Malacsütés

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
lacaur
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 854
Csatlakozott: 2009. november 14., szombat 11:02

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: lacaur » 2010. október 26., kedd 14:12

Ha jól láttam , :idea: több a madzag mint a malac ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Halihó !
A kemence az élet sója!: http://lacaur.xfree.hu

Avatar
szantozs
Kemencefűtő
Hozzászólások: 143
Csatlakozott: 2008. szeptember 2., kedd 21:12

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: szantozs » 2010. október 26., kedd 15:21

Ahány szelet annyi madzag! :roll: :roll: :roll: :roll:
Üdv.: szantozs
Kemencém képei!

Avatar
Katona Csaba
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010. március 18., csütörtök 20:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Katona Csaba » 2010. október 26., kedd 22:53

Szantozs!
Jó ez a fotó sorozat, csak az a baj, hogy nem közlik miket tettek bele.

Pedróbácsi. Én azért megkóstolnám ezt az olasz verziót is. Olyan lehet ez az olaszoknál mint nálunk a töltött káposzta, hogy ahány ház annyi szokás.
Mindenkit bátorítok próbálja ki, nem fog csalódni nagyon egyszerű és nagyon finom étel.

Avatar
gera
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1344
Csatlakozott: 2009. szeptember 1., kedd 10:31

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: gera » 2010. október 26., kedd 23:06

Szerintem ez nem is madzag, hanem sajt! :lol: Nem lenne logikus madzaggal enni :eh
"Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt." Szent-Györgyi Albert
K.B.Ü. Peti

Kandallóm: https://lh6.googleusercontent.com/-Zqt0 ... G_0879.JPG

Avatar
scaniás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2009. július 9., csütörtök 22:28

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: scaniás » 2010. november 28., vasárnap 13:36

egy kis bemelegítés szilveszterre
Csatolmányok
IMG_7976.JPG
és ez lett a vége
IMG_7976.JPG (50.08 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
IMG_7972.JPG
"szaunázás" közben
IMG_7972.JPG (47.6 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
IMG_7966.JPG
A "szaunára" várva
IMG_7966.JPG (35.84 KiB) Megtekintve 2997 alkalommal
Egy jó recept és sok venyige legyen veletek!

KBÜ: Scaniás

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2010. november 28., vasárnap 14:09

Ezt nevezem sütésnek!!!!!!!!!!!!!!!!

Szuper kinézete van. Gratulálok.
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

Avatar
Sza-Zo
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2010. január 15., péntek 21:48

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Sza-Zo » 2010. november 28., vasárnap 20:39

Scaniás!Nagyon szép lett gondolom jó is!Gratula!Mekkora volt a coca,kg-ra?? :k :k

Avatar
scaniás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2009. július 9., csütörtök 22:28

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: scaniás » 2010. november 28., vasárnap 20:51

Köszönöm az elismerő szavakat,a súlya kb-10-12kg.
Egy jó recept és sok venyige legyen veletek!

KBÜ: Scaniás

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 28., vasárnap 21:18

Scanián!

Gyönyörű kis malacka! meg::) :nya :nya
A sütés igén szépre sikeredett! Gratulálok, csak így tovább!
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2010. november 28., vasárnap 21:25

Scaniás!
Gratulálok a malackához :D :D meg::) ,nagyon szép pirosra sült.Én még nem mertem malacot sütni,de egyre nagyobb a kísértés 8-)
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
scaniás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 88
Csatlakozott: 2009. július 9., csütörtök 22:28

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: scaniás » 2010. november 28., vasárnap 21:43

janika 1985 engedni kell a kísértésnek,én is régen készültem rá.
Egy jó recept és sok venyige legyen veletek!

KBÜ: Scaniás

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2010. december 1., szerda 8:12

Szia Scaniás!
Gratulálok a malacodhoz. :iiii
Ha a sütés előtt lemosod a malac bőréről a sót, akkor nem fog felhólyagosodni sütés közben. Én az idén tanultam egy Barátomtól. Fotók igazolásul.
Csatolmányok
mini-DSC_0061.JPG
mini-DSC_0061.JPG (37.85 KiB) Megtekintve 2937 alkalommal
mini-DSC_0059.JPG
mini-DSC_0059.JPG (34.17 KiB) Megtekintve 2937 alkalommal
KBÜ Maxigáz

Avatar
lacaur
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 854
Csatlakozott: 2009. november 14., szombat 11:02

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: lacaur » 2010. december 1., szerda 8:37

:hej :hej :eh :nya :eh :eh :nya :eh :nya :eh :eh :nya :eh :nya :eh :nya :eh :nya :eh :eh :eh :hej :hej
Halihó !
A kemence az élet sója!: http://lacaur.xfree.hu

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2010. december 1., szerda 9:36

Maxigáz!

Már rájöttem, miért vesztél el ennyire. Hogy ilyen képekkel lepj meg minket. Nagyon jól néz ki, amit alkottál.
Gratulálok!!!
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2010. december 1., szerda 11:02

Ha csak ennyi lett volna. Az eltűnésnek inkjább morális okai voltak, a sütéshiánynak pedig sajnos idő korlátai.
De majd próbálkozok egy kicsit. :D
KBÜ Maxigáz

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. december 1., szerda 14:18

Köszi Maxigáz.

Megint okosabbak lettünk. :ty :eh
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
hendrix
Kemencefűtő
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2009. október 6., kedd 12:49

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: hendrix » 2010. december 4., szombat 20:30

Sziasztok

1. Apám megfenyegetett,hogy karácsonykor megjelenik egy malaccal. Eddig csak szárnyasokat sütöttünk. Mennyi ideig kell a malackát sütni?

2. Mint első teles zöldfülű kemencéző: mire kell ügyelni kemény hidegben (hőkontraszt) a felfűtésnél?



köszi...
k.b.ü. hendrix

“A tudomány haladása fölöslegessé teszi azokat a munkákat, melyek legjobban mozdították elő a tudomány haladását.” (Anatole France)

Avatar
Katona Csaba
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010. március 18., csütörtök 20:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Katona Csaba » 2010. december 4., szombat 23:58

Szia Hendrix!

Bár Én is kezdőnek számítok itt, de a múlt szombati tapasztalatomat megosztom veled.
-2 fok volt a szabadban, a kemence fala 1,5 c. Egyre vártam a vendégeket, a fűtést már 8óra 20-kor elkezdtem . Kb 10-ig csak pici tűzzel kezdtem, mint egy szalonna sütésnél aztán fokozatosan emeltem az intenzitást. 2-kor sepertem ki a parazsat, elég jól sikerült a felfűtés mert kisütöttem egy tepsi kenyérlángost , csülköt és még hűtenem is kellett az aranygaluska előtt mert még mindig 230 c volt a hőmérséklet. A tészta után még vagy másfél óráig süthettem volna olyan jól tartotta a meleget.
Szóval ennyi ideig nem kell fűtened!! :D

remélem segítettem.

üdv Csaba

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2010. december 5., vasárnap 9:56

hendrix írta:Sziasztok

1. Apám megfenyegetett,hogy karácsonykor megjelenik egy malaccal. Eddig csak szárnyasokat sütöttünk. Mennyi ideig kell a malackát sütni?

2. Mint első teles zöldfülű kemencéző: mire kell ügyelni kemény hidegben (hőkontraszt) a felfűtésnél?



köszi...

Hendrix!

A malac sem igényel különlegesebb fűtést mint pl. egy csülök, káposzta, stb. Tehát lassan és fokozatosan kell fűteni (nekem kb. 3 órát) malacsütés előtt. Akkor visszahűtök kb. 250-260 fokra, és indulhat a móka. Először fóliával vagy tetővel, majd párolás után a nélkül. A malac fülét érdemes vastagabb alufóliával betekerni, mivel ez a vékony felálló rész könnyen megégne. Pirításkor elég kicsomagolni.
Nagy segítség a kemencének hidegben, ha előző délután befűtesz és csinálsz benne pizzát, vagy bármi mást, mivel másnap nem a hideg tűzteret fogod indítani. Barátomtól megtanultam még egy aranyszabályt. (tudom mindenkinek büszkeségi szempont az, hogy meddig nem hűlik ki a kemencém) Nem szégyen sütés közben rágyújtani egy kis venyigével vagy kukoricaszárral annak érdekében, hogy mindig optimális legyen a hőfok. A malac nem visít és nem sérül minőségi vagy esztétikai szempontból, amikor kemencén kívül várakozik. (jobb inkább fél órával tovább szép egyenletesre, mint gyorsabban égettre)
A sütési idő kb. 3-3,5 óra. Sok sikert! :iiii :iiii
KBÜ Maxigáz

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. december 5., vasárnap 11:10

Malacsütők! :hej

Nekem az a tapasztalatom a tavalyi szilveszteri malaccal, hogy sikerült a bőrét feketére varázsolnom. Tudom is az okát. A már megsült gyönyörű gusztusos, piros malacsültet, bent hagytam a már csak 80 fokot mutató hőmérő miatt a kemencében. Azt gondoltam 80 fokon már nem éghet meg, csak puhulni fog reggelig. Vaj puha is lett de a bűrét sajnos ki kellett dobni. fal:) fal:) fal:)
Valamire még rájöttem a húsok sütése közben. A kemence fordítva működik, mint egy háztartási sütő. Befűtés után, amikor berakjuk a cuccot akkor a legforróbb és utána lassan fokozatosan, kezd lehűlni. Amikor lefedve párolni raktam be húsokat, sütni akkor rengeteg vizet engedett, amit ha leöntöttem róla, már akkor sem tudtam megpirítani rendesen. A sütőben ilyenkor felemeled a hőfokot és megpirítod. A kemencében, más a lehetőség kiveszed a cuccot és ráfűtesz, de a jobbik megoldás viszont, beteszem a sütnivalót fedő és fólia nélkül a forró kemibe, süljön kajakra! (A füleket éghető vékonyabb részeket, persze lehet fóliázni!) Majd 1-1.5 óra múlva (amikor már szép piros) lefedve párolom még addig ameddig puha nem lesz. (Kb. még másfél-két óra). Próbáljátok ki!
Különben a grillezés lényege is az, hogy először egy kérget sütünk a húsokra, és utána sütjük át, hogy ne száradjon ki és az értékes szaftok benne maradjanak!
Még valami. Minden húst lehetőleg több napig pácolok, A nagyobbak főleg meghálálják.
A malac bőrét tilos besózni, mert csúzli lesz, csak a hús felől szabad sózni, és pácolni, sütés előtt ajánlott letörölni szárazra!!! :!: :idea:
Felfűteni lassabban és tovább szükséges mint amikor jobb az idő. 30-40fok most hiányzik élből!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
elmes
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 813
Csatlakozott: 2010. április 21., szerda 21:45

Malacsütés

Hozzászólás Szerző: elmes » 2010. december 5., vasárnap 11:33

Kedves Cibatapapa,
Nagyon köszönjük és hálásak vagyunk kimerítő felvilágosításodért meg::) meg::) meg::)
Teljesen helyén van a logika, és köszönjük, hogy így feltártad ezt nekünk :hej

KBÜ elmes

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2010. december 5., vasárnap 12:02

Én is tervezem a szilveszteri malackát és így már bátrabban fogok nekiállni. meg::) meg::) meg::)
KBÜ: tolaci

Avatar
Takcsi
Kemencefűtő
Hozzászólások: 206
Csatlakozott: 2008. október 29., szerda 21:27

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Takcsi » 2010. december 5., vasárnap 13:59

Hali!
Mi pár éve fa szénen sütöttünk Szilveszteri malacot. Hát mit mondjak, a fa szén jól beizzott de így is vagy hat órát pörgettük a nyárson, a vége az lett hogy ment a sütőbe mert a belseje még így is kicsit gumis volt.
Mindenkinek sok sikert kívánok a malac sütögetéshez :s
Üdv: Takcsi
Legjobb szakács az éhség.
A multunk valamikor a jelenünk volt! :)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. december 5., vasárnap 16:07

A fa szén az fa szén, a kemence pedig kemence, Teljessen más a szása!
Fa szénen kb. 12 óra egy malac, egy ökör 48- 60 óra. A fa szénen mindíg csak negyed részét éri a hő a nyárson forgó süleménynek, a kemencében az egészet, ezért 12 osztva 4-el = 3-max 4 óra! és ha öt? Ezt nem lehet tutira megmondani! Szerintem! :bo :bo :bo
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
hendrix
Kemencefűtő
Hozzászólások: 57
Csatlakozott: 2009. október 6., kedd 12:49

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: hendrix » 2010. december 7., kedd 11:39

Köszi az infókat malac ügyben.
Összefoglalva: Átlagosnál lassabb felfűtés kb 3 óra, majd másfél óra fólia, egy-másfél pirítás, utána nem bent hagyni, kívülről nem besózni. Jól gondolom?

Ha egy kis libát is betolok mellé, annak kevesebb idő elég. Célszerű az elején mellétenni ?
k.b.ü. hendrix

“A tudomány haladása fölöslegessé teszi azokat a munkákat, melyek legjobban mozdították elő a tudomány haladását.” (Anatole France)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. december 7., kedd 19:00

hendrix írta:Köszi az infókat malac ügyben.
Összefoglalva: Átlagosnál lassabb felfűtés kb 3 óra, majd másfél óra fólia, egy-másfél pirítás, utána nem bent hagyni, kívülről nem besózni. Jól gondolom?

Ha egy kis libát is betolok mellé, annak kevesebb idő elég. Célszerű az elején mellétenni ?
A libát is betolhatod mellé, sőtebb bármit ami befér még mellé. Viszont olvasd el amit írtam,mert nekem pont fordítva működik, ez a tapasztalatom. Először fedő és fólía nélkül, és utánna a párolás! a kemence először pirít és utánna párol, ahogy csökken a hőmérséklete!
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Maxigáz
Kemencefűtő
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2009. szeptember 2., szerda 20:48

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Maxigáz » 2010. december 7., kedd 19:51

Besózni kívül belül. Sütés előtt kívül óvatosan lemosni a bőréről, és csak akkor fűszerezni belülről.

Sok szerencsét,
KBÜ Maxigáz

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2010. december 7., kedd 20:03

Sziasztok Kemencések!
Íme a múlt évi BÚÉK.malacunk.
Csatolmányok
Kép 275.jpg
Kép 275.jpg (33.54 KiB) Megtekintve 2722 alkalommal
Kép 278.jpg
Kép 278.jpg (48.3 KiB) Megtekintve 2722 alkalommal

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2010. december 7., kedd 20:06

Ivett, Robi!!

Ilyet tenni a szegény emberrel vacsora után :)
meg::) meg::) :nya :nya

Banya

Avatar
ikervaritibi
Kemence mester
Hozzászólások: 543
Csatlakozott: 2008. december 11., csütörtök 11:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: ikervaritibi » 2010. december 7., kedd 20:20

Németh család!
Ha ekkora a tepsid, mekkora a kemencéd?
K.B.Ü. Ikervaritibi



Tedd meg és bánd meg,mielőtt megbánnád,hogy nem tetted meg!

Avatar
lacaur
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 854
Csatlakozott: 2009. november 14., szombat 11:02

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: lacaur » 2010. december 7., kedd 21:05

Ilyen disznóságot ! :o :nya :eh :hej
Halihó !
A kemence az élet sója!: http://lacaur.xfree.hu

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2010. december 7., kedd 21:08

Csá!
A malacka csak 7 kilós volt(pucolva).Amúgy 70x100-as a kemencénk.Még a dinsztelt káposztás edénynek is volt hely.

Avatar
lalapapa
Kemence mester
Hozzászólások: 637
Csatlakozott: 2009. november 2., hétfő 23:30

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: lalapapa » 2010. december 7., kedd 22:52

:nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya


Barátaim ez igen .
hali Lali papi

Avatar
mazsi-drazsika
Kemencefűtő
Hozzászólások: 217
Csatlakozott: 2010. november 20., szombat 16:55

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: mazsi-drazsika » 2010. december 7., kedd 23:37

Ez igen :enne

mit mondjak mentem volna vendégnek :)

gratula biztos nagyon fincsi volt :)
Elgurult a gyogyszerem de keresem !!!

Kemenceépítés: https://picasaweb.google.com/mazsidrazs ... directlink

Avatar
csokiati
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1029
Csatlakozott: 2009. június 5., péntek 23:29

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: csokiati » 2010. december 8., szerda 9:44

Nahát Némethék!!!

Ez még reggel megnézve is kib@xás volt. Nagyon gusztára sikeredett. Gratulálok!
Leírnátok pár szóban, hogy Ti milyen módszerrel készítettétek el?
Abban biztos vagyok, hogy itt sörrel is volt locsolgatva valami. :lol: :lol: :lol:
Jó pap is holtig tanul :lol:
Üdv: Csoki

Akit a kemence füstje megcsapott!
----> Így készült a kemencém <----

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2010. december 8., szerda 22:17

Sziasztok.Helló Csokiati.
A malac sütése semmi extrát nem igényelt.Mivel egy éve volt már talán nem is emlékszem rá pontosan.
Kedves ismerősünk 30.-án meglepett minket egy 7kg-os kis szopós malaccal,amit még aznap sóval,borsal bedörzsöltem a vastagabb húsrészeknél a késsel megbögdöstem és oda is benyomkodtam az ízeket,egy kis olajjal belocsoltam.Másnap a tepsibe rakva borókabogyó társaságával és bő lével felengedve alufóliával letakarva ment akemencébe párolódni.Lehet,hogy egy kis babérlevelet és egészborst is tettem mellé,de igazán erre már nem emlékszem. Mikor puhára párolódott szalonnával dörzsöltük és amit te jól gondoltál sörrel locsoltuk,hogy szép piros legyen.Mikor megsült eszembe jutott,hogy a foghagyma elmaradt,de nem volt gond mivel a vendégseregből többen is voltak akik nem szerették volna úgy,utólag már bevalloták,hogy ez így volt a jó.Mutatom az utóételt amit a Robi nagymamájától tanultam.Neki rakott tűzhelye volt mindíg abban készítette.A lényeg abban van ,hogy kell készíteni egy tejfölös öntetet,amibe só,sok bors és ecet kell.Mikor elkészült a kelt tészta még forrón bekenjük és konyharuhával letakarva beszívódik a tésztába és vissza puhul,fogyasztás közben még tunkoljunk.
Csatolmányok
Kép 281.jpg
Kép 281.jpg (38.36 KiB) Megtekintve 2617 alkalommal

Avatar
banya 1950
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1531
Csatlakozott: 2009. augusztus 23., vasárnap 17:17

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: banya 1950 » 2010. december 8., szerda 22:27

Ivett!

:nya Receptet kérek!!!

Banya

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2010. december 9., csütörtök 7:29

Tegnap Józsi barátom kifizette a 16 kg-os malackát, amit közösen vettünk és tervezünk elkészíteni. 27-re van kiírva a végnapja szegénynek, aztán kap egy kis pácot, amit egy hentes ismerős készít. Ebben várja meg a szilvesztert. Ez lesz a mi kis szilveszteri programunk.
Mondtam kis feleségemnek, hogy idén senkihez, sehova, csakis kemencézés lehet a program.
A program megtetszett Józsi barátomnak is és ők is becsatlakoztak.
Már nagyon várom, de azért izgulok is, mert nem volna baj, ha ehetőre sikerülne.
KBÜ: tolaci

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. december 9., csütörtök 14:16

Tolaci !

Biztos nagyon jól fog sikerülni a malacsütés. Te leszel a buli sztárja.
A mosogatást ne vállald el. :hej
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2010. december 9., csütörtök 15:24

Az élethez,meg a malacsütéshez kell egy kis ,,Szerencsi"!Na meg a malac,na meg a bor,és kemence!!
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Válasz küldése