Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. november 5., hétfő 13:14

Cibatapapa mester ismét le vagyok nyűgözve meg::)

Avatar
qqca
Kemence mester
Hozzászólások: 272
Csatlakozott: 2012. június 5., kedd 8:21

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: qqca » 2012. november 6., kedd 21:27

Kedves Cibatapapa!
Nagyon jó filmmel és a recepttel színesedett a fórum. meg::) meg::) :bo :bo
Profi munka. A médiában is megállná a helyét, sőőőőt!!!

Nagyon szimpatikus fiatalembert ismerhettem meg a videód segítségével.
IX. KEMENCEBARÁTOK TALÁLKOZÓJA 2018 regisztráció:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Kemencém:
https://www.youtube.com/watch?v=xdDisk5JUrY

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2012. november 7., szerda 14:15

Márton -napi libás receptek

Vőlegényleves libacombbal
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg vegyes leveszöldség
1 csipet őrölt szerecsendió
15 dkg csiperkegomba
20 dkg fagyasztott zöldborsó
2 zsemle
3 dl tej
2 csokor petrezselyem
5 tojássárgája
1 dl tejföl
1 dl tejföl
4 libacomb
Elkészítés:
A libacombokat megmossuk. A leveszöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
A húst a zöldségekkel együtt lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, és lassú tűzön kb. 2 óra alatt puhára főzzük. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A fagyos zöldborsóval együtt a főzés utolsó 20-25 percében a leveshez adjuk. Közben a zsömlét tejbe áztatjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A zsömlét kifacsarjuk, és a tojássárgájával, a petrezselyem kétharmadával összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A libacombokat és a zöldséget a levesből kiemeljük. A zsemlés masszából két teáskanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a levesben 6-8 perc alatt kifőzzük. A combokat, a zöldséget a levesben megforrósítjuk. Tejfölre merve, petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

Libasült vörösboros káposztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 libacomb
6 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 kisebb fej vörös káposzta
1 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál száraz vörösbor
2 jonatán alma
2 evőkanál ribizli dzsem
3 evőkanál cukor
só, bors, szegfűszeg.
Elkészítés:
A libacombokat sóval-borssal bedörzsöljük, és kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított fokhagymát. Kevés vizet aláöntve 30 percig pároljuk. A húst áttesszük egy peremes tepsibe, aláöntjük a levét, és forró sütőben megpirítjuk. A kisült zsiradékot közben leszedjük és áttesszük egy nagy serpenyőbe. Ezen üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra metélt, besózott vörös káposztát is. Fedő alatt 10 percig pároljuk. Szegfűszeggel, borssal, vörösborecettel, száraz vörösborral ízesítjük, és további 10 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk a meghámozott, lereszelt almát, a ribizli dzsemet és a cukrot. Nagy lángon megpirítjuk. A megsült libacombokat apró szemű, főtt burgonyával és a párolt vörös káposztával tálaljuk.
:esz
Jó étvágyat kívánok!
Várunk még sok ötletet, receptet! :bo :bo :bo :bo :bo

Avatar
Zacc
Kemencefűtő
Hozzászólások: 101
Csatlakozott: 2012. július 19., csütörtök 16:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Zacc » 2012. november 17., szombat 11:40

sziasztok, töltött káposztához receptet merre találok, a kereső valamiért nem dob ki nekem:(
Csabi és a csenőmanók,valamint a kemenceprojekt

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. november 17., szombat 14:47

Zacc írta:sziasztok, töltött káposztához receptet merre találok, a kereső valamiért nem dob ki nekem:(
Szia Zacc, hirtelen ezeket találtam, jól el vannak dugva fal:)

http://kemencebence.hu/distribution/vie ... 650#p30650

http://kemencebence.hu/distribution/sea ... sf=msgonly

http://kemencebence.hu/distribution/vie ... 3%A1poszta
http://kemencebence.hu/distribution/vie ... p?f=4&t=95

http://www.kemencebence.hu/index.php?op ... itstart=20
kápocta3.JPG
Kedv csinyálóóó, Valami ilyesmire gondolsz?
kápocta3.JPG (45.18 KiB) Megtekintve 2350 alkalommal
Azért elmondom, hogy készítem a "töltött káposzta"
Kell hozzá.
20 db méretes takartó, savanyított káposzta levél.
1-1,5 kg vékony szálú savanyított káposzta. (legjobb ezekből a házilag savanyított!)
1 kiló darált dagadó, vagy lapocka (sertés)
25 dkg főt füstölt császár szalonna
50-60 dkg füstölt oldalas, vagy füstölt hús
Egy fél szál házi kalbász 25-30 dkg
Két marék, egy bögre rizs, kb 10-15 deka, ízlés szerint.
Egy marék gersli (pár órára vízben megmosva és kiáztatva!) megszórni a rétegeket, (Rántás és liszt helyett!)
A töltelékbe két - három fej vereshagyma apróra metélve,
Egy fej fokhagyma, megpucilva és apróra vágva préselve passzírozva.
Őrölt pirospaprika, (piros arany) só őrölt és szemes bors, babérlevél, csöves erős paprika aki szereti.
A töltött káposztának és minden savanyú káposztával készült eledelnek az a titka, hogy ha nem tartalmaz megfelelő mennyiségű zsiradékot, nehezen emészthető. Nagy zabálások után utolsó fogásként feltálalva és fogyasztva, aki be meri vállalni másnap macskajaj és rémálmok nélkül ébred. Ehhez persze megbízható és vegyszer mentes, természetesen érlelt káposzta a garancia. Ezért én magam készítem.
Ennyit a kedvcsináláshoz.
A darált húst, húsokat, összekeverjük a rizzsel, a hagymákkal, fűszerekkel, paprikával, őrült borssal, sóval. Vigyázzunk a sózással, mert a káposzta és a füstölt húsok is sósak, ne sózzuk el. Tojást én nem teszek a töltelékbe soha,felesleges, kevés vízzel, pár csepp olajjal dagasztom a tölteléket pár percig ameddig jól össze áll. Ekkor lazán betöltöm, begöngyölöm a levelekbe,
Az edény aljára szórok egy marék szálas káposztát, jönnek rá a töltelékek, közé mehet a nem túl vékonyra szeletelt kolbász a füstölt húsok és az 5X5 centire darabolt császárszalonna szeletek. Pár szem fekete bors, babérlevél, és szórjuk meg kevés gerslivel. Ezt addig kell folytatni ameddig el nem fogynak az anyagok. Ha van éppen egy kis füstölt lé akkor azzal (ilyenkor főleg óvatosan a sózással!) de ha nincs akkor sima vízzel felöntve éppen, hogy ellepje! Kemencében, vagy sütőben, vagy hagyományosan megfőzzük. Mindenképpen törekedjünk a lassú alacsony hőfokon való főzéshez ez akár 5-10 óra is lehet.
Még valami! Újra melegítve egyre jobb lesz a töltött káposzta, Nem úgy mint az elrontott házasság. :mrgreen: :lol: :)))
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Zacc
Kemencefűtő
Hozzászólások: 101
Csatlakozott: 2012. július 19., csütörtök 16:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Zacc » 2012. november 17., szombat 20:58

Köszönöm,már 5órája bent van,reggel kiveszem :-)
Csabi és a csenőmanók,valamint a kemenceprojekt

Avatar
Borisz1978
Kemencefűtő
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2010. január 24., vasárnap 21:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Borisz1978 » 2012. november 29., csütörtök 19:41

sziasztok szilveszteri malacsütésre készülök laza 20kg-os kicsikével:P.1 napi sóban állás után valami nagyon hatásos páclében akarnám fürdetni 2-3 napig .van erre valakinek valami ötlete. tudom hogy már előzőekben sokan leírtak ilyeneket de talán gyorsabb ha kérdezek:-D köszönöm

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. november 29., csütörtök 22:47

Borisz1978 írta:sziasztok szilveszteri malacsütésre készülök laza 20kg-os kicsikével:P.1 napi sóban állás után valami nagyon hatásos páclében akarnám fürdetni 2-3 napig .van erre valakinek valami ötlete. tudom hogy már előzőekben sokan leírtak ilyeneket de talán gyorsabb ha kérdezek:-D köszönöm
Szia Borisz :hej A 2-3 napig pácolás csak használni fog a malackának de azt mondják, hogy a bőrének nem tesz jót a sózás, meg a fürdetés sem, mert keménnyé és szívóssá, gumissá teszi azt. Egy jó éles késsel óvatosan felkockázod úgy két centinként a bőrét, majd megtűzdeled ezeket a réseket,itt-ott fokhagyma és szalonna szeletekkel, utána, egy kis majoránnás, borsos, őrölt köményes, kevés ételízesítős, olajba kevert fűszerkeverékkel bekened, de csak a húst!!!( a só, vagy ételízesítő 1dkg kilónként!!!!) A bőréről le kell törölni a pácot és mindent, főleg a sót! Én még tennék bele egy kis savat, citrom levet, vagy mondjuk vörösbort is. A belsejét is hasonlóan kipreparálnám és megtűzdelném. Sütéskor, közben pedig sörrel majd a legjobb locsolni! Attól lesz fínom ropogós a bőre! :nya :nya :nya :nya :nya :nya
K.B.Ü. cibatapapa

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2012. november 30., péntek 15:11

Serintem ha a szilveszteri malacot most kezdjük el pácolni, akkor szilveszterre tökéletesen megérik, és rettentő " omlósz" lesz.

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: lili » 2012. november 30., péntek 20:47

Tanden írta:Serintem ha a szilveszteri malacot most kezdjük el pácolni, akkor szilveszterre tökéletesen megérik, és rettentő " omlósz" lesz.
Kedves Tandem!
Én kicsit korainak találom, hogy egy hónappal sütés előtt el kezd pácolni a malackát. Egy hónapig, a 15-20 kg sonkákat szokták pácolni, akarom mondani az érett disznósonkákat.

Lentebb Cibatta irt egy receptet amit érdemes kipróbálni.
Malacot már én is sütöttem, én egy hétig pácoltam fehér bors /1 kis zacskó/ és fokhagymás/5 nagyobb fej/ pácba. A tört fehér borsot összekevertem a fokhagyma nyomón áttört fokhagymával meg kb 1 dl olajjal. Ezzel a masszával bekentem a malacka belsejét minden olyan helyet amihez hozzáfértem.Minden nap átdörzsöltem azzal a lével amit engedett a malac. A sóval a sütés előtti napon dörzsöltem be a belsejét a malackának.
Sütés előtt kapott egy sörfürdőt, sütés közbe is ezzel lett kenegetve. Finom ropogós aranybarna bőre lett és kb 4-5 óra sütés után omlós, ízletes lett.
Ez az én receptem, de itt többfélét találsz, válogassál közölük, biztos találsz olyat amelyik a legjobban megfelel az ízléseteknek.
Jó étvágyat és jó sütögetést kívánok.
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
Borisz1978
Kemencefűtő
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2010. január 24., vasárnap 21:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Borisz1978 » 2012. november 30., péntek 21:45

Sziasztok nem nem ugy gondoltam hogy most hanem majd akkor két ünnep között de azért érdeklődik ugye az ember :D csak azt nem értem hogy ugye mindenki azt mondja hogy ne érje só a bőrét de azért ezt elég nehéz kivitelezni. én valami vörösboros vagy sörös páclére gondoltam amiben tud egy két napot pácolódni mivel szerintem a sűrű pácok nem ivódnak be annyira a húsba :() .gondolom én...
és ráadásul mivel még nem csináltam ilyet muszáj lenne biztosra mennem ne égjek le 20 ember elött ::e

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2012. december 1., szombat 11:37

cibatapapa írta:
Borisz1978 írta:sziasztok szilveszteri malacsütésre készülök laza 20kg-os kicsikével:P.1 napi sóban állás után valami nagyon hatásos páclében akarnám fürdetni 2-3 napig .van erre valakinek valami ötlete. tudom hogy már előzőekben sokan leírtak ilyeneket de talán gyorsabb ha kérdezek:-D köszönöm
Szia Borisz :hej A 2-3 napig pácolás csak használni fog a malackának de azt mondják, hogy a bőrének nem tesz jót a sózás, meg a fürdetés sem, mert keménnyé és szívóssá, gumissá teszi azt. Egy jó éles késsel óvatosan felkockázod úgy két centinként a bőrét, majd megtűzdeled ezeket a réseket,itt-ott fokhagyma és szalonna szeletekkel, utána, egy kis majoránnás, borsos, őrölt köményes, kevés ételízesítős, olajba kevert fűszerkeverékkel bekened, de csak a húst!!!( a só, vagy ételízesítő 1dkg kilónként!!!!) A bőréről le kell törölni a pácot és mindent, főleg a sót! Én még tennék bele egy kis savat, citrom levet, vagy mondjuk vörösbort is. A belsejét is hasonlóan kipreparálnám és megtűzdelném. Sütéskor, közben pedig sörrel majd a legjobb locsolni! Attól lesz fínom ropogós a bőre! :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Szia Borisz!

A Cibatapapa eljárásával teljesen egyetértek, nekem ami bevált még, hogy a bőrét bekenem fagyos zsírral. Egyrészt némiképp magába szívja (hidratálja :) másrészt véletlenül sem éri só mert elzárja.

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
Borisz1978
Kemencefűtő
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2010. január 24., vasárnap 21:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Borisz1978 » 2012. december 1., szombat 18:46

Sziasztok .hopsz erre nem gondoltam. meg::) mármint a fagyos zsírra:P köszönöm már kezd összeállni a kép hál istennek a segítségetekkel. meg::) meg::)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 1., szombat 19:52

Borisz1978 írta:Sziasztok .hopsz erre nem gondoltam. meg::) mármint a fagyos zsírra:P köszönöm már kezd összeállni a kép hál istennek a segítségetekkel. meg::) meg::)
Borisz malacsütő mester. :hej
Biztos nem fogod elrontani, hacsak nem hagyod felügyelet nélkül Dezsőkét, mert mondjuk színházba mész. :mrgreen: :lol: Ezt a két dolgot, soha se időzítsed egy időpontra. Sőt az első szilveszteri malacsültem gyönyörűen megsült este nyolc órára. A kemence már csak 80 C°-os volt, gondoltam bent maradhat éjfél utánig, amikor majd neki esünk, addig még csak puhulni fog. Puhult is de úgy megbarnult a 80 fokon hogy meg kellett beretválni egy kicsit. Úgyhogy vigyázzál, mert még alacsonyabb hőfokon is képes pirulni, de ne égjen meg :!: :idea:
A pácolásról még annyit, hogy gondolj bele egy ökröt mekkora edénybe lehetne folyadékba bepácolni, hogy az el is lepje teljesen :?: :lol:
Amikor befűszerezted a malacodat legalább két-három nappal a sütés előtt, valamilyen rácsra, fektesd hasra a tepsibe, hogy a lecsöpögő levébe ne érjen bele semmije, főleg a bőre. Másnap fordítsd hanyatt és a kicsorgott páclével kenegessed a belsejét, mindenképpen a levegőben legyen a bőre és ne ázzon.
A zsírral bekenés nagyon jó ötlet.
Még valami :idea: A kemence fordítva működik mint a modern sütők. Vagyis amikor felfűtöd, elkezded a sütést, mindig akkor a legmelegebb. Vagyis célszerű ilyenkor mindjárt az elején megpirítani a húsokat, úgy mint a grillezéskor. Majd kb. egy óra múlva érdemes letakarni és párolni a sütés végéig. Nekem eddig mindig használt, ha a köretekkel együtt sütöttem a húsokat. A malac alá is tennék bőven. A blansírozott, (Előre megpárolt, forró vízben újraforrás után nemsokkal kiszedett zöldségek!) alkalmazása vált be nekem a legjobban, nem engednek ilyenkor felesleges levet, viszont megfelelő párát biztosítanak a sütés alatt. A malacból kisülő szaftok és zsiradékok bőven elég lesz a sütéshez, túl sok zsiradékot nem tennék hozzá. A párolt lila káposztát nehogy elfelejtsd hozzá! :nya :nya :nya
DSCF1668.JPG
Köret kedvcsináló! Ez csak egy csirke alá készült!
DSCF1668.JPG (54.77 KiB) Megtekintve 2178 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Borisz1978
Kemencefűtő
Hozzászólások: 73
Csatlakozott: 2010. január 24., vasárnap 21:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Borisz1978 » 2012. december 1., szombat 21:06

igen ezzel tisztában vagyok .remélem hogy a leírt recept akkor ezzel a módszerrel már hatásos lesz meg a 3 napos pácolás is:P.ellenben még valami ha 3 napig locsolgatom kenegetem fűszerekkel .esetleg nem lehet hogy megromlik a hús mivel gondolom a 20-kg-os malac elég fiatal is meg az idő is hosszabb?

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 1., szombat 21:27

Borisz1978 írta:igen ezzel tisztában vagyok .remélem hogy a leírt recept akkor ezzel a módszerrel már hatásos lesz meg a 3 napos pácolás is:P.ellenben még valami ha 3 napig locsolgatom kenegetem fűszerekkel .esetleg nem lehet hogy megromlik a hús mivel gondolom a 20-kg-os malac elég fiatal is meg az idő is hosszabb?
Nem fog megromlani, a pácok miatt sem és ha 12-14C° alatt tudod tartani. és ott macerálod azért sem. :bo :bo :bo :bo
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2012. december 16., vasárnap 13:04

Többen kértétek a körözött receptjét Dinnyésen.
(Ez csak egy recept, olyan kenyérre kenhetős :nya )

Brindzás vagy Juhtúrós körözött. :nya

Hozzávalók:

30dkg brindza vagy juhtúró.
10 dkg vaj vagy margarin.
10 dkg natúr krémsajt. (Pl. tömlős)
kb. 5dkg vöröshagyma minél apróbbra vágva.
(lehet a fele snidling, vagy újhagyma gyenge zöldje is.)
2-3 gerezd apróra zúzott fokhagyma.
Púpozott teáskanál egész köménymag.
Őrölt pirospaprika ízlés szerint (egy teáskanál minimum) vagy piros arany
Egy csapott evőkanál mustár.
Pár csepp sör.
Sózni csak akkor kell ha sótlan amikor készre kevertük és megkóstoltuk, mert a túrók általában sósak :idea:

A hozzávalókat keverőtálba dobáljuk és villával jó habosra, homogénné keverjük.
Érdemes egy napig békén hagyni, hogy jól összeérjenek az ízek. Kicsumázott nagy fehér húsos paprikába betöltve és felkarikázva hidegtálak dísze, lehet.
Aki szereti a markánsabb karakteresebb ízeket, tegyen hozzá még 10 dkg kék penészes márványsajtot, amit előtte pépesíteni, jól össze kell törni. (Ne legyen darabos!)
Amit Dinnyésre vittem, abban füstölt erdélyi túró is volt, amit véletlenül kaptam a Bosnyákon, sajnos nem állandó termékük. A madaras szuper marcettóban is vettem már Székely heteken. (az magában is felséges eledel!)
Jó étvágyat hozzá :nya :k
Cibata Papa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
horaciopepiné Timi
Kemence mester
Hozzászólások: 429
Csatlakozott: 2010. október 27., szerda 17:23

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: horaciopepiné Timi » 2012. december 16., vasárnap 13:08

Cibatapapa!

Köszönjük a receptet. meg::) meg::) meg::) meg::)

Ez a körözött annyira, de annyira finom volt Dinnyésen, hogy itthon is el kell készítenünk. :D :D :D :D
horációpepiné Timi


"A múltból érdemes elhozni a parazsat, a hamut pedig ott kell hagyni...''

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2013. január 7., hétfő 11:33

Akit érdekel a május 31-juni 1-2 . kemencés találkozó Soltvadkerten az legyen szíves innentől kezdve tartsa szemmel a Kulturális ajánló : IV. Országos És Nemzetközi Kemencebence találkozó 2013. topikját,mert minden fontos információ a továbbiakban csak ott jelenik meg! Kár lenne azért lemaradni róla,mert ép elkerülte a figyelmeteket !

teki
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 864
Csatlakozott: 2010. február 7., vasárnap 12:21

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: teki » 2013. január 11., péntek 12:45

Druszám!
Az a néhány csepp sör az beledőlt a körözöttbe vagy eredendően így képzelted el? :j
"A hagyomány nem a hamu őrzése,
hanem a láng továbbadása"

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2013. január 11., péntek 12:57

Tekikém!
Ha beledőlt volna a kőrözöttbe a sör, az a Paposznál nem "pár csepp" lett volna! :lol:
A pár csepp félre volt téve megivódás ellen... :j
Egyébként kell egy kis sör a kőrözöttbe tényleg... :P
:sor :sor :sor :sor

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: zotya » 2013. március 10., vasárnap 20:05

Most találtam, mi még nem készítettük el de ránézésre nagyon finom lehet. :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

TÖLTÖTT KENYÉRCIPÓ 1-kg-os parasztcipó tetejét levágom. A kenyér belsejét a széleibe kihúzom, 8-10 db főtt tojással körberakom. 1 kg jófajta házi savanyú káposztát egy fej hagymával megdinsztelem.Ha kihűlt, lerétegezem a jó puhára főtt és kihűlt, kicsontozott füstölt csülökkel úgy, hogy a káposzta és a húsrétegek közé tejfölt is teszek. *** a kalapját, szorosan fóliába tekerem és a sütőben jól átforrósítom, hogy az ízek összeérjenek. Jó ha egy éjszakát pihen. Úgy szeletelem mint a tortát és vendégeket hívok hozzá. A siker garantált, mert nagyon finom.
Csatolmányok
793756_283962805065562_2026697110_o.jpg
793756_283962805065562_2026697110_o.jpg (29 KiB) Megtekintve 1827 alkalommal
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
kisbiba
Kemencefűtő
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2009. szeptember 18., péntek 19:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: kisbiba » 2013. március 10., vasárnap 20:30

Hú Zotya ez nagyon állatúl néz ki.
A hónom alatt folyik a nyálam. ::e ::e ::e ::e :ty :ty
A fiatalok tudják, hogy kell gyorsan futni, az öregek pedig ismerik az utat..

Kisbiba

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 10., vasárnap 20:47

Hűha :nya :nya :nya
Ezt el kell készíteni :bo :bo :bo
Záros határidőn belűl! :bol :bol :bol
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
janika1985
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1132
Csatlakozott: 2010. szeptember 13., hétfő 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: janika1985 » 2013. március 10., vasárnap 21:25

Zotya,ilyen recepteket nyugodtan találhatsz még! :nya :nya :nya

Almuska! Hajrá,hajrá!Aztán jöhetnek a képek!
Üdv.:janika(Gábor)
kemencém építése <--videóért katt ide
mobilkemence ése <--videóért katt ide
Kép Kép

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: zotya » 2013. március 13., szerda 19:45

Ez is finom lehet :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya

Sajtos csirkemell őzgerincben sütve
Hozzávalók: 0,5 kg bacon szalonna, 1 közepes csirkemell (kb. 80 dkg), 20 dkg reszelt trappista sajt, 3 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl, só, bors, ételízesítő, zöldséglevél.
Elkészítése: Egy őzgerincformát kibélelünk bacon szalonnával, úgy hogy a végük a forma peremén túllógjon.
A tojást, a lisztet, a tejfölt és a reszelt sajt felét összekeverjük. Hozzáadjuk a kis kockára vágott csirkemellet és fűszerezzük. Az őzgerincformába öntjük, és a tetejét megszórjuk a maradék sajttal, majd ráhajtjuk a szalonnát.
Előmelegített sütőben (180-190 C-on) alufóliával letakarva kb. 50 percig sütjük. Mikor egy picit kihűlt tepsibe borítjuk és így visszatesszük a sütőbe, hogy a teteje is kicsit piruljon kb. 4-5 perc grillen. Mikor kihűlt bordák közt szeleteljük. Jó étvágyat hozzá mindenkinek!!
Csatolmányok
259667_406613002753044_1514035308_o.jpg
259667_406613002753044_1514035308_o.jpg (26.14 KiB) Megtekintve 1785 alkalommal
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 13., szerda 22:08

Ezt viszont már elkészítettem a mobil kemibe. :D
Csatolmányok
20121230_193232.jpg
20121230_193232.jpg (20.76 KiB) Megtekintve 1777 alkalommal
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2013. március 13., szerda 22:32

Almuska!

Gyönyörű az a hófehér porcelán tál,
csak sajnos nagyon el takarja az "randa valami" ami rajta pöffeszkedik! :nya :nya :nya
:e :e :e :e :e
:i :i :i :i :i
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2013. március 13., szerda 22:57

Almuska !

:k :eh :nya :nya :nya :eh :k
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2013. március 14., csütörtök 11:16

Gyors voltál Almuska!
2 óra 13 perc alatt már kész is lett? :lol: :j fal:)
Nagyon guszta mind a kettőtöké. Még szerencse ,hogy csak reggel néztem meg. :nya :nya :nya :nya

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 14., csütörtök 12:26

Ezt az ételt nem most csináltam,hanem korábbról ismertem a receptet. :lol: :lol: :lol:
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2013. március 16., szombat 15:05

Almuska mester ez tényleg nagyon szépen sikerült :!:
Ha a töltött cipót is elkészited majd, kérem hogy ird le a tapasztalataidat is.
Előre is köszi :!: Zsolt.

Avatar
cocos
Kemencefűtő
Hozzászólások: 98
Csatlakozott: 2011. augusztus 4., csütörtök 11:09

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cocos » 2013. március 16., szombat 18:37

Lopott, de kipróbálva.Nagyon jóóóóó..! :eh
Elkészítés:
Közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk.
Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb. 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon.
A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
10-12 krumplihoz kb. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk.
A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb. 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is.
A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe.
Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom.
Csatolmányok
k.jpg
Töltött krumpli, kicsit másképpen!
k.jpg (55.7 KiB) Megtekintve 1684 alkalommal
“A lehetetlen nem tény, hanem vélemény.” (Muhammad Ali)

Építés:https://picasaweb.google.com/1026921002 ... pJmfptW9fg#

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 16., szombat 19:57

Teccik! :nya :eh :nya :eh :nya :eh
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2013. március 16., szombat 20:07

Nekem is! :k :nya :eh

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2013. március 16., szombat 21:18

Csatlakozom !
:eh :nya :nya :nya :eh
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
Jana 49
Kemence mester
Hozzászólások: 257
Csatlakozott: 2013. február 20., szerda 22:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Jana 49 » 2013. március 16., szombat 22:58

Nagyon guszta!

Avatar
tolaci
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1435
Csatlakozott: 2010. január 8., péntek 7:10

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tolaci » 2013. március 17., vasárnap 8:14

Ezt is ki kell próbálnom! :nya

Az őzgerinces megoldás nagyon bejött! :ty
P1060375.jpg
P1060375.jpg (59.55 KiB) Megtekintve 1661 alkalommal
KBÜ: tolaci

Avatar
almuska
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1624
Csatlakozott: 2010. március 31., szerda 19:47

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: almuska » 2013. március 17., vasárnap 8:31

tolaci!
Nagyon jól néz ki! :nya :nya :nya :eh :eh :eh
A célokat nem azért tűzzük ki hogy elérjük őket,hanem hogy irányt mutassanak!
http://www.youtube.com/watch?v=bXJF0HlK82Y
http://www.youtube.com/watch?v=dUdGqjxGWKc

Üdv:almuska

Avatar
PyTom
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1238
Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PyTom » 2013. március 17., vasárnap 8:33

tolaci írta:Ezt is ki kell próbálnom! :nya

Az őzgerinces megoldás nagyon bejött! :ty
P1060375.jpg

Húúúú :nya formára nagyon... :k :k
Az íze jobban érdekelne... :lol: :lol:

Laci :!: Gratu meg::)
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ****** :shock: ********

Válasz küldése