Malacsütés

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 27., csütörtök 15:23

cocos írta:Egy kis segítséget kérnék. Ma meghozták a "malackát".Sajna még nem tudtam megmérni, de már látható, hogy nem fér be a tepsibe egészben.Milyen darabolási eljárást javasoltok, hogy a finom íze mellett tálaláskor is "szépen" mutasson a tepsiben.Pl.a darabolásnál a fejet is be szokták tenni a darabok közé? Teljesen bontsam, vagy negyedeljem stb.Lehet hülyén hangzanak, de még "malac-szűz" vagyok, és sajna édesapám elöbb ment el közülünk, mint hogy továbbadta volna ebbéli tudását nekem.:-(
Elnézést, hogy megkérdezem, de mekkora a tepsi és mekkora a malac :?: :?: :?: és mekkora a kemence sütőtere. Ha löknél pár adatot bátrabban adnánk tanácsokat :ty :ty :ty
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 27., csütörtök 16:34

Tepsi:70*40,
Sütőtér:90*70,
a malac kb.:22 kg.
Szerintem darabolva sem fér be a teljes. :cry:
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2012. december 27., csütörtök 17:36

Szia cocos. Az én nagyobbik tepsim 85*49cm.a 22kg-os malacom éppen belefért ebbe félbehasítva.


Robi.

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 27., csütörtök 18:43

Az az igazság, hogy a súlyát tippeltem.A hossza 90 cm volt.Elfeleztem, de a két fél szélessége bőven túlmegy a 40 cm-en.
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2012. december 27., csütörtök 18:49

A 4. oldalon van egy kép amit felraktam. Úgy sem fér el?

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 27., csütörtök 19:46

Nem sajna. Pedig jó vagyok puzzle-ból! :lol:
Megy darabolva aztán ennyi. Igazán a végeredmény a lényeg.(na meg a dícséretek! :k )
Egyébként mehetnek a darabok szorosan egymáshoz,vagy hagyjak helyet?
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
Németh család
Kemencefűtő
Hozzászólások: 69
Csatlakozott: 2009. augusztus 7., péntek 21:26

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Németh család » 2012. december 27., csütörtök 20:00

Szia!
Persze lehetnek szorosan egymás mellé,hisz úgy is összesül.Illetve még egy jó tanács.A fejcsontot érdemes kivenni,már csak azért is mert,szerintem gusztustalan mikor eszed le az orrát újévkor, a fogai meg ott vigyorognak rád.Hely spórolás szempontjából sem utolsó.Ivett

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 27., csütörtök 21:11

Köszönöm a tippeket!!(majd jól lefotózom!) :ty
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 27., csütörtök 22:25

Németh család írta:Szia!
Persze lehetnek szorosan egymás mellé,hisz úgy is összesül.Illetve még egy jó tanács.A fejcsontot érdemes kivenni,már csak azért is mert,szerintem gusztustalan mikor eszed le az orrát újévkor, a fogai meg ott vigyorognak rád.Hely spórolás szempontjából sem utolsó.Ivett
Szerintem is ha kicsontozod összébb lehet tolni és süléskor még összébb megy, A porkettát sunázd meg, szerintem az a megoldás, Szeletelhető gusztusos. Igaza van Ivettnek. cibata
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2012. december 28., péntek 10:40

Ha lehetek vicces, ezért is szeretem a porkettát! :) göngyölve 30 cm széles, hossza 90, de a feje nekem is túllóg a tepsin, azt csak becsavarom alufóliába és kész... :)
Coccos!
Akkor marad a két tepsi. Az elfér egymás mellett?

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
balooo
Kemence mester
Hozzászólások: 329
Csatlakozott: 2010. augusztus 24., kedd 11:29

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: balooo » 2012. december 28., péntek 15:23

cocos írta:Egy kis segítséget kérnék. Ma meghozták a "malackát".Sajna még nem tudtam megmérni, de már látható, hogy nem fér be a tepsibe egészben.Milyen darabolási eljárást javasoltok, hogy a finom íze mellett tálaláskor is "szépen" mutasson a tepsiben.Pl.a darabolásnál a fejet is be szokták tenni a darabok közé? Teljesen bontsam, vagy negyedeljem stb.Lehet hülyén hangzanak, de még "malac-szűz" vagyok, és sajna édesapám elöbb ment el közülünk, mint hogy továbbadta volna ebbéli tudását nekem.:-(
Nekem a tavalyi úgy fért el hogy a körmök le lettek vágva és valami ülő szerű pózba lett behajtogálva. I hiba volt vele hoyg ahol a tetőhöz ért a bőre ott oda is sült, idén ott szalonna bőrt fog kapni.
" Mennyire vagy túsz :?: Sörhöz hozzá férsz ? "

http://www.kemencebence.hu/foto/index.php?cat=10923

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 28., péntek 15:51

Köszi a segíteni akarást! :ty
Végül is daraboltam a jószágot. Már fürdik a pácban. A maradék szétosztásra került. A fej nem fért már el, de fokhagymás fejhús lesz belőle! :nya
Fotó lesz! ;)
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
Cipócska
Kemencefűtő
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2011. november 15., kedd 15:17

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Cipócska » 2012. december 28., péntek 17:13

Kemencés Barátok,

Ma meghoztuk a fél COCÓKÁT :hej
Szilveszterkor megsütjük a fórumról megismert ötletek és bevált módszerek alkalmazásával, új
42x72cm-es rozsdamentes tepsiben, a tavasszal épült - és már eddig is sok örömöt szerzett -
kemencénkben.
:nya :nya :nya
Az eredményről be fogok számolni.
Kívánunk mindannyiotoknak jó sütögetést.
:bo :bo :bo
:iii
Csatolmányok
Cocóka mosdatás.jpg
Cocóka mosdatás.jpg (41.23 KiB) Megtekintve 2042 alkalommal
Cocóka pihen.jpg
Cocóka pihen.jpg (35.1 KiB) Megtekintve 2042 alkalommal
K.B.Ü

Cipócska

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 28., péntek 20:30

Kétféle sütési módot olvasok:
-először fedés nélkül pirítani, majd fedve párolni (értem,mint a grillezés).
-először fedve párolni, majd pirítani.

Melyiknek mi az előnye-hátránya?

Köszi előre is!
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 28., péntek 23:07

cocos írta:Kétféle sütési módot olvasok:
-először fedés nélkül pirítani, majd fedve párolni (értem,mint a grillezés).
-először fedve párolni, majd pirítani.

Melyiknek mi az előnye-hátránya?

Köszi előre is!
A kemence amikor felfűtöd akkor a legmelegebb, amikor beteszed a húst, ekkor ezért célszerű megpirítani a husokat, fedők és fóliák nélkül ezen a magas hőfokon. így kap egy kérget ami nem engedi megszökni a szaftokat és az íz anyagokat. Hasonlóan mint a grillezésnél. Amikor megpirult létre jött ez a kéreg és amúgy is lassan hűl a kemence, le kell takarni és jöhet a párolás. Főleg az első sütéseknél figyelni kell a folyamatokat, ameddig nincs tapasztalat. A sütőkben tudsz alacsonyabb hőfokon kezdeni és a párolás után pirítani, magasabb hőfokon. a kemencénél ezt bonyolult előadni, mert másképpen mükszik a hőfokszabályozója! (Ja nincs is nekije!) :mrgreen: :lol: :idea: Nekem eddig ez bejött! Amúgy műszaki agyamnak nem logikus, hogy amikor legforróbb a kemence akkor megóvom a sütnivalót ettől a nagy melegtől, hogy csak párolódjon a cucc, majd amikor csökken a hőfok azt szeretném, hogy pirítson fal:) fal:) fal:) nekem nem logikus ez a sorrend :mrgreen:
üdv: cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: TIS » 2012. december 29., szombat 14:21

Ezzel a malackával Hoffyatiéknál találkoztam, amint éppen pácolás alatt várja sorsa beteljesülését. :k :nya
Csatolmányok
Hoffyatiéknál 005.jpg
Hoffyatiéknál 005.jpg (26 KiB) Megtekintve 1977 alkalommal
Hoffyatiéknál 004.jpg
Hoffyatiéknál 004.jpg (29.93 KiB) Megtekintve 1977 alkalommal
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2012. december 29., szombat 17:55

Köszi Cibatapapa.

Tudom hüly@ kérdés, de a másik verziót miért alkalmazzák? :?: :roll:
A Te módszerednél, nem puhul vissza a bőr az utólagos pároláskor?
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 30., vasárnap 15:52

cocos írta:Köszi Cibatapapa.

Tudom hüly@ kérdés, de a másik verziót miért alkalmazzák? :?: :roll:
A Te módszerednél, nem puhul vissza a bőr az utólagos pároláskor?
Mert, mindenki másképp csinálja Tőlük kérdezd meg, hátha elmondják, én ezt tanultam az őseimtől, nekem ez jött be :!: Még egyszer elmondom, egész malacot még nem sütöttem, csak darabokat, de én így sütném, azért nem puhul vissza a bőre csak ehetőbb lesz, mert az a párolás is még 100C° felett van. Ezek csak ötletek és irányelvek, a te malacodat neked kell megsütni, mint általában mindent , és tudod a gyakorlás a dudás anyja :mrgreen: Ne majrézzál, csapjál bele a lecsóba. :bo :bo :bo B.U.É.K. cibata
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
borsodibivaly
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 22
Csatlakozott: 2011. január 15., szombat 18:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: borsodibivaly » 2012. december 30., vasárnap 18:19

Sziasztok!
Holnap egy 20kg körüli vadmalackát szeretnék megsütni,úgy gondolom úgyan úgy minnt a háziasitot Dezsőkét,úgyan úgy pácoltam a sütést is hasonlóan tervezem,remélem finom lessz.Esetleg vad sütésben szerzet tanácsokat szivesen meghalgatok,gondolok fűszerezésre esetleg hőfok vagy sütési időbeni eltérésre gondolok.Köszönettel Mindenkinek BÚÉK!
A munka nem farok,effektíve napokig állhat.

Üdv Borsodibivaly

Avatar
Kaszti Imre
Kemencefűtő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 14:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Kaszti Imre » 2012. december 30., vasárnap 21:15

Sziasztok!

Nálunk is folynak a szilveszteri előkészületek. Ennek néhány fázisát mindenképp szeretném megosztani veletek, hiszen Ennek a hadseregnyi ápolt-társnak köszönhetem nagyrészt, hogy kemencetulaj lettem. Szóval a húsok sütését gyorsan magamra vállaltam, lévén rendelkezem megfelelő felépítménnyel. Szerepel a sültek között porchetta(első próbálkozás), bőrös süldő comb és karaj, továbbá két méretes, ca. 3 kg-s hátsó csülök. Külön köszönet Husqarna és Siógabi receptjeiért, mivel az Ő receptjüket dobta a gép eme eseményre.
De íme képekben a készülődés fázisai:
Csatolmányok
P1090251.JPG
Mit ér a malac hús fokhagyma nélkül?!
P1090251.JPG (45.86 KiB) Megtekintve 1900 alkalommal
P1090253.JPG
Nem spóroltam a fűszerekkel.
P1090253.JPG (48.4 KiB) Megtekintve 1900 alkalommal
P1090255.JPG
Megkötözve
P1090255.JPG (42.14 KiB) Megtekintve 1900 alkalommal
"Ez a világ mi vóna, ha egy kis bor nem vóna"

Kép

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2012. december 30., vasárnap 21:19

Szia Imi!

Hajrá, biztos jól fog sikerülni! Az előkészületen nem múlik azt már látom!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
Kaszti Imre
Kemencefűtő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 14:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Kaszti Imre » 2012. december 30., vasárnap 21:19

És még két kép:
Csatolmányok
P1090257.JPG
Malachúsok fűszerezve.
P1090257.JPG (51.34 KiB) Megtekintve 1897 alkalommal
P1090256.JPG
Csülkök a páczacskóban.
P1090256.JPG (44.06 KiB) Megtekintve 1897 alkalommal
"Ez a világ mi vóna, ha egy kis bor nem vóna"

Kép

Avatar
Kaszti Imre
Kemencefűtő
Hozzászólások: 172
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 14:24

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Kaszti Imre » 2012. december 30., vasárnap 21:20

Szia Gabi!

Nos én csak bízom benne, hogy finomra sikerülnek.

K.B.Ü.: Imi

U.i.: Nos hogy a torok se maradjon szárazon, rögtön töltöttem az eseményre a pálinkáimból egy-egy fél literes palackkal. Lesz őszibarack-, szőlő-, mézes szőlő- és aszalt eper ágyon érlelt vegyes pálinka. Fejtettem a boromból, így már megalapozott asszem a siker. De majd nyugtával dicsérem inkább a holnapot.
Már most mámoros vagyok. Mi lesz holnap sütögetés közben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kaszti Imre 2012. december 30., vasárnap 21:25-kor.
"Ez a világ mi vóna, ha egy kis bor nem vóna"

Kép

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2012. december 30., vasárnap 21:21

Kaszti Imre írta: Sziasztok!

Nálunk is folynak a szilveszteri előkészületek. Ennek néhány fázisát mindenképp szeretném megosztani veletek, hiszen Ennek a hadseregnyi ápolt-társnak köszönhetem nagyrészt, hogy kemencetulaj lettem. Szóval a húsok sütését gyorsan magamra vállaltam, lévén rendelkezem megfelelő felépítménnyel. Szerepel a sültek között porchetta(első próbálkozás), bőrös süldő comb és karaj, továbbá két méretes, ca. 3 kg-s hátsó csülök. Külön köszönet Husqarna és Siógabi receptjeiért, mivel az Ő receptjüket dobta a gép eme eseményre.
De íme képekben a készülődés fázisai:
Imi,már előre látom,milyen pompásan fog kinézni,ha kész lesz! :eh :eh :eh
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
hoffyati
Kemence mester
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2010. március 2., kedd 13:37

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: hoffyati » 2012. december 30., vasárnap 21:32

Sziasztok,

megsült a malacka amit TIS barátom postolt ez elöző hozzászólásokban.

Imi, te sem apróztad el amint látom :D :D :D :D :D :D :hej :hej :hej :hej
Csatolmányok
malacka.jpg
malacka.jpg (52.9 KiB) Megtekintve 1889 alkalommal
Hoffyati

A tűz melege legyen veletek !!!

teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: teki » 2012. december 31., hétfő 17:59

Malacsütők, vigyázni, nehogy így járjatok!
1. Vásároljuk meg a sütésre szánt konyhakész aprósertést, majd szállítsuk haza.
2. Álljuk körbe a tetemet és sajnáljuk, hogy ily rövidke élet jutott neki.
3. A zokogó gyerekeket küldjük ki az udvarra játszani.
4. A malacot kívül-belül sózzuk és fűszerezzük, majd helyezzük megfelelő méretű tepsibe.
5. Miután a megfelelő méretű tepsi nem fért be a kemencébe dühöngjünk, és csapkodjunk a konyharuhával.
6. A malacot tegyük kisebb tepsibe és próbálkozzunk újra, ha kell, a tévővel szemben alkalmazzunk nyers erőt.
7. Drótozzuk vissza a leszakadt tévőajtót .
8. Vegyük elő a kamrából a kerti grillt és üzemeljük be. (A benzinkútnál talán még kapható faxszén.)
9. Ha nem gyullad, öntsünk rá egy kis benzint.
10. Miután elmentek a tűzoltók, magyarázzuk meg a zokogó gyerekeknek, hogy a hóember direkt örült, hogy elolvadhatott.
11. Ha már parázslik a faxszén, ültessük a rácsra azt az átkozott disznót, és adjunk neki!
12. Alig hat óra múlva már szépen pirul a kisemlős, tehetünk mellé krumplit, zöldséget.
13. A korán – este 10 órakor – érkező vendégeket vigasztaljuk, hogy mindjárt kész a malacka.
15. Hitessük el a buli résztvevőivel, hogy mínusz tíz fokban, éhesen és fázva kell koccintani, mert akkor lesz szerencsés az újév.
16. Hajnali háromkor tálaljunk a vendégeknek virslit és mustárt vacsorára.
17. A kórház elmeosztályán bizonygassuk: nem okoz életre szóló traumát, hogy mialatt a virslit főztük a konyhában, a szomszéd Turmix nevű korcsa megzabálta a már majdnem kész malacsültet.
:))) :))) :))) :))) :)))
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 31., hétfő 18:41

:j :))) :j :))) :j :))) :j :))) :j :cs

Tekikém meg::) ezt elkerülendő, a szilveszterre készülni kell, nem nagy dolog, mert 65 felett két nap az elkészítési idő, (nekem fal:) ) és tíz perc alatt, képes megevődni. (Nem kell hozzá kemence, csak sok türelem és egy nagy, hideg terasz :idea: )
Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, sült malac helyett :lol: :lol: :lol:
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: almuska » 2012. december 31., hétfő 18:51

Cibatapapa!
Ha én ezt hamarább látom már nem itt űlnék a munkahelyen. fal:) fal:) fal:)
hanem nálad enném a finomabbnál finomabb étkeket :nya :nya :nya
BUÉK meg::) meg::) meg::)
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2012. december 31., hétfő 19:45

cibatapapa írta::j :))) :j :))) :j :))) :j :))) :j :cs

Tekikém meg::) ezt elkerülendő, a szilveszterre készülni kell, nem nagy dolog, mert 65 felett két nap az elkészítési idő, (nekem fal:) ) és tíz perc alatt, képes megevődni. (Nem kell hozzá kemence, csak sok türelem és egy nagy, hideg terasz :idea: )
meg::) :nya :nya :nya meg::)
és egy jó tanács: a nagy hideg terasztól, a szomszéd Turmix nevű korcsát távol kell tartani,
mert különben iszonyú jó szilvesztere lesz :!:
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
TIS
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2011. március 28., hétfő 21:30

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: TIS » 2012. december 31., hétfő 20:28

Ati! :hej
Gratulálok a malackához, nagyon guszta lett! meg::) :nya
Kép
"Egy ismeretlen barát is barát."-Lessing
https://picasaweb.google.com/1077772856 ... directlink

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. január 1., kedd 13:14

Szia Hoffyati!

Guszta lett nagyon!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
hoffyati
Kemence mester
Hozzászólások: 621
Csatlakozott: 2010. március 2., kedd 13:37

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: hoffyati » 2013. január 1., kedd 14:39

Köszönöm meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::)

Fater!

Nagyon ott van!!!! :k :k :k :k :k :k
Hoffyati

A tűz melege legyen veletek !!!

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. január 1., kedd 15:21

cibatapapa írta::j :))) :j :))) :j :))) :j :))) :j :cs

Tekikém meg::) ezt elkerülendő, a szilveszterre készülni kell, nem nagy dolog, mert 65 felett két nap az elkészítési idő, (nekem fal:) ) és tíz perc alatt, képes megevődni. (Nem kell hozzá kemence, csak sok türelem és egy nagy, hideg terasz :idea: )
Fogadjátok szeretettel ezt a kis videót, sült malac helyett :lol: :lol: :lol:

Létezik egy olyan szakma, hogy ételkozmetikus! Fater, te már ott oktató lehetnél!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. január 1., kedd 19:13

Első körben minden kedves ápolt társnak Boldog Békés Újesztendőt kívánok magam és kis családom nevében.
Másodsorban ezer köszönet,hogy egy ilyen csodálatos dolog (mint a kemence) elkészítésében,használatában tanácsot adtatok és hagytátok a jó ötleteiteket ellopni. :ty

Jelentem, már nem vagyok malac-szűz! :oops:
Előző nap egy kis sütés-főzés végén befeküdt egy edény töltött káposzta.Másnap így könnyebb volt felfűtenem a malachoz.
A darabolt Dezsőke 2,5 órát szaunázott,majd 1,5 óra pirítás -közben barnasör+méz kezelést kapott-következett.A folyamat alább a pácolástól az eredményig.Persze nem tudtuk megenni az egészet :lol:
(pedig ma már tartottunk egy morzsapartit is.)
Most még 100 fokos a kemence.(be kéne dobni egy levest :idea: ) :mrgreen:
Csatolmányok
DSC03092.JPG
pácolás
DSC03092.JPG (53.86 KiB) Megtekintve 1779 alkalommal
DSC03095.JPG
mangalica zsíros masszázs
DSC03095.JPG (47.86 KiB) Megtekintve 1779 alkalommal
DSC03098.JPG
bevetésre készen
DSC03098.JPG (49.02 KiB) Megtekintve 1779 alkalommal
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. január 1., kedd 19:14

És a végeredmény.
Csatolmányok
DSC03100.JPG
DSC03100.JPG (57.86 KiB) Megtekintve 1780 alkalommal
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
pici
Kemencefűtő
Hozzászólások: 118
Csatlakozott: 2010. augusztus 4., szerda 22:29

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: pici » 2013. január 1., kedd 19:40

cocos írta:És a végeredmény.

Gratulálok nagyon szép lett
pici
AKI UGRÁL BÜSZKE MAGYAR HEJ HEJ
Képek az építésről:http://kemence.borgond.fotoalbum.hu/galleryview

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2013. január 1., kedd 20:25

Gyönyörű színt adtál neki! Gratulálok a malackához! meg::)

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. január 1., kedd 21:13

Szia Cocos!

Nagyon szép lett a végeredmény, gratulálok!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2013. január 1., kedd 21:50

Cocos ezek a lakkozott csodák! meg::)
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Malacsütés

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. január 2., szerda 11:37

Köszi a dícséreteket!
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Válasz küldése