Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
horaciopepiné Timi
Kemence mester
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2010. október 27., szerda 17:23

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: horaciopepiné Timi » 2010. november 1., hétfő 17:47

Üdv Annamari !

Köszönöm szépen. Természetesen minden segítség elkel. :) Először is szeretnék majd egyeztetni, hogy kinek milyen receptje van meg ? Hamarosan össze áll a kép és kereslek benneteket. :hej Előre is köszönöm.

Üdv.

Timi
horációpepiné Timi


"A múltból érdemes elhozni a parazsat, a hamut pedig ott kell hagyni...''

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2010. november 2., kedd 19:59

Köszönöm a lelkemet simogató comenteket de a
dicséret a kedvesemet illeti :bo .
Én jó magam csak élvezö alanya voltam az egésznek. :t
Pepi
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 4., csütörtök 11:32

Túrós béles /lehet almával is

Hozzávalók: 1 db tojás, 2 db tojássárgája, 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 5dkg cukor, 2 dl tej,
10 dkg margarin, csipet só, 1 csomag vaníliacukor.
Töltelék: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliacukor,
1 citrom reszelt héja, mazsola
A tészta megkenéséhez: 1 tojás
a díszítéshez: vaníliás porcukor

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben 1 ek. liszttel megfuttatjuk.
A tojásokat a cukorral és a vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a sót és a maradék tejet. A lisztet a megfuttatott élesztővel együtt a masszához adjuk, jól összegyúrjuk. / ha szükséges annyi langyos tejet adunk még hozzá, hogy könnyen dagasztható tésztát kapjunk/.
Hozzáadjuk a megolvasztott margarint és tovább dagasztjuk. A tésztát meglisztezzük, letakarva langyos helyen kelesztjük.
A töltelékeket összekeverjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kb. 10x10 centiméteres lapocskákra vágjuk. A tölteléket a közepére halmozzuk, a tészta négy sarkát ráhajtjuk és kissé megnyomkodjuk.
A béleseket rövid ideig a tepsiben hagyjuk még kelni, és utána megkenjük felvert tojással.

1 adagból kb. 12 db van.
Csatolmányok
bild0696_k_k.jpg
bild0696_k_k.jpg (35.65 KiB) Megtekintve 1143 alkalommal
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
karádpisti
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2010. augusztus 4., szerda 0:12

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: karádpisti » 2010. november 4., csütörtök 17:42

Ildikó Drága!
Ezt így olvasgatva,már is rá kívánkoztam egy kis bélesre! :nya
Megyek,és beszerzek valahol,bár az biztos,hogy nem ilyen lesz!
Üdvözlettel,karádpisti!


"Az ember döntésén múlik,hogy beteljesíti-e sorsát,ami által valóban ember lehet,vagy pedig a létezés misztériuma köré szőtt teóriáknak él."

Avatar
Annamari
Kemencefűtő
Hozzászólások: 166
Csatlakozott: 2010. április 2., péntek 17:00

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Annamari » 2010. november 4., csütörtök 20:07

Ildikó, már meg is van, mit sütök a hétvégén :D

Avatar
tepertő
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tepertő » 2010. november 4., csütörtök 21:07

Kép

Kép
Üdv :t tepertő

Avatar
tepertő
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tepertő » 2010. november 6., szombat 9:54

Ildikó írta:Túrós béles /lehet almával is
Szia Ildikó

Azt szeretném megkérdezni hogy a almás tölteléket hogyan készíted(hozzávalók).

Üdv :t tepertő
Kép

Kép
Üdv :t tepertő

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 6., szombat 10:46

Tepertő!

Az almát lereszelem, a felesleges levét kinyomkodom utána megdísztolom!
Ízlés szerint teszek bele cukrot és fahéjat!
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. november 6., szombat 20:27

Kedves szakácsok!

A minap Taita társunk savanyú répalevesére, füstölt húsokkal, úgy beindultak a gyomor nedveim, hogy ennek okán, tegnap kirohantam a Bosnyák téri piharcra, tarlórépát szerezni. Mondanom sem kell egy szál tarlórépa nem sok, annyi nem került ide zuglóba, de még hírét sem ismerték a kofák. Pechemre viszont benéztem a szélsőséges-belsőséges hentesemhez, ahol a disznófő sajtokhoz szerzem be rendszeresen a rendkívül egészségtelen alapanyagokat, mert lassan indul a szezon. Rögtön megakadt a szemem egy újdonságon. Nyúzott borjúláb kupacon akadt meg a savanyú répalevesre áhítozó tekintetem. Gondoltam üsse kavics, igaz meg ígértem a kételkedőknek, nem főzök a hétvégén, csak maradékok lesznek, de jobban ismernek már mint a rossz pénzt. Leküzdve belső ellen állásomat vettem belőle egy kilót.
Egy szó mint száz, Papi hamis rántott borjúláb receptje alapján, gondoltam kipróbálom az igazit.
Azért tartva az ígéretemet, a köretek már késszen voltak, a maradék panírból egy kis hercegnő burgonyát készítettem, hogy ne vesszen kárba.
bláb1.JPG
A nyersag.
bláb1.JPG (42.76 KiB) Megtekintve 1051 alkalommal
bláb2.JPG
Megfőzve.
bláb2.JPG (43 KiB) Megtekintve 1051 alkalommal
bláb3.JPG
Bepanírozva.
bláb3.JPG (47.09 KiB) Megtekintve 1051 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. november 6., szombat 20:32

Kedves szakácsok!

A minap Taita társunk savanyú répalevesére, füstölt húsokkal, úgy beindultak a gyomor nedveim, hogy ennek okán, tegnap kirohantam a Bosnyák téri piharcra, tarlórépát szerezni. Mondanom sem kell egy szál tarlórépa nem sok, annyi nem került ide zuglóba, de még hírét sem ismerték a kofák. Pechemre viszont benéztem a szélsőséges-belsőséges hentesemhez, ahol a disznófő sajtokhoz szerzem be rendszeresen a rendkívül egészségtelen alapanyagokat, mert lassan indul a szezon. Rögtön megakadt a szemem egy újdonságon. Nyúzott borjúláb kupacon akadt meg a savanyú répalevesre áhítozó tekintetem. Gondoltam üsse kavics, igaz meg ígértem a kételkedőknek, nem főzök a hétvégén, csak maradékok lesznek, de jobban ismernek már mint a rossz pénzt. Leküzdve belső ellen állásomat vettem belőle egy kilót.
Egy szó mint száz, Papi hamis rántott borjúláb receptje alapján, gondoltam kipróbálom az igazit.
Azért tartva az ígéretemet, a köretek már késszen voltak, a maradék panírból egy kis hercegnő burgonyát készítettem, hogy ne vesszen kárba.
Csatolmányok
bláb4.JPG
bláb4.JPG (50.76 KiB) Megtekintve 1047 alkalommal
bláb5.JPG
bláb5.JPG (49.54 KiB) Megtekintve 1047 alkalommal
bláb6.JPG
bláb6.JPG (50.33 KiB) Megtekintve 1047 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. november 6., szombat 21:05

Drága Cibatám !

Amit alkottál, már nem a gasztronómia magas iskolája, hanem művészet.
Akár hiszed akár nem, Krúdy jut az eszembe. Magyar nyelven talán Ő írt a legmegragadóbban egy tányér levesről. Gondoljunk a híres Latinovics jelenetre.
Amit viszont Te tudsz csinálni egy darab hússal és most a borjúlábbal azt talán csak Yehudi Menuhin tudja csinálni a hegedűjével.

Csókolom a fakanaladat. meg::)
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
lalapapa
Kemence mester
Hozzászólások: 637
Csatlakozott: 2009. november 2., hétfő 23:30

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: lalapapa » 2010. november 6., szombat 21:08

Papa

5 michelin csillag ez nálam .

meg::) meg::) meg::) meg::)
hali Lali papi

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 6., szombat 21:14

Cibatapapa!

Ez csúcs amit alkottál! :k :k meg::) meg::)
az ötleteid kimagaslóak, még jó hogy csak a répát akartál főzni! :eh :eh
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
karádpisti
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1375
Csatlakozott: 2010. augusztus 4., szerda 0:12

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: karádpisti » 2010. november 7., vasárnap 1:47

Cibatapapa!
Ez a teríték,magáért beszél!Egyébként mint ahogy már meg szoktuk tőled,megint nagyot alkottál! :nya
Azért legközelebb csinálj valamit a répával is! :mrgreen:
Üdvözlettel,karádpisti!


"Az ember döntésén múlik,hogy beteljesíti-e sorsát,ami által valóban ember lehet,vagy pedig a létezés misztériuma köré szőtt teóriáknak él."

Avatar
Papi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1357
Csatlakozott: 2009. május 25., hétfő 19:34

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Papi » 2010. november 7., vasárnap 20:03

Papóca drága!
:shock: :shock: :shock: :shock:
Azt a kirelejszumát!
Ez grandiózus, fenomenális, csúcsszuper!
Ráadásul booooorrrrjjjjúúúúúúláb!!!!!!!!
Az sem baj, hogy nem hamis. :lol:
:nya :nya :nya :nya
A tálalás meg egyenesen csodálatos!
Nagy vagy!
meg::) meg::) meg::) meg::)
K.B.Ü. Papi (aki születésekor a 3 333 162 411. ember volt a földön)
1.§ Amit ma megsüthetsz, ne halaszd holnapra!
2.§ A kemencézés legfontosabb eszköze a dugóhúzó!

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2010. november 7., vasárnap 20:54

Cibatapapa!Mennyeien néz ki a borjúlábad :D Gondolom az a korsó sör pedig jól esett utána :i Nem semmi kis vacsorát rittyentettél össze!A burgonya receptjét megosztanád velem?
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
elmes
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 813
Csatlakozott: 2010. április 21., szerda 21:45

Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: elmes » 2010. november 7., vasárnap 21:40

Drága Cibatapapa,
Istenien néz ki, de megkóstolnám!!! :kaba :kaba :kaba
Egy kérdésem azért lenne: - a villának nem a bal felén a helye :j :j :j ? Nem tükörképes a kép? Ja, de nem mert a Papa felirat az jó :k

De így is ölellek ôs boldog vagyok hogy vagy nekünk itt :bol ,
elmes

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2010. november 7., vasárnap 23:17

Tisztelt és nagyra becsült magasról ránk tekintő cibatapapa

meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::)
:cs :cs :cs :cs

pepi
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. november 8., hétfő 11:18

Kórtársak! :hej

Köszönöm kedves szavaitokat, biztos nem hagyom abba a kísérletezést. :!:
Elmes mondhatnám, hogy kíváncsi voltam észre veszi –e valaki a cserét, de az-az igazság, hogy e l c e s z t e m, már csak a képen vettem észre a tévedést, mert a lányoméknál lett elfogyasztva.
Tudod a kemencézésben a legnehezebb dolog a fényképezés! :lol: :mrgreen:

Janika :!: a hercegnő krumburgonya receptje: A rántott cuccok készítésénél mindig marad tojás, prézli, és liszt, amiből nagyanyáink nánit készítettek, összekeverték és beleszaggatták a sütés végén a sütő zsiradékba és megsütötték.
Itt a borjúláb volt az igazi, a hercegnő pedig hamis, mert én ezekbe a maradékokba még kevertem burgonya pelyhet, tejet, fokhagyma port, ételízesítőt, hogy egy lágyabb tészta legyen, amit egy VEB fabrik tortadíszítővel egy tálcára kinyomkodtam. Ezek vannak kisütve, de a húsok előtt. Az eredeti hercegnő burgonya egy lágy krokett tészta (krumplipüré, liszt, tojás, tej, fűszerek) szintén megformázva és kisütve.

Ha tudok szerezni tarlórépát, nem usszátok meg a savanyú répalevest gazdagon cibatapapa módra! :nya :lol:
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
antal.koczka
Kemence mester
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2010. április 17., szombat 16:27

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: antal.koczka » 2010. november 8., hétfő 12:23

Helló Papa!
Ha tutira akarsz menni tarlórépa ügyben akkor Zalaegerszegi piac biztosan bejön.
Mi 3-4 évvel ezelőtt jártunk ott minden második ember azt árulta.
Néztem,néztem azt hittem először hogy retek,-nem ismertem eddig.
Most a tavasszal az utazási kiállításon voltak Zalából is ők árultak ebből a répából savanyúságot.
Különleges volt nagyon ízlett de sajnos itt a mi környékünkön nem kapható.
Ha ilyen savanyúságot meglátsz valahol feltétlenül próbáld ki.
Antal

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: lili » 2010. november 8., hétfő 16:27

Kedves Antal és Kedves Cibata!

:hej :hej :hej Itt a szombathelyi piacon szinte egész évben lehet vásárolni, kerékrépát, és ebből készült savanyúságot is.
Igaz be kell vallanom, hogy eddig még a savanyuságot én sem próbáltam. Ellenben a kerékrépának nagy kedvelője vagyok, meghámozva, nyersen isteni.
Estleg ha gondoljátok megpróbálok majd eljuttatni nektek ebből a finomságból.
Üdv. Lili :hej :hej :hej :hej :hej :hej :hej
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
leando
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2009. április 24., péntek 15:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: leando » 2010. november 8., hétfő 18:55

Kedves Kemencések!
Megkésve bár de egy-két képet szeretnék nektek küldeni a nyári sütögetéseimből:
Csatolmányok
CIMG0156.JPG
CIMG0156.JPG (59.23 KiB) Megtekintve 949 alkalommal
Hellosziaszevasztok!

leando

Avatar
leando
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2009. április 24., péntek 15:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: leando » 2010. november 8., hétfő 18:56

folyt.köv:
Csatolmányok
12.JPG
12.JPG (52.35 KiB) Megtekintve 953 alkalommal
Hellosziaszevasztok!

leando

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 8., hétfő 19:32

Szia Leando!

Miért rejtegetted ezek a csodás képeket, hiszen csodálatosan néznek ki ezek a husik! meg::) :nya Gratulálok!
Azért a legközelebbivel ne várjál ilyen sokáig! Szeretjük azonnal megnézni a remekeinket! :ty
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
leando
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2009. április 24., péntek 15:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: leando » 2010. november 8., hétfő 19:50

Köszönöm szépen Ildikó.
Sajnos a többi képre sanos várni kell mert a három lányom közül valamelyik elmentette ,de nem tudom hova.
fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:)
Hellosziaszevasztok!

leando

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2010. november 9., kedd 19:55

leando!
Holnap ilyet akarok sütni! Ez csülök volt? A krumplit egyszerre tetted be a hússal? Mesélhetnél róla!

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2010. november 9., kedd 21:04

leando tudodmit rakdbe a lanyok kepeit is amugy a kajak nagyon gusztak.
:nya :nya :nya :nya :nya :nya
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
Katona Csaba
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010. március 18., csütörtök 20:24

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Katona Csaba » 2010. november 9., kedd 21:21

Sziasztok!
Megláttam a halasnál ezt a csukát és nem bírtam otthagyni.
Elkészítése nagyon egyszerű. Fokhagymakrémmel és sóval van kívül belül bedörzsölve.
Csatolmányok
P1070324.JPG
fokhagymás csuka
P1070324.JPG (53.58 KiB) Megtekintve 921 alkalommal

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. november 9., kedd 21:58

Kedves Éhező Kemencések !

Aranyos kis kemencénk, Donna Rozalinda folyamatos munkaidőben, iparszerüen termel és a mai napon a következőket produkálta:

Toszkánai *** csuszatésztával.

Hozzávalók

1 kg ***
15 dkg füstölt szalonna
5 dl száraz vörösbor
1 nagyfej vöröshagyma
3 db sárgarépa
3 db fehérrépa
2 db nagy paradicsom
20 dkg erdei gomba, vagy barna champion
50 g áfonyalekvár
1 mokkáskanál kakukkfű
5 szem borókabogyó
2 db babérlevél
1 db fokhagyma, só bors.

Tűzhelyen, egy kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott húst, majd cserépedénybe tesszük.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, nagyobb darapokra vágott sárga és fehérrépát, meghámozott paradicsomot, 4-5 gerezd fokhagymát, füszereket, sózzuk borsozzuk.
Felöntjük annyi borral, hogy bőven ellepje.
Nem nagyon meleg, már kihűlő félben lévő kb. 120-150 fokos kemencébe főzni kezdjük.
Úgy 1.5 óra múlva hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát és az áfonyalekvárt, esetleg elfőtt levét borral pótóljuk.
További 1.5 óráig készre főzzük.

Csuszatészta:
Apró kockára vágott füstölt szalonnát mepirítunk, tűzről levéve hozzáadunk 4-5-gerezd zúzott fokhagymát, ebben megforgatjuk a kifőtt csuszatésztát.

Legjobb a házi, kézzelgyúrt csuszatészta.
Illik hozzá a szilva, vagy körte befőtt.


No, meg néhány pohár finom vörösbor. :ii :ii
Csatolmányok
Kép 001-1.jpg
Kép 001-1.jpg (35.89 KiB) Megtekintve 914 alkalommal
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
Katona Csaba
Kemencefűtő
Hozzászólások: 49
Csatlakozott: 2010. március 18., csütörtök 20:24

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Katona Csaba » 2010. november 9., kedd 22:08

Ennek az ételnek az a nagy előnye, hogy nagyon finom, nagyon laktatós, és egy óra alatt a vendégek elé lehet tenni!
hozzávalók:
-1 kg pulykamell
-1 kg csirke máj szívvel
-2 kg hagyma
- só
- majoránna
-1 zacskó görög sültek fűszerkeverék (kotányi)
- olaj

A pulykamellet 1,5-2 cm-es kockákra vágom, ráöntöm egy teljes zacskó görög füszert és annyi olajat (lehet bővebben mert a sütéshez jól jön) hogy jól bepácolódjon.(van úgy hogy előző este bepácolom)
A szívet kettévágom, a májakat nagyobb darabokra. Gazdagon megszórom majoránnával és olajjal összekeverem.
A hagymákat pucolás után :) nagy darabokra vágom. kicsiket négyfelé nagyokat nyolcfelé. Ennyi az előkészület, innen pörögnek a dolgok.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítek. Első lépésben a pulykamellet teszem bele, mikor kifehéredik mehet bele a máj, szív, ha a máj külső része már nem véres mehet bele a hagyma és ekkor szoktam megsózni is.Nem kell a hagymát szétfőzni! Akkor jó, ha vaj puha, és nem esik szét.
Friss puha kenyérrel tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
kb. 15 éhes ember jóllakik vele!
Csatolmányok
P1060772.JPG
hagymás májas hús
P1060772.JPG (52.36 KiB) Megtekintve 910 alkalommal

Avatar
Sza-Zo
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2010. január 15., péntek 21:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Sza-Zo » 2010. november 9., kedd 22:16

Pedróbácsi!Látom még az agancsot is odakészítetted...szuper a teríték is csak azt nem értem,hogy miért nem valami magyar *** ,vagy magyar módra készítetted!,de remélem,hogy a vörösbor az magyar volt!! :lol: :lol: :lol: :k :k :k :k :nya :nya :nya /megyek iszom egy vöröset.../

Avatar
Ildikó
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1037
Csatlakozott: 2010. július 22., csütörtök 19:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Ildikó » 2010. november 9., kedd 22:40

Katona Csaba!
Az a csuka tényleg tuti, főképpen így megsülve! :k :eh
A májas recept is ínycsiklandozó, ki fogom próbálni, köszi! :ty
Csak így tovább!!!!!!!! meg::)
Baráti üdv:Ildikó Turbómenyecske

búboskemencém: https://picasaweb.google.com/116411959600431281788#
Kép

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. november 9., kedd 22:56

Sza-Zo írta:Pedróbácsi!Látom még az agancsot is odakészítetted...szuper a teríték is csak azt nem értem,hogy miért nem valami magyar *** ,vagy magyar módra készítetted!,de remélem,hogy a vörösbor az magyar volt!! :lol: :lol: :lol: :k :k :k :k :nya :nya :nya /megyek iszom egy vöröset.../
Szia Sza-Zo !

Száz féle képen ellehet készíteni. Egy kis májjal, pirospaprikávan, biztos magyarosabb lett volna, de ez is nagyon finom a zöldségekkel és, hogy a hagymát nem pirítjuk meg a hussal, hanem szépen kifő az ize a szaftban.
Amit még tapasztaltam, hogy a zöldség nem fő szét a kemencében hanem olyan lesz mindha pároltam volna.
A bor természeresen magyar volt, ráadásul még budafoki is.

:hej :hej
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
elmes
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 813
Csatlakozott: 2010. április 21., szerda 21:45

Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: elmes » 2010. november 9., kedd 23:16

Drága Pedrobácsi,
Istenien néz ki az alkotásotok. Gratulálok hozzá :nya . Remélem mi is próbálgatjuk télen a kis keminkből kihozni a legjobbakat.

KBÜ elmes

Avatar
Pedrobácsi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1261
Csatlakozott: 2010. április 25., vasárnap 22:32

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pedrobácsi » 2010. november 9., kedd 23:21

Szia Elmes Koma !

Hamar hazaértél. Ez volt a mai menű, ráadásul ez a *** Bese határában lett elejtve.
Lehet, hogy a Te kukloricádat is megrágta. Most bosszút állhattál volna rajta.
Ne búsulj van még belőle. :enne
Pedrobácsi

A boldog élethez szükség van egészségre, pénzre, szép családra, de egy jó kemence nélkülözhetetlen.

https://picasaweb.google.com/1147813610 ... directlink

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. november 10., szerda 0:13

Pedrobácsi írta:Szia Elmes Koma !

Hamar hazaértél. Ez volt a mai menű, ráadásul ez a *** Bese határában lett elejtve.
Lehet, hogy a Te kukloricádat is megrágta. Most bosszút állhattál volna rajta.
Ne búsulj van még belőle. :enne
Pedrókám! Nem mondod, hogy neked ugrott ez a perkelt Bese határában! Már nem fog maradni egy darab hónom sem!
Én meg ezt a pacal-tot lőttem a bosnyákon!
DSCF1269.JPG
DSCF1269.JPG (51.37 KiB) Megtekintve 900 alkalommal
DSCF1271.JPG
DSCF1271.JPG (58.71 KiB) Megtekintve 900 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2010. november 10., szerda 0:55

tengelic írta:leando!
Holnap ilyet akarok sütni! Ez csülök volt? A krumplit egyszerre tetted be a hússal? Mesélhetnél róla!

Gyerök! Csak azé pofázok bele mert már én is alkottam ilyet és nem válaszoltak neked!!
Én a nyers sültkrumpli fűszeres krumplit eccere teszem be a husokkal a jó forró Osziba, fedő nélkül, mikor kb. 1 óra múlva húha sok levet enged, azt leöntöm, és akkor lefedve visszateszem kb. még 1-másfél órára! A husokat nem árt előtte egy-két nappal bepácolni! Ez tarja és csirkecomb krumpli ágyon, A csülköt szerintem nem árt előbb megfőzni egy kicsit.
DSCF9289.JPG
DSCF9289.JPG (51.12 KiB) Megtekintve 896 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

richie32
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 757
Csatlakozott: 2008. december 27., szombat 1:27

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: richie32 » 2010. november 10., szerda 1:34

a francnak kell ide benéznem így éjszaka
:nya :nya :nya :nya :nya :nya
már megint gyönyörűségeket alkottatok
:enne
K.B.Ü.
RICHIE

Avatar
leando
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2009. április 24., péntek 15:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: leando » 2010. november 10., szerda 8:39

Tengelic!

Ne haragudj, hogy csak most tudok válaszolni a kérdésedre: első csülkök voltak, előtte bepácolva egy óra 15 percet fólia alatt pároltam a kemiben. Utána kivettem és a tepsibe egy kis libazsírt csorgattam, beleraktam a cikkekre vágott burgonyát, sóztam és ráraktam a csülköket és az egészet pirosra sütöttem. Azért volt mellette egy kis oldalas is.
Üdv
leando
Hellosziaszevasztok!

leando

Avatar
antal.koczka
Kemence mester
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2010. április 17., szombat 16:27

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: antal.koczka » 2010. november 10., szerda 11:29

Pedróbácsi!
Ez a *** Istenien néz ki ,az ízét pedig megpróbálom elképzelni.
A szakácskönyvírók megirigyelhetik ezt a profi leírást és képes bemutatást.
Főleg ha Budafoki borral készült.Ismerem a Budafoki bort,oda jártam iskolába 4évig a Kossuth L. utcába.
Ezúton szeretnék gratulálni a szépen megépített kemencédhez.
Sok jó sütögetést és jó egészséget kívánok hozzá.

Válasz küldése