magamnak és a családomnak és a következő kérdés merült fel:
A semmelrock-nak van egy terméke, amit megvettem a lábazat és a kémény építéséhez.
Ez lenne az:
http://www.semmelrock.hu/termekek/terko ... #article-1
Viszont ez egy betonból készült tégla, emiatt felmerült az bennem, hogy a kéményhez nem biztos, hogy szerencsés lenne felhasználni.
Nektek mi a véleményetek?
Válaszotokat előre is Köszönöm.
Zoli.
Most készülök építeni egy dongás kemencét magamnak és a családomnak és a következő kérdés merült fel:
A semmelrock-nak van egy terméke, amit megvettem a lábazat és a kémény építéséhez.
Ez lenne az:
http://www.semmelrock.hu/termekek/terko ... #article-1
Viszont ez egy betonból készült tégla, emiatt felmerült az bennem, hogy a kéményhez nem biztos, hogy szerencsés lenne felhasználni.
Nektek mi a véleményetek?
Válaszotokat előre is Köszönöm.

Zoli.
- laca55
Szia Zoli !
Miként gondoltad ebből a kéményfalazást?
Fektetett - 11,5 cm - vtg.ban ?

Miként gondoltad ebből a kéményfalazást?
Fektetett - 11,5 cm - vtg.ban ?

Kedves Laca55!
Igen fektetve.
Köszi a segítséget.
Igen fektetve.
Köszi a segítséget.
- laca55
Szia !
Tulajdonképpen mindegy, mert egyik formában sem ajánlom.
(állítva, műszakilag szinte lehetetlen)
Az egyik indokom, hogy ez beton termék a nagy hőingadozást nem bírja,
a katlan szájánál biztosan alkalmatlan. Feljebb már valószínűleg megfelelne.
De keverni meg nagyon fura lenne.
Nem kell olyan sok tégla a kéményhez !. Biztosan beszerezhető a mennyiség.
A másik indok- nem műszaki- hogy a szívem fájna azt a más jóra hivatott terméket a kéményben látni.

A másik indok- nem műszaki- hogy a szívem fájna azt a más jóra hivatott terméket a kéményben látni.

Sziasztok kemencebencék
Elkészült a kemencénk végre, viszont megmaradt egy bő köbméter agyagom. Ha valakit érdekel, az egészet ingyen elviheti.
Érdeklődni: 0630/834-9824
Bármikor hívható.

Elkészült a kemencénk végre, viszont megmaradt egy bő köbméter agyagom. Ha valakit érdekel, az egészet ingyen elviheti.
Érdeklődni: 0630/834-9824
Bármikor hívható.
Kedves Laca55!laca55 írta:Szia !
Természetesen fektetve gondoltam a kéményépítést. A gond az, hogy a lábazatot is ebből szerettem volna elkészíteni, de akkor ahhoz is más téglát kell használnom, mert az tényleg furán nézne ki, ha másból készülne a lábazat és a kémény.
Nem gond, majd ezt a betontéglát felhasználom másra

Köszönöm a válaszodat.