


Köszönjük a jó hirtgeyza22 írta:Kedves Kemencések ! Szeretnék közreadni egy infót !!! A Nyíregyházi KGST piacon szombat reggelenként lehet kapni hagyományos gyékény szakajtót kenyér kelesztéshez !!! Különböző méretekbe van !!!
Szia!geyza22 írta:A Tokaji úti piacon van ! A sorompó után rögtön !!! Az állomásról kilépve balra kell indulni a körúton kb 1,5 km re van a Tokaji út az autó szalonnál szintén balra kifele a városból !! ---Kárpát aljáról hozzák !!!
Szia!geyza22 írta:Az ára 250 ft /darab a kicsinek abba 2kg tészta keleszthető biztonságosan a legnagyobb 500 ft abba akár 6kg os is belefér mikor milyet hoznak !! néha tekenő is van !!! a szakajtó talán már a vége felé van mert fogyóban az alapanyag !!!
Lacikám , lesz belőled kemencés isSzlaci írta:Sziasztok! Mai próbálkozás egy burgonyás és egy sima cipó.
s@muk@ írta:Lacikám , lesz belőled kemencés isSzlaci írta:Sziasztok! Mai próbálkozás egy burgonyás és egy sima cipó.
Huuu Lacikám!Szlaci írta:A hét végi kenyérke! Lassan minden hétvégén sütök kenyeret nagyon élvezem. Dagasztás közben mindig eszembe jut Dinnyés! Meg a két mester. Be kell vallanom a mostani kenyér lett a legjobb ez idáig.
Hol mérted a 260 c-t, alul vagy felül? Jelentős eltérés lehet a két pont között. Próbáld legközelebb 50 c vel alacsonyabb hőfokon. Akkor jó ha 1 kg lisztből készült kenyér legalább 1 óra alatt készül el. Érezni fogod ha kivételkor a tetejének szép színe van az alja pedig ütögetve kopog.Fidó mester írta:Üdv Mindenkinek !
Ez a kenyér valóban nagyon szép lett !!!
Kis segítséget kérnék!
260 C fok körül próbáltuk az első sütést,ám túl hamar kész lett.
Mennyi lehet az ideális hőmérséklet?
90cm átmérőjű,búbos cserépkemence-villanykályha samott tűztalajjal.
A mérés középen, kihúzott parázs után volt.
5 kenyér sült .30 perc után megnéztük ,egy kint maradt a többit visszatettük még kb.15-20 percre.
A teteje sültebb lett mint az alja.Kis kaparás után gyorsan mind elfogyott...
Legközelebb milyen hőfokkal induljak?
Kösz!
Üdv !
Szia Marci!tmarci írta:Sziasztok!
Sülőfélben az ünnepi kenyér.