Tárcsán készült ételek

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
puzsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2009. május 1., péntek 22:18

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: puzsi » 2009. október 12., hétfő 22:25

tengelic írta:puzsi!
Nem ölsz,hanem öletsz. Majdnem mindegy szerintem. Ám a melegvérű állatoknál sajna már én is így vagyok. A vadászokat sosem értettem,pedig nagy útleírás olvasó vagyok,de Kittenberger könyveit,anyám hiába vette nekem,nem voltam s vagyok hajlandó elolvasni,mert valahol így kezdi,nem szószerinti idézésben: "Életem nagy vágya,hogy minden földön lelhető nagyvadból leterítsek legalább eggyet." Mondom én neked Kálmán, *** kezded,ha Tibinek könyvet akarsz eladni :lol:
A nagy ellentmondás,hogy minden évben disznót vágatok,szóval a karmámnak löttek :cry: :lol:
Nincsen semmi ellentmondás drága Tibor,azzal nekem nincs problémám,ha ölök/öletek azért,hogy fentmaradjak.Erre megvannak a speciális emberek,átadom a tisztességet Nekik.Innentől a húst mint alapanyagot látom,csak és kizárólag a megmaradásunk érdekében és a szórakozásból ölést elítélem!
Ha van kemencéd,nagy bajod nem lehet.Üdvözlet mindenkinek!Puzsi

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2009. október 13., kedd 8:36

Kedves Puzsi.
A hetvegen ketszer jartam arra,bizisten voltal eszembe hogy megkereslek.
A halaklattan sajnalom hogy nemtettem.
Istenien neznek ki.
Neha föleg nyaron szoktamjarni arra,egyszer megkereslek.
Az elsökepen a tarcsa es a kannak is üresek??
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2009. október 13., kedd 8:40

Tengrlic szep lanyodvan,nagyhalat akasztott.
Halatenni jo.
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2009. október 13., kedd 13:00

Köszi Vizipoc!
Imádom is őket,mert kettő van. 18 és 10 évesek.

puzsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 672
Csatlakozott: 2009. május 1., péntek 22:18

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: puzsi » 2009. október 13., kedd 19:28

Vizipoc írta:Kedves Puzsi.
A hetvegen ketszer jartam arra,bizisten voltal eszembe hogy megkereslek.
A halaklattan sajnalom hogy nemtettem.
Istenien neznek ki.
Neha föleg nyaron szoktamjarni arra,egyszer megkereslek.
Az elsökepen a tarcsa es a kannak is üresek??
Szívesen látlak,vasárnap jókor jöttél volna,Notata barátommal jól elvoltunk.... Ez a fényes tárcsa a cimborámé,az enyémek sokkal beavatottabb kinézésűek,a kannák a nemrég párolódott szilvapáleszok szállítására szolgáltak,mi tegnap sárgabarackot kóstolgattunk.
Ha van kemencéd,nagy bajod nem lehet.Üdvözlet mindenkinek!Puzsi

Avatar
Taita
Kemence mester
Hozzászólások: 252
Csatlakozott: 2009. november 25., szerda 18:41

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Taita » 2009. december 14., hétfő 20:10

Azt szeretném kérdezni a tisztelt publikumtol, mit ajánlanak a tárcsahasználók miként csináljam meg a tárcsát lábakra szerelve illetve láncra szerelhe, hogy esetleg bogrács állványon is tudjam használni. Minden segítséget szívesen veszek hisz jó pap is holtáig tanul.
Köszönettel Taita a mágus.
:s :enne :ty
Taita

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2009. december 14., hétfő 21:23

A mienk csavaranya felhegesztve a tárcsára és menetes a lába, így többféle képpen tudjuk használni. Nekünk bevált!

Banya

Avatar
eletjel
Kemence mester
Hozzászólások: 337
Csatlakozott: 2008. szeptember 17., szerda 18:02

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: eletjel » 2009. december 14., hétfő 22:19

Szia Taita!

Már egyszer feltettem az enyémről a képet, de így a biztos! :lol:
Nekem ez a módszer naon bejött!
Kép.jpg
Kép.jpg (31.63 KiB) Megtekintve 3090 alkalommal
Kemencére fel! Hej!

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2009. december 14., hétfő 23:12

Halihalihóóóó...........

Ma majdnem minden tékozló visszatér.... meg::) meg::) :hej :bo :bo :ty :ty :bol
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
reikisgabi
Kemence mester
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2008. szeptember 27., szombat 19:32

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: reikisgabi » 2009. december 15., kedd 17:02

Csiga!
Én olyan vagyok mint a bumeráng: ha eldobsz, akkor is visszajövök :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-----------------------------------------------
K.B.Ü.: reikisgabi

Sokkal jobban bírja az ember az éhezést, ha közben eszik is valamit.

Avatar
reikisgabi
Kemence mester
Hozzászólások: 545
Csatlakozott: 2008. szeptember 27., szombat 19:32

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: reikisgabi » 2009. december 15., kedd 17:04

Taita írta:Azt szeretném kérdezni a tisztelt publikumtol, mit ajánlanak a tárcsahasználók miként csináljam meg a tárcsát lábakra szerelve illetve láncra szerelhe, hogy esetleg bogrács állványon is tudjam használni. Minden segítséget szívesen veszek hisz jó pap is holtáig tanul.
Köszönettel Taita a mágus.
:s :enne :ty
Én a láncra szerelést nem ajánlom, inkább lábakat neki, mivel a láncon nehéz megfogni úgy mint a bográcsot.
-----------------------------------------------
K.B.Ü.: reikisgabi

Sokkal jobban bírja az ember az éhezést, ha közben eszik is valamit.

Avatar
eletjel
Kemence mester
Hozzászólások: 337
Csatlakozott: 2008. szeptember 17., szerda 18:02

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: eletjel » 2009. december 15., kedd 18:13

Én sem tűntem ám el végleg, ne is reménykedjetek! :j
Kemencére fel! Hej!

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2009. december 15., kedd 18:56

:k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k :k
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. február 23., kedd 16:20

Sziasztok!

Én már a tárcsában is öreg motoros vagyok és mutatnék egy két dolgot amit készíteni tudok rajta és kipróbált finomságok egytől egyig. Nekem ti mindegy hogy nevezitek, nekem Rába tárcsám van éspedig kétféle egy kicsi és egy nagy. Ez valamikor egy Rába traktor rotációs kapája volt, vagyis ez ajándék attól aki a rendszerváltáskor eldobta, és Horváth Edétől a vörös bárótól aki legyártatta. Hálám örökké üldöznyi fogja őket ezért a találmányért amihez képest egy kínai vokk silány bádog tákolmány. A láncra szerelteket és a fixen rudakra szerelteket már használtam ha vendégségben voltam és megkértek hogy készítsek benne valamit, de ma már inkább viszem az én cuccomat, mert nem mindig azt csinálták amit kellett volna. Nekem tűztérnek van egy lomtalanításkor talált mosógépdobom, amiben egy gázégővel melegítem a tárcsát. A fatüzeléshez pedig 6-os átmérőjű (Spangából acél sodronyból, én hegesztettem egy lábat) Ezeknek egy de nagyon nagy előnye van, hogy azonnal levehető ha túlmelegszik, ezenkívül hordozható!
(A tésztával készült ételekben a tészta nincs előre megfőzve szárazon kerül a tárcsába és ott fő meg! Úgy mintha rizst főznék!)
A képek beszéljenek tovább, a recepteket pedig felteszem a főoldalon a receptek közé.

Cibatapapa
1tárcsaálvány.JPG
A mosgépdobból késszült, gázégős láb.
1tárcsaálvány.JPG (30.81 KiB) Megtekintve 4223 alkalommal
4csusza.JPG
Túróscsusza
4csusza.JPG (32.37 KiB) Megtekintve 4222 alkalommal
káposztáskocek3.JPG
Káposztás cvekedli
káposztáskocek3.JPG (30.77 KiB) Megtekintve 4221 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
eletjel
Kemence mester
Hozzászólások: 337
Csatlakozott: 2008. szeptember 17., szerda 18:02

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: eletjel » 2010. február 23., kedd 18:21

Szia cibatapapa!

Ez a csusza-téma felkeltette kellőképpen a kíváncsiságomat! :enne
Kemencére fel! Hej!

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. február 23., kedd 20:39

Sziasztok
Akit érdekel, fent van a tárcsás túrós csusza receptje a főoldalon!

üdv: Cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: teki » 2010. március 1., hétfő 21:07

Helo cibatapapa!

Megcsináltam a csuszát tárcsán mit mondjak nagyot nőttem a család szemében. Köszi a receptet. meg::) meg::) meg::) meg::)

Üdv Teki
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 2., kedd 16:02

Gratulálok Teki!

Örülök, hogy sikerült.
Próbáld ki majd a káposztás cvekedlit, és a slambucot is, a szisztéma ugyan az. A tészta szárazon kerül bele.
Különben ha a rántott húst kipróbálod benne meg a sült krumplit, kidobjátok a fritut ha van.

Üdv Cibatapapa
3slambuc.jpg
Slambuc nem csak bográcsban öhöm!
3slambuc.jpg (29.22 KiB) Megtekintve 4123 alkalommal
2kinai.jpg
Csak a technika kínai, a kaja hazai.
2kinai.jpg (32.12 KiB) Megtekintve 4124 alkalommal
köret.jpg
Zöldségköret
köret.jpg (46.07 KiB) Megtekintve 4120 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
lacaur
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 854
Csatlakozott: 2009. november 14., szombat 11:02

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: lacaur » 2010. március 2., kedd 20:59

cibatapapa írta:Gratulálok Teki!

Örülök, hogy sikerült.
Próbáld ki majd a káposztás cvekedlit, és a slambucot is, a szisztéma ugyan az. A tészta szárazon kerül bele.
Különben ha a rántott húst kipróbálod benne meg a sült krumplit, kidobjátok a fritut ha van.

Üdv Cibatapapa
3slambuc.jpg
2kinai.jpg
köret.jpg
Savanyú vetrece ::e Üdv.lacaur. :hej
Halihó !
A kemence az élet sója!: http://lacaur.xfree.hu

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 5., péntek 20:43

Sziasztok tárcsás, horgász kemencések!

Van még egy kedvenc halételem amit szeretnék megosztani veletek a dorozsmai molnárponty
Olyan kevés halat eszünk, mert félünk a szálkáktól. Tengelic barátunk halászlé receptjét nem lehet űberelni, mert én már halászlé receptet ide biztos nem fogok feltenni, mivel csak ismételném a szakács mester szavait. Viszont a ponty, vagy más szálkás halak filézését, irdalását a receptjében tökéletesen leírta és azt érdemes megfogadni. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a fél centinként éles késsel beirdalás, ami elvágja a szálkákat már nem csak hosszú főzés, hanem a kirántás, vagy olajban kisütés után is bátran fogyasztható, nyugodtan lenyelhetjük, mert már nem áll keresztbe a torkunkban a rövidre szabott szálka. (lásd az első képet!) A receptek között a molnárponty recept, azért egy kis kedvcsinálónak képek ide is feltéve!
Üdv: Cibatapapa
DOROZSMAI1.JPG
Az irdalás a lényeg!
DOROZSMAI1.JPG (30.7 KiB) Megtekintve 4084 alkalommal
DOROZSMAI4.JPG
Halszelet sütése a tárcsán
DOROZSMAI4.JPG (22.8 KiB) Megtekintve 4085 alkalommal
DOROZSMAI6.JPG
És a tennapi Cibata papi egy mini kemencével, hangulatilag!
DOROZSMAI6.JPG (26.93 KiB) Megtekintve 4080 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
kkn
Kemence mester
Hozzászólások: 484
Csatlakozott: 2010. január 4., hétfő 18:48

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: kkn » 2010. március 7., vasárnap 14:12

cibatapapa írta:Sziasztok tárcsás, horgász kemencések!

Van még egy kedvenc halételem amit szeretnék megosztani veletek a dorozsmai molnárponty
Olyan kevés halat eszünk, mert félünk a szálkáktól. Tengelic barátunk halászlé receptjét nem lehet űberelni, mert én már halászlé receptet ide biztos nem fogok feltenni, mivel csak ismételném a szakács mester szavait. Viszont a ponty, vagy más szálkás halak filézését, irdalását a receptjében tökéletesen leírta és azt érdemes megfogadni. Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a fél centinként éles késsel beirdalás, ami elvágja a szálkákat már nem csak hosszú főzés, hanem a kirántás, vagy olajban kisütés után is bátran fogyasztható, nyugodtan lenyelhetjük, mert már nem áll keresztbe a torkunkban a rövidre szabott szálka. (lásd az első képet!) A receptek között a molnárponty recept, azért egy kis kedvcsinálónak képek ide is feltéve!
Üdv: Cibatapapa
DOROZSMAI1.JPG
DOROZSMAI4.JPG
DOROZSMAI6.JPG
Bár nem szeretem a halat a fent említett szálka miatt, de hogy is mondjam?!
Cibatapapa! Tudsz élni... :kaba
Kemence Baráti Üdvözlettel: Krisztián

"Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét..."

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. március 7., vasárnap 20:58

cibatapapa!
Természetesen bármilyen halétel ekészülése előtt javasolt az általad is említet filézés. HA rántott pontyot készítek,amit igencsak megkívántam most,ugyanígy járok el. A szálkának híre hamva sincs. Ezzel a módszerrel Akasztón ismerkedtem meg jó pár éve,mikor kiírták az első szálkamentes halléfőzőversenyt. Azóta nincs félelem a szálkától. Egy ismerősöm nagypapája keresztbenyelt szálkától halt meg. Nem azért mert megfuladt,hanem mert szívrohamot kapott szegény az ijedségtől. Ezért vegye mindneki a fáradságot és ha teheti filézze ki. Az egyfőre jutó halfogyasztásunk a technika ismerete után megháromszorozódott.

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 8., hétfő 12:39

tengelic írta:cibatapapa!
Természetesen bármilyen halétel ekészülése előtt javasolt az általad is említet filézés. HA rántott pontyot készítek,amit igencsak megkívántam most,ugyanígy járok el. A szálkának híre hamva sincs. Ezzel a módszerrel Akasztón ismerkedtem meg jó pár éve,mikor kiírták az első szálkamentes halléfőzőversenyt. Azóta nincs félelem a szálkától. Egy ismerősöm nagypapája keresztbenyelt szálkától halt meg. Nem azért mert megfuladt,hanem mert szívrohamot kapott szegény az ijedségtől. Ezért vegye mindneki a fáradságot és ha teheti filézze ki. Az egyfőre jutó halfogyasztásunk a technika ismerete után megháromszorozódott.
Kedves tengelic!

Én mióta olvastam a hallé receptedet azóta tudom, hogy halban is profi vagy, Remélem mások is olvassák értekezéseinket, mondjuk „kkn” barátunk és kedvet kap halételek készítéséhez. :bo (Azért tetem fel a filézett,beírdalt képet) Csak azért mondom és nehogy megsértődj ezen de nekünk már nem kell győzködni egymást a szálka mentesítésről. Különben érdekes, hogy pont a szálkák miatt sokan meg sem kóstolják a halat. Pedig meg lehetne próbálni, mondjuk az afrikai harcsát az szálkamentes (és nem csak az ára miatt ajánlom :nya :nya :eh ).Különben aki még nem csinálta elmondom mi a filézés, szálkátlanítás. Bőrével a deszka felé leteszed a gerincéről lefejtett fél halat a filét. A nyaka felől elkezded 3-5 milliméterenként egy nagyon éles késsel szeletelni, beírdalni, de csak addig nyiszálod amíg ropognak, ellenkeznek a késsel az „Y” szálkák, ezt ismétled háromszor, négyszer utána levágod a szeletet. Ezt ismétled ameddig el nem fogy az árú. Ezt már te is leírtad a receptedben de ismétlés a tudás anyja! :bo
cibata
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cibatapapa 2010. március 8., hétfő 20:45-kor.
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2010. március 8., hétfő 13:40

Látjátok milyen érdekes dolog ez a táj egységenként más jelentő kifejezés. Nálunk filézésnek a halhús a gerincről való levételét jelenti, A hús 2-3mm bevagdosását irdalásnak mondjuk. Mindegy a megnevezés a szálka mentesítés a lényeg:


Banya

richie32
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 757
Csatlakozott: 2008. december 27., szombat 1:27

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: richie32 » 2010. március 8., hétfő 14:04

kedves Banya
konyha nyelven is így van
csak nem akartam írni nehogy kötekedésnek nézzék
K.B.Ü.
RICHIE

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 8., hétfő 15:37

Richie32! Dehogy kötekedtek!
Kőnnyű neked te szakács vagy!
A filézett ponty még nem szálkamentes, csak a filézett és beirdalt, fején találtátok a halat.
Ha én kifilézem akkor már be is irdalom, mert ha nem, akkor még szálkás, de ha nem filézem ki, hanem szeletelem és a bőre felől beirdalom akkor csak szelet, de nem szálkás! Aki nem érti kérdezzen bátran!
cibata
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2010. március 8., hétfő 18:59

Azé egy srófra jár az agyunk!!!
Cibata meg::) előtted.
Ricsi!! :ty , hogy elmondtad!!


Banya

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. március 8., hétfő 21:43

Valóban irdalás nálunk is,ennek ellenére,ha valaki filézet halat mond,azt értelem szerűen szálka nélkülinek tekintem :) Ez olyan mind ha valaki flexel egy makitával vagy stihlez egy husqarnával vagy egy Druzsbával , bár Erdélyországban druzsbáznak ami ugye barátkozást jelent :lol: Lehetne boncolgatni ;)

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2010. március 8., hétfő 21:47

igy mar sokkal erthetöbb szoval druzsbazunk :lol: :lol:
a hallal is meg::) meg::)
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 20., szombat 22:11

Sziasztok!
Valamelyik nap bevállaltam családomnak a főzést késő estig dolgoztak Ezt találtam ki.
Már különben keresik az ideggyógyászt aki a „főzés videó függésben” lévő súlyosan károsodott nagypapák kezelését vállalja kedvezményes áron.
A jobb felső sarokban az a nagy piros X- et azért találta ki Bill Gates hogy megszüntesse a gyanútlanok felesleges zaklatását!!!!
„naggyon jóó ,hogy illen lököttes bandára találtál” a páromnak viszont ez a véleménye. Lehet, hogy megfertőztem?

K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
gera
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1344
Csatlakozott: 2009. szeptember 1., kedd 10:31

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: gera » 2010. március 20., szombat 22:41

Cibatapapa :nya Én már úgy hozzászoktam ehhez a mozizáshoz, várom a folytatást :bol Imádom meg::)
Ja és majd el felejtettem 3:49-nél egy kolbász leesett neked balra :lol: Szét ne tapossátok :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gera 2010. március 20., szombat 22:58-kor.
"Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt." Szent-Györgyi Albert
K.B.Ü. Peti

Kandallóm: https://lh6.googleusercontent.com/-Zqt0 ... G_0879.JPG

Avatar
ArchiTomi
Kemencefűtő
Hozzászólások: 191
Csatlakozott: 2009. február 28., szombat 1:08

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: ArchiTomi » 2010. március 20., szombat 22:56

Cibatapapa :!: :hej
Nagyon jófej nagypapa vagy! meg::) meg::) meg::) Gratula :!: :eh :k
A legjobb beszólás a krum-burgonya volt!
:)))
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 20., szombat 23:02

meg::) meg::) Gera tezsvér. Legalább mutattam neked valami érdekesset? Mert akkor már nem volt hiábavaló. Tudjátok csak azt sajnálom,de nagyon, hogy az öregeimről és a történeteikről nem készítettem ehhez hasonló felvételeket. (Baxus)
3.49-nél megvan! Kiváncsa voltam figyeltek é???? benne van de ilyeneket nem videózunk le!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
gera
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1344
Csatlakozott: 2009. szeptember 1., kedd 10:31

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: gera » 2010. március 20., szombat 23:12

:))) Én utána, meg azt figyeltem, mikor dobod vissza bele :))) :lol: :))) Most már megnyugodtam, hogy benne van :hej
"Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt." Szent-Györgyi Albert
K.B.Ü. Peti

Kandallóm: https://lh6.googleusercontent.com/-Zqt0 ... G_0879.JPG

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. március 20., szombat 23:49

Kedves gera aki nálunk lököttebb az hazudik, nagyon beloptad magad az aurámba. ( a szívembe) meg::) meg::) meg::) :ty
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2010. március 21., vasárnap 8:19

Cibatapapa!! en egykicsit feldobtan a talpam most eledezek csodalatos amit elkövettel es nemcsak most.
meg::) meg::) meg::) meg::)
:nya :nya :nya :nya :iii :pik
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. március 21., vasárnap 16:30

Nagyszerű étel nagyszerű vidó,teljesen elvagyok ragadtatva meg::) :)
Én a lecsónál mézet használok cukor helyett,majd próbáld ki ;)

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2010. március 21., vasárnap 17:40

Cibata!!!

Dobtam egy hátast az ötlettől Te a tárcsát a lakásban használod!!
Én a lakásba wokban szoktam hasonló dolgokat elkövetni.

Mind a videó mind az étel megér egy misét!!! A kertészkedős topik überelhetetlen ötlet!

Gratulálok!!! meg::) :nya :bo

Azt hiszem a csoport több tagja is bejelentkezhetne úgy, hogy halló tessék elmegyógyintézet! De ez hozzánk tartozik és így a jó

Banya

Avatar
Robrt
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 657
Csatlakozott: 2008. augusztus 12., kedd 17:59

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: Robrt » 2010. március 21., vasárnap 20:22

Cibatapapa!
meg::) meg::) meg::)
Nagyon király lett a videó, és a kenyeres is nagyon ott van!

Gratulálok! Megyek eszek valamit, mert megéheztem... 8-)
Robrt
http://www.kemencebence.hu - kemenceépítés amatőröknek

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Tárcsán készült ételek

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2010. március 21., vasárnap 20:42

Én is gratulálok!

Egyből azon kezdtem gondolkodni, hogyan tudom az én nagy (52 cm átmérőjű) tárcsámat a gáztűzhelyre barkácsolni.

A krum-burgonya sütése naccccerű alapja lehet egy brassóinak is.

Kösz szépen.
KBÜ: tolaci

Válasz küldése