Kemence és ami benne készült!

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
Takcsi
Kemencefűtő
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2008. október 29., szerda 21:27

Kemence és ami benne készült!

Hozzászólás Szerző: Takcsi » 2014. március 15., szombat 12:32

Lehet van vagy volt már ilyen topik de bevallom én nem találtam. (közre játszhat az a pár narancs pálesz és sör amit ma elkortyolgattam) :roll: :k
Én egy színpatikus töltött káposztával indítanék amit volt izé van szerencsém a mai napon elkészíteni. Gondolom mindenkinek van saját kipróbált házi receptje a töltött káposztához.
Azért én leírnám az én (félig meddig) kipróbált receptem. A félig meddig -et úgy értem hogy ma kipróbálok egy általam először alkalmazott eljárást, (nekem új). A lisztet csak szárazon megpirítom olyan zsemle színre és rétegenként szórok egy egy kanállal a sorok közé. Maradok a régi bevált receptnél!
Na szóval nekem úgy kezdődik a káposzta készítés hogy előző nap bekeverem a tölteléket, Darált húshoz rakok kilónként 2 dkg sót 0,6 dkg borsot, két három marék rizst, valamint pirospaprikát ízlés szerint, ezeket jól összekeverem és hagyom egy éjszakára hogy jól összeérjenek az ízek. Ezek után a saját készítésű káposztámba (ha valakit érdekel leírom a receptet) töltöm a tölteléket. Rétegezem alulra szálas káposzta majd egy réteg füstölt (szintén saját fejlesztés) hús majd a betöltött káposztalevél, és a végén lefedem egész levelekkel. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi és fedővel fedve mehet a kemencébe. Úgy három órácska elteltével ránézek.
Most pilláztam rá ,mehet még fél vagy akár egy óra is nyugodtan.
Csatolmányok
Alapanyag.jpg
A hozzávalók. (részlet)
Alapanyag.jpg (40.89 KiB) Megtekintve 846 alkalommal
Bepakolás.jpg
Készül a mű.
Bepakolás.jpg (52.37 KiB) Megtekintve 846 alkalommal
Lábasban.jpg
Készülget!
Lábasban.jpg (47.08 KiB) Megtekintve 846 alkalommal
Legjobb szakács az éhség.
A multunk valamikor a jelenünk volt! :)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemence és ami benne készült!

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. március 15., szombat 19:09

Szia Takcsi :hej

meg::) :nya
Érdeklődnék, hogy miért kell rántást (lisztet) tenni a töltött káposztába, az nem rántottleves :?: (A sorok között megszórom egy kis gerslivel,ami babszemnyire megdagad, és enyhén sűríti is a levét :?: ) :roll: :?: Valamint a fokhagyma és hagyma véletlenül maradt ki :oops: , vagy ti nem is tesztek bele :?: üdv.: Faterosz
DSCF6223.JPG
Alul a gersli!
DSCF6223.JPG (49.6 KiB) Megtekintve 819 alkalommal
DSCF6233.JPG
Csakhogy lálytos legyen!
DSCF6233.JPG (58.09 KiB) Megtekintve 819 alkalommal
DSCF6239.JPG
Geri féle cserépedény.
DSCF6239.JPG (47.42 KiB) Megtekintve 819 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Takcsi
Kemencefűtő
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2008. október 29., szerda 21:27

Re: Kemence és ami benne készült!

Hozzászólás Szerző: Takcsi » 2014. március 15., szombat 19:47

cibatapapa írta:Szia Takcsi :hej

meg::) :nya
Érdeklődnék, hogy miért kell rántást (lisztet) tenni a töltött káposztába, az nem rántottleves :?: (A sorok között megszórom egy kis gerslivel,ami babszemnyire megdagad, és enyhén sűríti is a levét :?: ) :roll: :?: Valamint a fokhagyma és hagyma véletlenül maradt ki :oops: , vagy ti nem is tesztek bele :?: üdv.: Faterosz
Szia :hej !
Mi nem szoktunk fokhagymát rakni hozzá hagymát néha de most nem. A rántást (vékonyat) pedig azért teszünk bele hogy a levét besűrítse kicsit. A gersliről :mrgreen: meg inkább nem nyilatkozok mert én egyszer próbáltam és hát finoman szólva, nem az én ízlésem.
A sonkát beraktam ahogy mondtad :s még vánnyad. Ha kész megírom milyen lett.
Legjobb szakács az éhség.
A multunk valamikor a jelenünk volt! :)

Válasz küldése