Menüsor kemencéből

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 8., kedd 13:58

Zolti írta::ty :ty :ty a dicséreteket!!!
A töltött káposztát a délvidéken szármának hívjuk.Mi így készítjük:veszek 20-25 tenyérnyi savanyúkáposzta levelet és fél kilónyi apró káposztát.A töltelék 2 kg darált sertéshús,20 dkg rizs,5 egész tojás,hagyma,fokhagyma,só,bors,ételízesítő ízlésszerint( még sose mértem).Egy nagyobbacska fazék aljrára terítem az aprókáposzta felét,erre sorakoztatom a szármákat.Minden sor szárma közé kockára vágott füstölt húst vagy házi kolbászt teszek.A tetejére szórom a maradék káposztát és fölengedem annyi vízzel,hogy éppen ellepje.2-2,5 óra alatt megfől akkor besűrítem jó horgosi paprikával készült rántással.Azért tűnik paradicsomosnak,mert szép a paprika benne(a paprikamalomban molnár vagyok :lol: :lol: ). Évente kb.100 vagon(1 000 000kg) őrölt paprikát csinálunk,hagyományos módon köveken őröljük.
Molnárkám meg::) meg::) meg::)
Köszönjük én is utánna néztem, közben!
Igan a Bácskai töltött káposztát nevezik. szármának. Az szerintem itt sokunknak fog traumát okozni, hogy nem paradicsomos, hanem "csak paprikás berántás! fal:) fal:) fal:)
Dobtam egy hátast! :lol: :lol: :lol:
Kűlönben készítik paradicsom lével is, és sok füstölt hússal és kolbászokkal.
SZRMA_~1.JPG
SZRMA_~1.JPG (56.01 KiB) Megtekintve 1114 alkalommal
Zolti :nya :nya :nya akkor ez Nagyon Paprikás Horgosi Szárma, Paprika Molnár Módra :)))

üdv cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2011. november 8., kedd 18:42

Zolti !

Üdv földi ! Gratula a menűsorhoz, jöttünkben, keltünkben (mivel azon a határon szoktunk átkelni) felkeresünk!
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
takijoci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 789
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 21:59

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: takijoci » 2011. november 8., kedd 21:11

Grrrratulálok Minden gasztroterroristának a remek művekhez!! :nya :nya :nya
Kemence Baráti Üdvözlettel:
takijoci
A bort tisztán szeretem, a pálinkát pedig piszkosul!

Kemencém építése: https://plus.google.com/photos/10764661 ... JCT56PIuAE

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 8., kedd 21:22

Üdv a Mesterszakácsoknak!
Látszólag banális a kérdés: libacomb kemencében sütve!
Ezt a feladatot kaptam a hétvége felé majdan közelítve.
Mivel mindent el lehet rontani, kérek Tőletek néhány instrukciót !
:hej
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 8., kedd 22:44

laca55 írta:Üdv a Mesterszakácsoknak!
Látszólag banális a kérdés: libacomb kemencében sütve!
Ezt a feladatot kaptam a hétvége felé majdan közelítve.
Mivel mindent el lehet rontani, kérek Tőletek néhány instrukciót !
:hej
Márton napi kemencés libacombok
Szia Lacánk meg::) Nemes feladatot kaptál Márton naphoz közeledve.

Sajnos a liba és a kacsa kemencében a legfinomabb étkek közé tartoznak. :nya :eh :nya :eh
Elmondom neked ezeket a földi jókat én soha semmi mással nem, fűszerezem, csak sóval, mert akkor érezni legjobban különlegesen finom ízüket. (Annyiszor pedig nem jutunk hozzá, hogy megunjuk, majd akkor kipróbálom a narancsos, és egyéb variációkat is.) Nekem bármilyen fűszer nem nyerő, ha elnyomja ezeket az ízeket! fal:) Persze ez csak az én véleményem!
Szóval bevagdalod óvatosan a bőrét, szépen olyan két centis rombuszokra, vagy kockára (szigorúan csak a húsig!) de nem fosztod meg a zsiradéktól, mert majd finom tepertővé fog alakulni ami ropogva fog szétolvadni a szátokban és a száraz nehéz húsok emésztését fogja amúgy elősegíteni. Mikor ez megvan, normál asztali sóval besózod a combok belső oldalát, a bőrös felén inkább csak a kilátszó húsokat. Ezt a sütés előtt akár már egy nappal előbb megteheted, és a sütésig hűtőben érleled a combikat!
Már többször elmondtam, és ezt nem egyszer kipróbáltam, de az őseim is így csinálták. A húsokat fedő, letakarás nélkül kell betenni a forró kemencébe, ha teszel alá krumburgonyát javaslom, ne vágd fel túl apróra és flambírozzad, ne nyersen tedd alá, mert akkor nagyon sok vizet fog ereszteni. Forró vízbe kell dobni és amikor újra felforr kiszedni, kicsit sózni. Szóval erre tedd rá bőrével felfelé az előkészített combokat, ezzel az egyik köret is meglesz. A kemi kb. 200-250 fokos legyen, 10-20 percenként nézzél rá azért, nehogy megégjen, figyeldd ha erős liba illatot érzel hamar, akkor nagyon meleg a kemence. kb. egy óra múlva le kell önteni a felesleges levét amivel majd lehet néha locsolgatni, de ha nem túl sok, akkor alatta is hagyhatod. Most jön a lényeg, letakarva párolod még két, vagy három órán keresztül, ameddig omlós puha nemlesz a hús :!: közben ránézel néha és locsolgatod.
Ha el akarod kápráztatni az egybe gyűlteket akkor még löksz mellé egy kis pezsgős lilakáposztát kemencében vánnyasztva. :k :nya
Ez pedig úgy készül, hogy legyalulod, vagy felszeleteled a káposztát ezt is előző nap, lesózod, szórsz rá egy kis köménymagot és mozsárban összetört koriander magot. Hagyod álljon a sóban. Amikor felfűtöd a kemencét tűzhelyen felteszed párolni a levétől jól kinyomkodott káposztát, kevés olajon és két deci pezsgővel, kevés ecettel, és cukorral, vagy édesítő szerral, lefedve. Amikor már letakarva sütöd a libát, átöntöd egy kemencézhető edénybe, a már félig megpárolt káposztát. Kicsit meglocsolod a sülten képződött finom zsíros lével, összekevered és letakarva ezt is beteszed a libacombok mellé a kemencébe, hogy az is a combokkal együtt még teljessen puhára párolódjon.

A fűszerek kb. egy kiló káposztához pupi teáskanál kömény és koriander, módjával a sót is de azt kb. egy kiló nyersanyagra 2-2,2 dekagrammot kell számolni mindkettőnél.
Jó Márton napi libacombsütést kívánok mindenkinek :!: :idea: :bo
cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

tinker
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2157
Csatlakozott: 2010. január 21., csütörtök 18:02

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: tinker » 2011. november 8., kedd 22:57

Fater :!: :nya :nya
Míg olvastam, nyeltem jónéhányat...

Amúgy én is csak sózni szoktam, picit másképp, sólével.
A szárnyast egy tálba teszem, annyi sós vizet öntök rá , hogy ellepje.
Literenként 6-7 deka sót teszek a vízbe. Ha fagyasztott ebben olvasztom ki.

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 8., kedd 23:06

tinker írta:Fater :!: :nya :nya
Míg olvastam, nyeltem jónéhányat...

Amúgy én is csak sózni szoktam, picit másképp, sólével.
A szárnyast egy tálba teszem, annyi sós vizet öntök rá , hogy ellepje.
Literenként 6-7 deka sót teszek a vízbe. Ha fagyasztott ebben olvasztom ki.
Ez nagyon jó ötlet ki fogom próbálni, nekünk a Mártonnapi liba most egy kacsa lesz és le van fagyasztva, solében fog átalakúlni libává. :))) :))) :)))
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 8., kedd 23:14

Don Fater, Tinker !
Köszönöm a tanácsokat!
Én is nyeltem nagyokat :nya
A ványasztott káposzta sem marad el!
A dokumentálás sem!
Még egy kérdés: elvileg misem egyszerűbb annál, mint héjában sütött krumpli.
Don Főszakácsnak bizonyára lesz ehhez is néhány jó szava.....
meg::) meg::) meg::)
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 8., kedd 23:23

Majd el felejtettem!
A vásárlásnál a kosárba mellémászott egy kis libaháj is.
Van helye a comb mellett-alatt-körül, vagy külön kezelendő?
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 8., kedd 23:35

Laca :hej
Én még nem sütöttem, kemencében, de biztos meg lehet sütni, de szerintem azt elég macera megpucolni.

Téli esték kedvenc kajája nálunk is, körözöttel, szalonnával, hagymával, liba vagy kacsazsirral, kisOsziban ki lesz próbálva. Különben mikroban szoktam készíteni sárga krumburgból, 20 perc alatt megsül.

Libacombról nincs fotóm, de sült kacsa krumpli ágyon így néz ki! Így is nagyon finom a krumpli! :nya :nya :k
kacsa.JPG
kacsa.JPG (52.27 KiB) Megtekintve 1048 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 8., kedd 23:54

Don Faterosz!
:nya :nya :nya
Erről ha szabad kérnem a megnyilatkozásod:
"Héjában sült krumpli:
A sütőben csak tepsire kell rakni, vagy valamilyen edényben kell készítenünk ( cserépedény, hőálló üveg) lefedve. Az alufóliát nem ajánlom, mert hő hatására aluminiumoxiddal szennyezhetjük ételünket, ami elfogyasztva káros az egészségre."
:roll: :?:
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2011. november 8., kedd 23:55

Szia Laca !

A nyálmirigyeim teljesen kikészültek.
A hájhoz tegyél egy kis bőrőshájat abból lesz a finom libatöpörtyű.
Egyszerűen csak ki kell sütni tűzhelyen és ha még egy kis libamájat is találsz a kosárba akkor megérkeztél a mennyországba.

Jó sütögetést
Csatolmányok
114640_ajanlo14.jpg
114640_ajanlo14.jpg (22.15 KiB) Megtekintve 1048 alkalommal
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 9., szerda 0:08

"Héjában sült krumpli:
A sütőben csak tepsire kell rakni, vagy valamilyen edényben kell készítenünk ( cserépedény, hőálló üveg) lefedve. Az alufóliát nem ajánlom, mert hő hatására aluminiumoxiddal szennyezhetjük ételünket, ami elfogyasztva káros az egészségre."
:roll: :?:
Szerintem jól mosd meg és tepsiben vagy a rácson. Mondom én mikróban készítem évek óta (két személyre) jól megmosom beleteszem egy üveg jénaiba, kiveszem az üvegtányért, ráborítom az edényre és visszafordítom, beteszem, ott le van takarva, majd a legnagyobb fokozaton nyomatom 20 percig, ha nagyobbak, akkor tovább. Amikor kezd fonnyadni a bőre akkor jó. Meg a kályhám tetején, is sütöttem már ott is lefedve. Sütőben még nem készítettem. fal:)

Jó éjszakát!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 9., szerda 0:52

Köszönök minden tanácsot !
Jó éjszakát!
:hej
Remélem ilyen combokkal ( lehet egy kicsit karcsúbb és hosszabb is .....) álmodom ;)
:()
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2011. november 9., szerda 8:00

Basszus Cibatapapa!
Ahogy olvasom az írásaidat, recepteket szinte hallom a hangod, látom ahogy készíted és valóban nem győz nyelni az ember, mert olyan mesterien írsz, hogy szinte el is készül előttem a kaja ízeivel, illataival... :nya :nya :nya :nya :nya

NA EZ AZ IGAZI KÍNZÁS!!!!
KBÜ: tolaci

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2011. november 9., szerda 9:07

Cibatapapa!

Én is nyeltem nagyokat még így reggeli előtt meg pláne míg végigolvastam a kacsa-liba .káposzta elkészítését és ezek után szereznem kell egy repülő jószágot arra a mennyei ízére már nagyon várok!
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2011. november 9., szerda 9:58

cibatapapa írta:Laca :hej
Én még nem sütöttem, kemencében, de biztos meg lehet sütni, de szerintem azt elég macera megpucolni.

Téli esték kedvenc kajája nálunk is, körözöttel, szalonnával, hagymával, liba vagy kacsazsirral, kisOsziban ki lesz próbálva. Különben mikroban szoktam készíteni sárga krumburgból, 20 perc alatt megsül.

Libacombról nincs fotóm, de sült kacsa krumpli ágyon így néz ki! Így is nagyon finom a krumpli! :nya :nya :k
kacsa.JPG

Derága Faterkám......... :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Tudod :?: :?: :?: :?: Nem :?: :?: :?: :?: Hogy mééééééééé nem ..........meg :eh :eh :eh
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Avatar
Annamari
Kemencefűtő
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2010. április 2., péntek 17:00

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: Annamari » 2011. november 9., szerda 11:54

Halihó skacok :hej

Én is szoktam a Manciban hajába sült krumplit csinálni vacsira. Kivájom a közepét és sajtot, sonkát vagy kolbászt, vagy ami van itthon, teszek bele. Mea culpa: alufóliába csomagolom, és ráhúzom a parazsat. Isteni vacsi :eh

Avatar
takijoci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 789
Csatlakozott: 2010. február 21., vasárnap 21:59

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: takijoci » 2011. november 9., szerda 21:11

Paposz!
Ez a kis szösszenet amit it elkövettél..... :ty :ty :nya :nya :nya
Kemence Baráti Üdvözlettel:
takijoci
A bort tisztán szeretem, a pálinkát pedig piszkosul!

Kemencém építése: https://plus.google.com/photos/10764661 ... JCT56PIuAE

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2011. november 9., szerda 21:53

Édesanyám sütött ma egy adag hókiflit szilvalekvárral.Tudom,hogy ezt mindenki ismeri,de annyiféle változata van,hogy leírom az ő receptjét: 1 kg lisztet elkever egy nagypoharas tejföllel és egy pohár zsírral(ugyanazzal a pohárral).A zsírt nem szabad felolvasztani.Aztán pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,mehet bele a lekvár vagy dió,feltekerjük és kisütjük.
Csatolmányok
hókifli.jpg
hókifli.jpg (47.08 KiB) Megtekintve 967 alkalommal
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. november 9., szerda 22:06

Minden mesterszakácsnak és leendő mesterszakácsnak sok sok gratuláció! meg::) meg::) meg::)
A libás-kacsás receptleírások pedig zseniálisak, és :nya :nya :nya :nya . :ty :hej
Janikának és mamájának pedig nem elöszőr :ty :ty :ty meg::) meg::) meg::)
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
krissz80
Kemencefűtő
Hozzászólások: 191
Csatlakozott: 2011. október 4., kedd 20:35

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: krissz80 » 2011. november 9., szerda 22:26

:nya :nya :nya :nya visszaolvastam egy kicsit, és elázott a billentyűzet, mit műveltek ti itt az emberrel. Mehetek megint vacsorázni.

Minen mesterszakács előtt meg::) meg::) meg::) meg::)
Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatőr készítette a Bárkát és egy halom szakértő a Titanicot.

https://picasaweb.google.com/1053729600 ... 57/Kemence

K.B.Ü. Krissz!

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 9., szerda 22:55

megkaptam a libacomb kísérőit tesztelés végett
friss bozsolé borok :bol
ahogy így külsőleg szemlélem, pontosan ebben a sorrendben fog megfelelni:
balról - jobbra ;) vagy jobbról - balra :?: :oops: :roll:
talán mindegy :ii talán mindkettő
Csatolmányok
bor.JPG
bor.JPG (55.23 KiB) Megtekintve 944 alkalommal
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 10., csütörtök 0:37

Arany bogaraim :hej :hej :hej

Végre elkészült az első kemencés pörköltünk. Mivel kisOsziban két három fával többet raktam, nehezen akart lehűlni.
Ezért kitaláltuk, hogy megsütjük előtte a csirkecombokat, mert végül is a pörkölt azért pörkölt hogy jól megpörköljük a húsokat. Köretnek sztrapacskát készítettünk, és az Elmesék céklájából készült, nagyon finom savanyúság volt hozzá!
Ez lett belőle!
pöri1.JPG
pöri1.JPG (55.47 KiB) Megtekintve 932 alkalommal
pöri2.JPG
pöri2.JPG (41.12 KiB) Megtekintve 932 alkalommal
pöri3.JPG
pöri3.JPG (55.97 KiB) Megtekintve 932 alkalommal
Mamóca és cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2011. november 10., csütörtök 1:11

Don Főszakács-Faterosz!

Fennnnnnnnséges :k :nya :nya :nya
cibatapapa írta:Végre elkészült az első kemencés pörköltünk.
Mint egy kezdő kisbence.... :o
Én mán oszt hittem, hogy nincs oly étek, ami ne készült volna a kemencéitekben.
:hej
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2011. november 10., csütörtök 7:06

Hogy az a menydörgös kik vilám suhogjon az égbolt tetején!
Papa már megint jó oda pörköltél neki.
Fensigesen néz ki remélhetöleg finom is volt.
Kár hogy a fényposta nem üzemel.
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2011. november 10., csütörtök 7:08

Janika1985
Pusziltajuk az anyukád
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
balooo
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2010. augusztus 24., kedd 11:29

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: balooo » 2011. november 10., csütörtök 9:19

cibatapapa írta:Arany bogaraim :hej :hej :hej

Végre elkészült az első kemencés pörköltünk. Mivel kisOsziban két három fával többet raktam, nehezen akart lehűlni.
Ezért kitaláltuk, hogy megsütjük előtte a csirkecombokat, mert végül is a pörkölt azért pörkölt hogy jól megpörköljük a húsokat. Köretnek sztrapacskát készítettünk, és az Elmesék céklájából készült, nagyon finom savanyúság volt hozzá!
Ez lett belőle!


Mamóca és cibatapapa
Tudtok élni :)
A hagymát előtte megpirítottad gázon és a további része készült a kemiben :?:
Aszem csinálok én is egy kisebb kemit :oops: 8-) :D
" Mennyire vagy túsz :?: Sörhöz hozzá férsz ? "

http://www.kemencebence.hu/foto/index.php?cat=10923

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2011. november 10., csütörtök 10:38

Igen.
Nem írom le a receptet, mert sima pörkölt tűzhelyen, a kemencében kicsit megpirított húsokkal, befejezve pedig a tüskevári cserép edényben a kemencében :k

(Ja és még nagyon sok mindent ki kell (és lehet) próbálni a kemencéinkben) :idea: :!:
pö1.JPG
pö1.JPG (42.72 KiB) Megtekintve 917 alkalommal
pö3.JPG
pö3.JPG (52 KiB) Megtekintve 917 alkalommal
pö2.JPG
pö2.JPG (51.78 KiB) Megtekintve 917 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
savgerinc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1782
Csatlakozott: 2009. december 23., szerda 9:59

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: savgerinc » 2011. november 10., csütörtök 13:47

Fokhagyma pucolás !
Ezt én is kipróbálom.

http://www.youtube.com/watch?v=0d3oc24f ... r_embedded
Baráti üdvözlettel: savgerinc
Ha tele a pince és füstöl a kemence, az se baj, ha vékony a szelence.

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2011. november 10., csütörtök 18:09

Cibatapapa,nagyon f@szányosan megoldottad a pörkölt kérdést! meg::) igazán étvágygerjesztően néz ki! :nya :nya :nya
TIS írta:Janikának és mamájának pedig nem elöszőr :ty :ty :ty meg::) meg::) meg::)
horaciopepi írta:Janika1985
Pusziltajuk az anyukád
TIS,Pepi!Köszönjük! :)
laca55 írta:megkaptam a libacomb kísérőit tesztelés végett
Laca55,sok sikert a libasütéshez,biztos nagyon finom lesz,pláne ilyen borokkal! :ii
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2011. november 10., csütörtök 21:12

Ez az Fater ! főzzél! Csináld csináld te kakasok réme ! :lol: :nya :nya :nya Jöhetne valami jó kis videjó is mostmán :k

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. november 11., péntek 21:24

balooo írta:
cibatapapa írta:Arany bogaraim :hej :hej :hej

Végre elkészült az első kemencés pörköltünk. Mivel kisOsziban két három fával többet raktam, nehezen akart lehűlni.
Ezért kitaláltuk, hogy megsütjük előtte a csirkecombokat, mert végül is a pörkölt azért pörkölt hogy jól megpörköljük a húsokat.
FaterOszim!
Nem nagyon találok már jelzőket :!: ehhez a sok finomsághoz, meg::) elsem tudom képzelni mi lett volna ha 5-6 fával teszel többet rá :lol: :lol: . :hej
A videó ötletét én is támogatom! :bo :bo :bo
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2011. november 12., szombat 16:43

Már lassan elvonási tüneteim voltak, ezért visszaestem! :)

Mai menü:
-Harcsa halászlé (házi kenyérrel)
-Mézes mustáros csülök, fokhagymás tarja, némi csirkemell
-fűszeres vajban párolt zöldségköret
Csatolmányok
PICT0013.jpg
PICT0013.jpg (46.54 KiB) Megtekintve 802 alkalommal
PICT0007.jpg
PICT0007.jpg (57.66 KiB) Megtekintve 802 alkalommal
PICT0012.jpg
PICT0012.jpg (37.27 KiB) Megtekintve 802 alkalommal
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2011. november 12., szombat 16:45

És a végeredmény
Csatolmányok
PICT0006.jpg
PICT0006.jpg (37.32 KiB) Megtekintve 803 alkalommal
PICT0014.jpg
PICT0014.jpg (46.42 KiB) Megtekintve 803 alkalommal
PICT0011.jpg
PICT0011.jpg (34.93 KiB) Megtekintve 803 alkalommal
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
karádpisti
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2010. augusztus 4., szerda 0:12

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: karádpisti » 2011. november 12., szombat 17:07

Drága Barátaim!
Nagyon ügyesek vagytok! meg::) meg::) meg::)
Ez a sok finomság,amit itt felvonultattok,hát... :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya ennyi!
Üdvözlettel,karádpisti!


"Az ember döntésén múlik,hogy beteljesíti-e sorsát,ami által valóban ember lehet,vagy pedig a létezés misztériuma köré szőtt teóriáknak él."

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: TIS » 2011. november 12., szombat 17:23

Gabi!
Az egészséges táplálkozás élharcosa vagy, nagyon klassz lett a végeredmény meg::) meg::) meg::)
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2011. november 12., szombat 17:49

Bakker,lettem olyan kívánós a halászlére ,mint egy terhes asszony,de a többi is gyerebe! :nya :eh :k

Avatar
jani
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1281
Csatlakozott: 2009. július 22., szerda 11:34

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: jani » 2011. november 12., szombat 20:34

Gabi koma :!: :nya :nya :nya :nya :eh :eh :eh
Ja és szép a kenyered :!:
Mert a kemence is úgy jó, ha van mit bele tenni!

Avatar
mazsi-drazsika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2010. november 20., szombat 16:55

Re: Menüsor kemencéből

Hozzászólás Szerző: mazsi-drazsika » 2011. november 12., szombat 20:59

Gratula minden sütö föznek ügyesek vagytok az emberfia ha ide téved csak a nyála csorog meg megéhezik a sok jobbnál jobb kaja képeitöl :) :ka :ka :ka :t :t :t :t
Elgurult a gyogyszerem de keresem !!!

Kemenceépítés: https://picasaweb.google.com/mazsidrazs ... directlink

Válasz küldése