Kenyérsütés

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: teki » 2013. január 13., vasárnap 8:40

Úgy néz ki többen ráéreztünk a kenyérsütés rejtelmeire. Most egy kicsit korán tettem be, melege volt, takarni kellett. Az íze tökéletes az a jó vastag héja meg fenséges ropogtatni való.
BŐ-SÉg 87.JPG
BŐ-SÉg 87.JPG (59.41 KiB) Megtekintve 888 alkalommal
BŐ-SÉg 80.JPG
BŐ-SÉg 80.JPG (55.95 KiB) Megtekintve 888 alkalommal
BŐ-SÉg 85.JPG
BŐ-SÉg 85.JPG (52.07 KiB) Megtekintve 888 alkalommal
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2013. január 13., vasárnap 9:01

Nagggggyon gusztán néz ki kívül-belül! :nya :nya :nya :nya
:k

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 13., vasárnap 10:57

Teki
Pékmester vagy! meg::) meg::) meg::)
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. január 13., vasárnap 17:16

Gyönyörűségesek a kenyerek! :enne

Ellemben valaki mondja már meg, hogy milyen módszerrel lehet "likacsos" kenyeret sütni?
A 12-órás dagasztás nélküli kenyerem, már hajazott erre, de igazán még az sem volt az igazi.
A képen nem az enyém van, hanem a recept oldaláról, de hasonlót szeretnék.
Csatolmányok
578780_3069726881605_1801902706_n1.jpg
dagasztás nélküli kenyér
578780_3069726881605_1801902706_n1.jpg (53.22 KiB) Megtekintve 858 alkalommal
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: teki » 2013. január 13., vasárnap 17:38

Cocos!
És miért volna jobb a lyukacsos? :?: Valaki világosítson fel. :? Nekem nagyon jó a kellemes laza belső is. Tiszta zsír lennék a lyukacsostól. :j :))) :)))
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. január 13., vasárnap 20:05

Nem mondom, hogy jobb, viszont Én jobban szeretem! :pik
Mint a sajtok közül is :lol:
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 15., kedd 16:06

Kedves cocos és Pékmesterek!!! ----Talán rájöttem hogy lehet extra lukacsos kenyeret sütni !!! Készítettem túrót és lett savóm!!! Emléklesztem hogy a kovászt régen nem lisztel és teljes kiőrlésű lisztel indították hanem csak korpával!! Volt itthol teljes kiőrlésű rozs liszt és átszitáltam és meglepődtem mikor 70 dkg ból csak három evő kanállal jött ki a korpa !! A korpához ment a savó ,másnap reggel azaz ma a rétes liszt és langyi víz ,és másfél nap után úgy bugyog hogy akkora bubik vannak benne mint egy megy mag!!! ,igaz hogy a radiátorra tettem egy zárható müanyag ételhordóba,de nem túl meleg !!!! Most már szerintem csak a türelem van hátra és végig kell csinálni eszt a pár napot,és lesz extra bubis kovác!!!! Üdv mindenkinek Geyza!!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 15., kedd 17:50

A mai kenyér ami kijött a villany sütőből!!! 2 dl savóval 2dkg élesztővel ,és rétes lisztel készült a kovász a többi 5 deci víz és annyi bl 80 -as kenyérliszt amennyit felvet !!!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 15., kedd 18:52

Most jöttem el melletted az autópályán, ha tudom hogy kenyeret sütöttél megállok vacsira! :eh :eh :eh :eh
Naggyon tökéletes! meg::) meg::) meg::) meg::) meg::)
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 15., kedd 20:44

Heló Almuska !! köszönöm!! meg::) meg::) -- Nagyon sajnálhatod ,mert még egy kis sonka is lett volna hozzá!!! ---Küldjek az egyik vonattal ,amelyik meg áll Várdán!!!! :lol: :lol: --- Üdv Geyza!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 16., szerda 9:06

Eső után köpönyeg! fal:)
De a sonkát is szeretem :D :D :D :eh :eh :eh
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Karolin
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2012. december 20., csütörtök 23:25

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Karolin » 2013. január 16., szerda 20:04

Sziasztok!

Geyza22! Nagyon szép lyukacsos, vékony héjú lett a kenyered. Az ize is egyre finomobb? Van különbség a kovászos és a hagyományos élesztős között izben? Neked melyik jön be jobban?

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 16., szerda 20:59

:hej Heló Karolin,köszi!!! Természetesen van !! Én már négyféle variációban sütöttem ,most érik az ötödik hatodikhoz a kovász!! Az első az élesztős!!--A második a kovászos-- Harmadik a savós élesztős --- Negyedik kovász élesztővel meg bíztatva!! ---Az ötödik savóval és korpával készült kovász lesz!! ----Hatodik lehet kovász savóval megbiztatva sütés előtt!! Nekem megvallom az első ami legjobban bejön mert már az én korosztályom is ezen nőtt fel !! A savós élesztős sem rossz talán még a savót le lehet csökkenteni 1 dl-re 2 kg-os kenyérre vetítve !! A savós,korpás indítású kovász sem lesz rossz mert sokkal intenzívebben dolgozik mint a lisztes!!! A kovász élesztővel spékelve sem rossz ízű,csökkentett kovásszal!!! Az íz világot még jelentősen meghatározza természetesen a lisztek keverési aránya és minősége is !!! Tehát rengeteg a variáció ,mindenkinek meg kell találnia a saját ízlésének megfelelőt!!!! Magam is aszt keresem :!: :!: :!: :!: :lol: :lol: :lol: :lol: Te hányfélét sütöttél már :?: :?: :?:
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 17., csütörtök 13:34

Egyre szebb kenyereket látni itt a kezetek munkáját dícsérve!
Én is sütögetek, sőt fényképezek is, csak az én kis csökött agyam képtelen *** a képfeltöltés rejtelmeit fal:) fal:) fal:) fal:)
EGY BARÁTOM SZOKOTT OLYKOR-OLYKOR SEGÍTENI, de Ő most egy idelye nem ért rá.
Holnapra beszéltük meg hogy átjön , és ismét segít.
REMÉLEM ÖSSZEJÖN :!:

Karolin
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2012. december 20., csütörtök 23:25

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Karolin » 2013. január 17., csütörtök 20:24

Szép jó estét mindenkinek! :hej

Geyza sajnos még az én kenyérsütési repertoárom nagyon szükös. Három kenyeret sütöttem eddig még mind élesztős volt. Az első átlagos BL55-ös finom liszttel, a második finom liszt és rozsliszt keverékével, a harmadik BL80-as finomliszttel. Nekem eddig a harmadik ize volt jobb, de most érlelem a kovászomat az előző tésztának a száradékából, amit megáztattam és egy hete etetem liszttel. Kis buburékok képződnek benne, jó kenyérszaga van, picit ecetesen. Gondoltam, hogy a kovászhoz teszek élesztőt is, hogy biztos legyen a siker. Hétvégén szándékozom megsütni. Kiváncsi leszek...

Szép hétvégét, jó pihenést, klassz sütögetést kivánok Mindenkinek! :bo

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 17., csütörtök 21:20

Heló Karolin!! A kovász kotyvasztáshoz többször nekifutottam és szerintem a 3 ek korpa búza vagy rozs és hozzá 1-2 ek joghurt vagy 3 ek savó és 1 ek liszt + annyi langyos viz hogy palacsinta sürü kotymázt kapjunk ,ez volt a legintenzívebb indítás ,és persze meleg legalább 25 fok vagy több ,és nem a környezet hanem a kovász!! Most nekem be van készítve egy és a 3. negyedelésnél tartok és 12 óra után megeszi a tíz deka lisztet olyan intenzív hogy a többszörösére duzzad míg van benne energia!!! Kíváncsi leszek milyen lesz a kenyér belőle!!! Savót úgy lehet készíteni hogy sima pasztőrözött tejbe bele kell tenni egy doboz élőflórás kefirt vagy natur joghurtot és utána 40-45 fokon kell tartani míg ki nem hevül !!A pasztőrözött tejből kipusztul a pasztőrözés során a tejsav baci és eszt kell pótolni,a kefirrel vagy joghurttal!!!! Hőfokszabályzós sütő a legalkalmasabb rá!! A túró a tej 1/5 lesz így egy félkiló túró 2,5 liter tejből lesz +a savó !! Üdv Geyza!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
Don Lui
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2012. július 3., kedd 9:20

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Don Lui » 2013. január 17., csütörtök 22:41

Üdv Pékmesterek!
Bizony mind azok vagytok.
Inasként ma én is nevelni kezdtem a sajátomat (kovászomat). A körülmények miatt egyelőre villanyossági sütőben lesz majdan a sütés...
Addig meg várok türelmesen :evil:
Semmi sem lehetetlen, csak matematikailag valószínűtlen.

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 18., péntek 14:54

Talán most sikerül néhány képet elétek tárni a kenyereim közül :D
Csatolmányok
PIC_0128.jpg
Kenyérkék, és egyebek
PIC_0128.jpg (42.33 KiB) Megtekintve 638 alkalommal
PIC_0130.jpg
Még egy
PIC_0130.jpg (41.3 KiB) Megtekintve 638 alkalommal
PIC_0131.jpg
Kisült állapotban
PIC_0131.jpg (47.66 KiB) Megtekintve 638 alkalommal

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 18., péntek 15:00

Lehet hogy forditott sorrendben kellett volna, de néhány kép a tésztákról
Csatolmányok
PIC_0123.jpg
Teljeskiőrlésü sokmagvas cipók
PIC_0123.jpg (46.17 KiB) Megtekintve 639 alkalommal
PIC_0125.jpg
Magvas zsömlék, és cipók
PIC_0125.jpg (54.51 KiB) Megtekintve 639 alkalommal
PIC_0127.jpg
Néhány kenyérke
PIC_0127.jpg (35.71 KiB) Megtekintve 639 alkalommal

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 18., péntek 15:02

Tanden írta:Talán most sikerül néhány képet elétek tárni a kenyereim közül :D
Most küldhetsz belőle olyan jó néznek ki! :eh :eh :eh :eh meg::) meg::) meg::)
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 18., péntek 15:06

Ezeket még novemberben készitettem.A kollégáimnak annyira bejön a házikenyér és zsömle illata, és zamata, hogy ha befűtöm a kemit, nekik is kell gyártani.
Ezért mindig sok tésztát kell dagasztanom :D

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 18., péntek 15:13

Tanden írta:Ezeket még novemberben készitettem.A kollégáimnak annyira bejön a házikenyér és zsömle illata, és zamata, hogy ha befűtöm a kemit, nekik is kell gyártani.
Ezért mindig sok tésztát kell dagasztanom :D
Legfeljebb következőben nem cukrászdát nyitsz hanem PÉKSÉGET. :lol: :lol: :lol:
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2013. január 18., péntek 15:39

Tandem meg::) Kijavíthatod az adatlapodon "Cukrász és Pék" :lol: :bo

Nagyon jól néznek ki, szinte érzem az illatukat :nya :nya :nya :nya

Elnézést kérek minden kenyérsütő mesterünktől, amikor nem reagálok ezekre a gyönyörűségekre.
Ez az elvonási tüneteim miatt van fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) Ne törődjetek velem, abba ne hagyjátok :!: fal:) fal:) fal:) fal:)
De aki fel mer tenni egy jó nagy karéj, friss, illatos, ropogós, magos, vagy fehér, esetleg rozsos kenyeret :idea: fal:) némi kövesztett tokaszalonnával, hagymával, mivel az kimeríti a kínzás fogalmát, azt komolyan megharapom!
Diabétosz FatÉrosz :)))
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
DacaGaby
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2290
Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: DacaGaby » 2013. január 18., péntek 16:21

:kaba :kaba :kaba
Uuhhh.... deee beleharapnééék!!!!!!!!!
:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya
Grrrratulaa!!!!
meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::)
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2013. január 18., péntek 17:28

Tandem !

meg::) meg::) meg::) meg::)
az állam leesett és ott is maradt !
a cukhéróm meg fel a egekbe már a látványtól is!
:nya :eh :nya :eh :nya :eh :nya
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 18., péntek 18:23

Üdv Mindenkinek!! Így néz ki az utólsó negyedelés előtt a savóval és korpával indított kovászom!! Tandem most már értem honnan mentek a + kilók !! Biztos elfogyott az útólsó morzsa is,ami a legfőbb dicséret a készítőnek!!! üdv Geyza!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 18., péntek 19:43

geyza22 írta:Üdv Mindenkinek!! Így néz ki az utólsó negyedelés előtt a savóval és korpával indított kovászom!! Tandem most már értem honnan mentek a + kilók !! Biztos elfogyott az útólsó morzsa is,ami a legfőbb dicséret a készítőnek!!! üdv Geyza!!
Nagyon beleástad magad a kovászkészítésbe. meg::) meg::) meg::)
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Karolin
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 12
Csatlakozott: 2012. december 20., csütörtök 23:25

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Karolin » 2013. január 18., péntek 21:38

Sziasztok!

Tanden! Nagyon szépek a kenyereid! Biztos finomak lehetnek! :|

Geyza! Nagyon szuperul néz ki a kovászod! Az enyém ehhez képest sehol sincs. Nagyon kevés buborék van benne. Szerinted ha összekeverem liszttel megkel tőle a tészta, vagy kukába való így? Nem bünös, kenyérszaga van és picit ecetes. :roll:

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 19., szombat 15:30

Köszönöm az elismerő szavakat :ty
Ezen felbuzdulva még néhány képet megmutatok Nektek, egy másik kenyérsütésről.
Bár ez sem tegnap készült, de már közelitek mert ez decemberi sütkérezés.
Csatolmányok
PIC_0137.jpg
A kovászba több lisztet tettem, ezért töményebb lett
PIC_0137.jpg (30.43 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
PIC_0139.jpg
PIC_0139.jpg (38.68 KiB) Megtekintve 596 alkalommal
PIC_0140.jpg
Teljes kiőrlésü tészták
PIC_0140.jpg (36.71 KiB) Megtekintve 596 alkalommal

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 19., szombat 15:35

Formázás után a sütés előtti pillanatok.
Itt megjegyzem, hogy egy kiszuperált üzemi kemencém megmentett sütőlemezeit használom a kinti kemencés sütések alkalmával.
Csatolmányok
PIC_0141.jpg
Hosszú kenyerek (zsúrkenyér)
PIC_0141.jpg (41.9 KiB) Megtekintve 597 alkalommal
PIC_0142.jpg
Egyéb kenyerek
PIC_0142.jpg (35.83 KiB) Megtekintve 597 alkalommal
PIC_0143.jpg
Cipók
PIC_0143.jpg (39.07 KiB) Megtekintve 597 alkalommal

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 19., szombat 15:37

Kisülve
Csatolmányok
PIC_0145.jpg
PIC_0145.jpg (41.76 KiB) Megtekintve 597 alkalommal
PIC_0146.jpg
PIC_0146.jpg (41.76 KiB) Megtekintve 597 alkalommal

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 19., szombat 16:02

Heló Tanden!! Melik hadtest állomásozik arra hogy ily sokat sütöttél egyszerre?? Mér ilyen szőkék a termékek??? Üdv Geyza!!
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. január 19., szombat 17:51

Tudod Geyza bácsi ha kevesebbet sütnék, akkor a koléganők és a szomszédok szétvernék a kemencémet :( Bár mivel szívesen foglalkozok ilyesmivel így ez nagy öröm számomra :!:
A színe pedig, a képen kicsit másabb mint az életben. Sütés előtt,aztán egyszer sütés közben, és rögtön sütés után is megkenem vizes ecsettel a felületét. Ettől fényesebb is a felülete. A képek pedig egy ablak előtt készültek, és szerintem a fények miatt máshogy látszik a kenyér színe mint valójában.

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 19., szombat 20:56

Ma sütöttem egy dagasztás nélküli kenyeret. :D Ennyi maradt belőle. :o
Csatolmányok
20130119_191419.jpg
20130119_191419.jpg (12.72 KiB) Megtekintve 562 alkalommal
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 19., szombat 20:58

A kovászom még csak egy hetes de már kezd alakulni. :D
Ma is megetettem, :D
Csatolmányok
20130119_191622.jpg
20130119_191622.jpg (12.85 KiB) Megtekintve 563 alkalommal
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 19., szombat 21:06

Heló Tanden!! -----A kemencére nagyon kell vigyázni!!!!!!--------------------------------------------------------------------------------------------------------Almuska !!! Szépen bugyog !!!! ebből már lesz valami!!! Ha összeesett lehet kajáltatni !!! Nem az idő számit!!!! Mivel indítottad!!! ---- Jól nézki ez a kenyér !!! Szerintetek kováccal is müködne!!! ÜDV: geyza!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geyza22 2013. január 19., szombat 21:12-kor.
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. január 19., szombat 21:12

Joghurtos kovász!
A nemvagyokmesterszakáscs honlapot olvasgattam :D :D :D :idea:
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

geyza22
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2012. szeptember 30., vasárnap 23:07

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: geyza22 » 2013. január 19., szombat 21:30

Látszik is a szinén olyan fehér mint a tej!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ami jó az fen marad megmarad ez a KEMENCE!!!!

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. január 20., vasárnap 10:30

Szia Tanden!

Ez nem gyenge!
Gratulálok, szépek!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Kenyérsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. január 20., vasárnap 10:37

cocos írta:Gyönyörűségesek a kenyerek! :enne

Ellemben valaki mondja már meg, hogy milyen módszerrel lehet "likacsos" kenyeret sütni?
A 12-órás dagasztás nélküli kenyerem, már hajazott erre, de igazán még az sem volt az igazi.
A képen nem az enyém van, hanem a recept oldaláról, de hasonlót szeretnék.

Szia Cocos!

Ezt a tipusú kenyérfélét ciabatta recept szerint próbáld meg készíteni:
http://www.breadcetera.com/?p=162
http://azenkemencem.wordpress.com/recep ... /ciabatta/

ami még hasonló kategória az a svájci gyökérkenyér (pain paliase):

http://confiserie.ch/content/ueberuns/p ... th=4;29;32
http://www.nosalty.hu/recept/svajci-gyo ... -paillasse

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Válasz küldése