negyedik sütés, eddig legjobb, kemence jól szuperál, 2 óra alatt felhevítve

hőmérőm még nincs, szerintem nem is lesz mikor szép fehér (nem kormos a donga körben), és mikor az alja szikrázik a vonó alatt, akkor abbahagyom a farakást, jól leégetem a parazsat, oszt jön egy kis lisztpróba és mehetnek a kenyerek. A mai 40 perc alatt készült el, bár 30 perces benn lét után is kivehettük volna a külső szín alapján Egy jó kenyérpróba, hogy át van-e sülve rendesen vagy nincs: egy kötőtűvel (vagy hurkapálcikával) meg kell szurkálgatni, ahol a legvastagabb, és ha nem ragad semmi a tűhöz, akkor már rendbe van
és elfelejtettem mondani, előtte kenyérlepény volt, 5db, de nem akartak pózolni, tejföllel és sóval gyomorba menekültek az olympus elől

"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)