Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2013. augusztus 11., vasárnap 20:34

tengelic írta:Most nézem,de lehet csak nálam van a probléma,hogy ezt a videót valamiért nem lehet elérni a jutyubon
nálam müxik !
:k

Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: zotya » 2013. augusztus 12., hétfő 15:40

tengelic írta:Örülök Zotya ,ha sikert aratott. Most nézem,de lehet csak nálam van a probléma,hogy ezt a videót valamiért nem lehet elérni a jutyubon :shock: :?
Nálatok is fenáll ez a helyzet? Mi lehet az oka?
Nálam működött. És az ígért képek.
Csatolmányok
csülök.jpg
Betározott kemei
csülök.jpg (32.79 KiB) Megtekintve 4060 alkalommal
csülök1.jpg
Késztermék
csülök1.jpg (36.99 KiB) Megtekintve 4060 alkalommal
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2013. augusztus 12., hétfő 19:25

Ez fura.Azt alinket amit Zotya beszurt azt nem tudom elindítani,de amit laca azt igen :?

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2013. augusztus 12., hétfő 21:58

tengelic írta:Ez fura.Azt alinket amit Zotya beszurt azt nem tudom elindítani,de amit laca azt igen :?
Az UFÓK, hát illen az élet, szelaví!!!
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
danono
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2011. augusztus 13., szombat 9:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: danono » 2013. szeptember 10., kedd 7:26

Íme itt a nyuszi sütve,és a töltött fasírt az egyik kolbival a másik főtt tojással.
Higgyétek el remekül sikerült ;) ;) ;) ;) :t :t :t :t :t :t
soha nem ettem kemibe sült nyulat ezután fogok :) :) :) :) :)
Csatolmányok
Fasírt.jpg
Fasírt.jpg (46.05 KiB) Megtekintve 3983 alkalommal
Sült nyúl.jpg
Sült nyúl.jpg (52.76 KiB) Megtekintve 3983 alkalommal
"Az élet szép, tenéked magyarázzam?"(Heltai Jenő)

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: lili » 2013. szeptember 10., kedd 18:26

:bo :bo :bo Kedves Danono! :bo :bo :bo

Jól néz ki a tepsifüles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Puszi: Lili

:ii
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2013. szeptember 10., kedd 18:58

Danono!

Ez igen! Nagyon guszta!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2013. szeptember 11., szerda 8:01

Danono! Ez nagyon céép ! :k :nya :nya :nya :nya :eh

Avatar
danono
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2011. augusztus 13., szombat 9:15

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: danono » 2013. szeptember 11., szerda 12:27

Köszi.
A ketrec készítéstől a tepsiig saját munka :) :) :) :) :) :) :)
"Az élet szép, tenéked magyarázzam?"(Heltai Jenő)

Avatar
Zsömle
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2013. szeptember 1., vasárnap 15:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Zsömle » 2013. szeptember 20., péntek 12:20

Kedves Kemencebarátok!

Látom, csodálatos ételeket tudtok sütni, főzni. Csak ámulok meg bámulok, meg folyik a nyálam :nya
Szeretnék én is egy kis szerény recepttel hozzájárulni a sok finomsághoz, amit fel tudtok használni egy kis mártogatós köretnek, vagy kenyérre kenve.

A Délszláv AJVAR-nak annyi változata van, ahány ház és általában komoly családi program keretében hozzák össze, akár hasonló bulikkal tarkítva, mint a Ti szuper hangulatos összejöveteleitek :k . Munkaigényes, de szerintem nagyon ízletes finomság, amit szép, vastag húsú sült kápia paprikából kell készíteni. Ez az alap. A többi variáció.

Megírom az én kikísérletezett receptemet, Ti meg variáljátok ízlés szerint:

Rengeteg paprika kell hozzá, mert a végén összeesik és alig marad belőle. Szóval jó sok kápia paprikát jól megmosunk. Utána lehetőleg grillen :s (de akár kemencében is :) ) megsütjük minden oldalról, úgy hogy a végén már a száránál fogva ne lehessen felemelni (nem baj, ha a bőre megég). Ezután betesszük lehetőleg néhány órára a forró paprikákat fémmentes lecsukható edénybe (pl. jénai vagy cserépedény). Ezután már könnyű lesz lehúzni a héját.
A megkopasztott paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, lecsurgatjuk és aprítjuk (botmixer, de krumplinyomó is megfelel a célnak) Én teszek bele 10-20 % grillezett, megkopasztott padlizsánt is, de nem kötelező. A pépes masszába teszünk még fokhagymát ízlés szerint, sót, cukrot és nagyon kevés ecetet (legjobb a borecet, de lehet almaecet vagy balzsamecet is). Zománcos fazékban feltesszük rotyogtatni és a legkisebb lángon 2 órát főzzük szinte állandó kevergetés közben. A végeredmény kb. olyan sűrű kell hogy legyen, mint a szilvalekvár. Úgy mondják a nagyöregek, hogy a kanálnak szinte meg kell állnia a fazékban és a lének el kell tünnie – szóval sűrű masszát kapunk. Ezt fertőtlenített, felmelegített kis befőttes üvegekbe töltjük és ajánlatos még a sütőben kb. 200 fokon a le nem zárt üvegekben rásütni az ajvar tetejét, hogy biztosan elálljon. Utána jöhetnek a kupakok és száraz dunszt.

Szóval, nagyon macerás és hosszadalmas procedúra, de a végeredmény magáért beszél. Én legalábbis imádom.

Sok szerencsét az elkészítéséhez és sok boldogságot a megevéséhez :e !

Avatar
Zsömle
Kemencefűtő segéd
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2013. szeptember 1., vasárnap 15:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Zsömle » 2013. szeptember 20., péntek 12:44

Elnézést, még kimaradt egy fontos összetevő: egy kis olaj, hogy ne égjen le olyan könnyen az ajvar, és aki csípősen szereti - csípős paprikát is tegyen hozzá!

Avatar
tengelic
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 3618
Csatlakozott: 2009. március 17., kedd 20:52

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: tengelic » 2013. szeptember 27., péntek 20:06


Avatar
Pincelakó
Kemencefűtő
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 0:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pincelakó » 2013. szeptember 28., szombat 22:50

Sziasztok!

Ma sütöttem először a kemencében.
Nyúl szeleteket.
Íme a kép a késztermékről:
Csatolmányok
20130928131.jpg
Darabolt nyúl, szalonna ágyon.
20130928131.jpg (52.36 KiB) Megtekintve 3834 alkalommal
20130928132.jpg
Darabolt nyúl, szalonna ágyon.
20130928132.jpg (50.56 KiB) Megtekintve 3834 alkalommal

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2013. szeptember 28., szombat 23:14

Pincelakó írta:Sziasztok!

Ma sütöttem először a kemencében.
Nyúl szeleteket.
Íme a kép a késztermékről:
Jól sikerült ahogy elnézem :nya :nya :nya Na így ilyenkor, éjjel 23 óra 10 perckor szoktuk volt mondani, annak aki ilyen képeket képes felrakni, az önmegtartóztatás szélén szédelgő éhes kemencés ápoltaknak, hogy a bői kántor foglaljon téged az imájába :roll: Üdvözöllek a gasztró terroristák között pincelakó meg::) meg::) :ty :ty cibata éhenhalosz hűtőgép kotorászosz fal:) fal:) fal:) Rossz vagy :!:
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2013. szeptember 29., vasárnap 0:31

Pincelakó!

:nya :nya :nya


FatErosz hűtőgépben kotorászosz !


ha már ott kotorászosz, ne felejts annak a szegény majomnak dobni egy banánt :lol:
:ty
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
Pincelakó
Kemencefűtő
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 0:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pincelakó » 2013. szeptember 29., vasárnap 13:22

laca55 írta:Pincelakó!

:nya :nya :nya


FatErosz hűtőgépben kotorászosz !


ha már ott kotorászosz, ne felejts annak a szegény majomnak dobni egy banánt :lol:
:ty
cibatapapa írta:Jól sikerült ahogy elnézem :nya :nya :nya Na így ilyenkor, éjjel 23 óra 10 perckor szoktuk volt mondani, annak aki ilyen képeket képes felrakni, az önmegtartóztatás szélén szédelgő éhes kemencés ápoltaknak, hogy a bői kántor foglaljon téged az imájába :roll: Üdvözöllek a gasztró terroristák között pincelakó meg::) meg::) :ty :ty cibata éhenhalosz hűtőgép kotorászosz fal:) fal:) fal:) Rossz vagy :!:
Igen ízletesre sikeredett. 2 nyúl, 16 sör, 4dl almapálinka 5dl házi vörös bor. (9 ember jól érezte magát az este) :cs


:ty cibatapapa
:ty laca55

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2013. szeptember 29., vasárnap 18:46

Ez a lényeg kedves Pincelakó, hogy jól éreztétek magatokat :!: :k és van sikerélmény már az első sütésnél.

A fogalmak tisztázása, és a félreértések elkerülése végett, szükségét éreztem, hogy elmondjam, itt és most az éhes majom, akinek banánt kell dobni a hűtőből, éjjel 00.31 perckor a laca55, mert sokáig egy aranyos de nagyon ronda majom volt az avatar képe! :mrgreen: :lol:

Használjátok, jó egészséggel a kemencéteket, legyen nagyon sok örömötök benne, szépítse meg az életeteket :!: :?: :bo :bo :bo
Ezt kívánja nektek cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
Pincelakó
Kemencefűtő
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 0:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pincelakó » 2013. szeptember 29., vasárnap 19:27

cibatapapa írta:Ez a lényeg kedves Pincelakó, hogy jól éreztétek magatokat :!: :k és van sikerélmény már az első sütésnél.

A fogalmak tisztázása, és a félreértések elkerülése végett, szükségét éreztem, hogy elmondjam, itt és most az éhes majom, akinek banánt kell dobni a hűtőből, éjjel 00.31 perckor a laca55, mert sokáig egy aranyos de nagyon ronda majom volt az avatar képe! :mrgreen: :lol:

Használjátok, jó egészséggel a kemencéteket, legyen nagyon sok örömötök benne, szépítse meg az életeteket :!: :?: :bo :bo :bo
Ezt kívánja nektek cibatapapa
:ty Köszönöm szépen! :cs

Avatar
savgerinc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1782
Csatlakozott: 2009. december 23., szerda 9:59

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: savgerinc » 2013. október 1., kedd 22:53

Pincelakó írta:Sziasztok!

Ma sütöttem először a kemencében.
Nyúl szeleteket.
Íme a kép a késztermékről:
Szia Pincelakó !

Akkor Te is átélted, /na meg a többiek is /amit mi úgy hívunk : KEMENCÉS ORGAZMUS !!!
Gratulálok !!!
:hej :eh :iii meg::) :ii :i ::e :iiii
Baráti üdvözlettel: savgerinc
Ha tele a pince és füstöl a kemence, az se baj, ha vékony a szelence.

Avatar
Pincelakó
Kemencefűtő
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 0:01

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Pincelakó » 2013. október 2., szerda 19:49

savgerinc írta:
Pincelakó írta:Sziasztok!

Ma sütöttem először a kemencében.
Nyúl szeleteket.
Íme a kép a késztermékről:
Szia Pincelakó !

Akkor Te is átélted, /na meg a többiek is /amit mi úgy hívunk : KEMENCÉS ORGAZMUS !!!
Gratulálok !!!
:hej :eh :iii meg::) :ii :i ::e :iiii
Üdv savgerinc!

:ty

Igen, az elsőn túl vagyok és most készülök a másodikra.
Szombaton komolyabb mennyiséget tervezek sütni, főzni. (még a menü összeállításnál járok, ami elég komoly feladatnak tűnik) :bo
:cs

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: zotya » 2013. november 30., szombat 11:45

Sziasztok :hej :hej :hej :hej :hej

Böngészés közben találtam a lenti linket :k :k :k . Szerintem ezt kemencében is el lehet készíteni, akár a közelgő szilveszterre.
Nekem nagyon tetszik és biztos ki fogom próbálni :eh :eh :eh :eh :eh :nya :nya :nya :nya :nya :nya

http://www.youtube.com/watch?v=rONfDiIw-fA

üdv: zotya
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
Jana 49
Kemence mester
Hozzászólások: 257
Csatlakozott: 2013. február 20., szerda 22:48

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Jana 49 » 2013. november 30., szombat 12:21

Erről Siógabi tudna Neked mesélni!

Üdv:Jana

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2013. november 30., szombat 15:05

Nagyon guszta, köszönjük a videót!!! :bo
:ii

Avatar
PRÓBA KEMENCE1
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 792
Csatlakozott: 2013. február 12., kedd 11:20

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: PRÓBA KEMENCE1 » 2013. december 20., péntek 17:57

Holnap készül a jó kis bográcsos halászlé,sült hal és egy rácponty is !!! Életem első filézése történt,hát még nem vagyok vérprofi,de elsőre nem is rossz :)
Csatolmányok
201312202565.jpg
201312202565.jpg (45.39 KiB) Megtekintve 3583 alkalommal
201312202566.jpg
201312202566.jpg (42.08 KiB) Megtekintve 3583 alkalommal
201312202567.jpg
201312202567.jpg (28.77 KiB) Megtekintve 3583 alkalommal
"A rosszat túl kell élni, a jót pedig élvezni " K.B.Ü : Próba Kemence Gyuszi

https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ

https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ

a pecás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 169
Csatlakozott: 2012. november 3., szombat 10:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: a pecás » 2013. december 21., szombat 10:01

Hirtelen azt olvastam, hogy kemencében főzöd a halászlét :lol: :lol:

Jó lett az a filézés ! Nincs más hátra mint jó kétújjnyi szeletekre vágni majd az átpaszírozott alaplébe belerakni.
Egy hete 21 kilónyi pontyot vágtam le és filéztem. Egy nagyobb társaságnak kellett halat főznöm. A fej és a gerinc ment az alapba. Jó anyag lett ;)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2013. december 21., szombat 11:06

zotya írta:Sziasztok :hej :hej :hej :hej :hej

Böngészés közben találtam a lenti linket :k :k :k . Szerintem ezt kemencében is el lehet készíteni, akár a közelgő szilveszterre.
Nekem nagyon tetszik és biztos ki fogom próbálni :eh :eh :eh :eh :eh :nya :nya :nya :nya :nya :nya

http://www.youtube.com/watch?v=rONfDiIw-fA

üdv: zotya
Kedves zotya :hej
Köszönjük a videót, biztos, hogy kemencében is megsüthető, amúgy a "magyar neve" porketta olaszul :mrgreen: :lol: 23 hozzászólás van róla itt a fórumon.
http://kemencebence.hu/distribution/sea ... res%C3%A9s
A Sió Gabi és az eltűnt Katona Csaba a nagy mesterei ennek. meg::) meg::)
üdv.: Faterosz
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2013. december 21., szombat 11:13

PRÓBA KEMENCE1 írta:Holnap készül a jó kis bográcsos halászlé,sült hal és egy rácponty is !!! Életem első filézése történt,hát még nem vagyok vérprofi,de elsőre nem is rossz :)
Fog ez menni Gyuszi! :nya :k Jó éles kés és ameddig ropognak a szálkák addig kell bevágni ahogy csináltad. Az apróra vágott szálkákat már le lehet nyelni, (a gyerekek is :idea: ) Nem áll keresztbe, lapátolható a halászlé :!: :nya :eh :k :bo Az egy napi sózás is használ neki. ja és egy óra lassú főzés az alaplében, rázogatva, (fakanál lóg a szegen :idea: ), hogy jól átvegye az ízeket, nem fog szétfőni! :idea:
Faterosz
K.B.Ü. cibatapapa

a pecás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 169
Csatlakozott: 2012. november 3., szombat 10:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: a pecás » 2013. december 21., szombat 11:44

cibatapapa írta:
PRÓBA KEMENCE1 írta:Holnap készül a jó kis bográcsos halászlé,sült hal és egy rácponty is !!! Életem első filézése történt,hát még nem vagyok vérprofi,de elsőre nem is rossz :)
Fog ez menni Gyuszi! :nya :k Jó éles kés és ameddig ropognak a szálkák addig kell bevágni ahogy csináltad. Az apróra vágott szálkákat már le lehet nyelni, (a gyerekek is :idea: ) Nem áll keresztbe, lapátolható a halászlé :!: :nya :eh :k :bo Az egy napi sózás is használ neki. ja és egy óra lassú főzés az alaplében, rázogatva, (fakanál lóg a szegen :idea: ), hogy jól átvegye az ízeket, nem fog szétfőni! :idea:
Faterosz
Ezt vitatnám Cibatapapa !

Az alapnak forrni kell rendesen, mondhatnám úgy is, ahogy a csövön kifér. Kevergetni is lehet. Akkor jó, ha csontról lefő a hús. A hallé főző bográcsból nem fog jelentős mennyiségű anyag elpárologni, ellenben az ízek benne maradnak. Az átpaszírozot lébe kerül a halfilé, amit elég egyszer összeforralni. Gyakorlatilad percek alatt készre fő.

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: zotya » 2013. december 21., szombat 12:26

cibatapapa írta:
zotya írta:Sziasztok :hej :hej :hej :hej :hej

Böngészés közben találtam a lenti linket :k :k :k . Szerintem ezt kemencében is el lehet készíteni, akár a közelgő szilveszterre.
Nekem nagyon tetszik és biztos ki fogom próbálni :eh :eh :eh :eh :eh :nya :nya :nya :nya :nya :nya

http://www.youtube.com/watch?v=rONfDiIw-fA

üdv: zotya
Kedves zotya :hej
Köszönjük a videót, biztos, hogy kemencében is megsüthető, amúgy a "magyar neve" porketta olaszul :mrgreen: :lol: 23 hozzászólás van róla itt a fórumon.
http://kemencebence.hu/distribution/sea ... res%C3%A9s
A Sió Gabi és az eltűnt Katona Csaba a nagy mesterei ennek. meg::) meg::)
üdv.: Faterosz
Drága Faterosz :hej :hej

Miután feltettem a videót láttam Sió Gabi disznótoros oldalon elkészült videóját meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) és rájöttem, hogy Én is ezt találtam és osztottam meg veletek, csak másképpen nevezték.

üdv.:zotya
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

katcsaba
Regisztrált tag
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010. január 3., vasárnap 19:14

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: katcsaba » 2014. február 21., péntek 23:58

Faterosz :bol

Decemberben írtad,hogy eltűntem!
Való igaz,de mentségemre legyen mondva igazoltan voltam távol!
okt.28.án megszületett Katona Botond új kemencebence :bol és azóta ritkán ülök gép elé.
Jól esett, hogy még emlékeztél a porkettámra.
üdv minden kemencésnek
Csaba

Avatar
Siógabi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2062
Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Siógabi » 2014. február 22., szombat 8:37

Szia Csabi!

Nagyon örülök, hogy hallunk felőled! :)
Az "eltűnésed" is megbocsátható az előzmények ismeretében. :)
Sok boldogságot az új jövevényhez!

Üdv: Gábor
Kemencém:

https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Kép

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83

katcsaba
Regisztrált tag
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2010. január 3., vasárnap 19:14

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: katcsaba » 2014. február 23., vasárnap 11:35

Köszi Gabi :ty

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. február 23., vasárnap 16:13

a pecás írta:
cibatapapa írta:
PRÓBA KEMENCE1 írta:Holnap készül a jó kis bográcsos halászlé,sült hal és egy rácponty is !!! Életem első filézése történt,hát még nem vagyok vérprofi,de elsőre nem is rossz :)
Fog ez menni Gyuszi! :nya :k Jó éles kés és ameddig ropognak a szálkák addig kell bevágni ahogy csináltad. Az apróra vágott szálkákat már le lehet nyelni, (a gyerekek is :idea: ) Nem áll keresztbe, lapátolható a halászlé :!: :nya :eh :k :bo Az egy napi sózás is használ neki. ja és egy óra lassú főzés az alaplében, rázogatva, (fakanál lóg a szegen :idea: ), hogy jól átvegye az ízeket, nem fog szétfőni! :idea:
Faterosz
Ezt vitatnám Cibatapapa !

Az alapnak forrni kell rendesen, mondhatnám úgy is, ahogy a csövön kifér. Kevergetni is lehet. Akkor jó, ha csontról lefő a hús. A hallé főző bográcsból nem fog jelentős mennyiségű anyag elpárologni, ellenben az ízek benne maradnak. Az átpaszírozot lébe kerül a halfilé, amit elég egyszer összeforralni. Gyakorlatilag percek alatt készre fő.
Kedves Pecás!
Mit is szeretnél vitatni :?: Mert én a filézett halászlé főzésről írtam, amit írtam,ha figyelmesen elolvasod a hozzászólásomat :idea: Te pedig az alaplé készítéséről írsz, amit én is hasonlóan készítek. :roll: A filét pedig én is csak egyszer forralom össze az alaplével, de lassan és legalább egy óra hosszat. Ennek az az egyszerű oka, hogy legyen ideje átvenni a szeleteknek a fűszerek ízét is a léből, ne csak megfőjön. Azt pedig ha bebizonyítod nekem, hogy pár perc főzés után sokkal jobb íze van a halnak mint a lassú, hosszabb egy órás főzéssel, akkor letolom a nadrágomat az ötödik találkozón a főműsorban a színpadon. :bo :mrgreen: Azért sem vitatkozom, mert tényleg percek alatt megfő a hal, úgyhogy főzzed csak pár percig, ne bíbelődjél vele órákig :idea: :bo meg::) Ha megfőzöd előre tiszta forró vízben a hal filé szeleteket és főve dobod bele a kész alaplébe még hamarabb készen-van a finom halászlé :?: (Ezt a végén nem kell komolyan venni, senkinek :evil: :lol:
Faterosz a gonossz meg::)
K.B.Ü. cibatapapa

lili
Kemence mester
Hozzászólások: 610
Csatlakozott: 2010. április 3., szombat 23:13

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: lili » 2014. február 23., vasárnap 16:22

:bo :bo :bo Cibatosz gonosssz Faterosz!!!!!! :bo :bo :bo


Én már most elkezdtem gondolkodni azon, hogy hogyan tudnánk bebizonyítani neked, hogy Pecásnak legyen igaza! :idea: :idea: :idea: :idea:

Mert Én ott Dinnyésen igen csak megnézném, a főműsoridőbe előadott magánszámodat!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De szerintem nem vagyok egyedül ezzel a kíváncsisággal!!!!!!!!!!! :))) :))) :))) :))) :)))

Millió pusz: Lili
Mottó nélkül is forog a föld!

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2014. február 23., vasárnap 19:24

lili írta::bo :bo :bo Cibatosz gonosssz Faterosz!!!!!! :bo :bo :bo


Én már most elkezdtem gondolkodni azon, hogy hogyan tudnánk bebizonyítani neked, hogy Pecásnak legyen igaza! :idea: :idea: :idea: :idea:

Mert Én ott Dinnyésen igen csak megnézném, a főműsoridőbe előadott magánszámodat!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De szerintem nem vagyok egyedül ezzel a kíváncsisággal!!!!!!!!!!! :))) :))) :))) :))) :)))

Millió pusz: Lili
Személy szerint meg sem merek szólalni csak lapítok, no meg várom a talit :!: :roll: :twisted: :oops: :lol:
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

a pecás
Kemencefűtő
Hozzászólások: 169
Csatlakozott: 2012. november 3., szombat 10:55

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: a pecás » 2014. február 23., vasárnap 23:17

:lol: :lol: :lol: :lol: Ahha értem. De miért kellett ezen ennyit gondolkodni ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindegy ezen nem veszünk össze én halban mindenevő vagyok. PL. az "alaplével" paszírozva készült "tiszai" halászléhez, az asszony szokott házi tésztát gyúrni. :roll:

Ápropó hal. Pár hete két csuka filéjét füstöltem meg a kemencében, bükk forgácson hideg füstön. Már az így, füstöltés igen vékonyra szelt hal is nagyon finom volt, egy kis citromlével lecsöpögtetve. Viszont a nagyrészéből olajoshal lett. Brrrrutális...... :nya

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. február 23., vasárnap 23:53

a pecás írta::lol: :lol: :lol: :lol: Ahha értem. De miért kellett ezen ennyit gondolkodni ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindegy ezen nem veszünk össze én halban mindenevő vagyok. PL. az "alaplével" paszírozva készült "tiszai" halászléhez, az asszony szokott házi tésztát gyúrni. :roll:

Ápropó hal. Pár hete két csuka filéjét füstöltem meg a kemencében, bükk forgácson hideg füstön. Már az így, füstöltés igen vékonyra szelt hal is nagyon finom volt, egy kis citromlével lecsöpögtetve. Viszont a nagyrészéből olajoshal lett. Brrrrutális...... :nya
Kedves pecás meg::) meg::) meg::) Csak részben van igazad, azééé, mert sajnos csak ma olvastam a decemberi hozzászólásodat, valamiért elkerülte eddig a figyelmemet. Úgyhogy a gondolkodás csak pár percet vett igénybe és spontán volt a válasz, abban igazad van, hogy jól megkésve fal:) fal:) . Én sem szeretnék senkivel, főleg veled összeveszni, te sem vagy halügyben nyeretlen kétéves, sőt én hozzád képest nagyon koca pecás vagyok. Azért egyszer próbáld ki a lassú, és hosszú főzést, nem fogod megbánni garantálom. A hal füstölés, szintén nekem is a hangyám, el van képzelve :nya :eh :k :nya :eh :k Amikor még megfizethető volt az a Norvég lazac, az volt a kedvencünk, a barátoknak is néha négyet-ötöt is füstöltem egyszerre :!: :nya üdv. cibatapapa
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. március 24., hétfő 7:58

Kedves kemencések, segítségetekre lenne szükségem. Hétvégén szeretném lelkészbarátaimat családostul meghívni egy kis kemencés kikapcsolódásra, viszont egyikük, asszonnyal együtt, komoly böjti fogadalmat tett hús és kenyér viszonylatban. Tudnátok-e olyan kemencés menüt ajánlani, melyben ne szerepeljen hús és hal? Várom minél hamarabbi válaszotokat. Tisztelettel István.
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
Mamóca
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1922
Csatlakozott: 2010. február 23., kedd 18:25

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: Mamóca » 2014. március 24., hétfő 9:04

Kedves 1242!

Egy zöldséges rakottast ajánlanék. Egy kikent tepsibe sorakoztassunk rózsáira szedett brokkolit, karikákra vágott sárgarépát, összedarabolt cukkinit, piros és sárga californiai paprikát, összedarabolt karalábét. Közben szórjuk meg reszelt sajttal, lehet többféle és lehet benne füstölt is, majd főzőtejszínbe keverjünk egy tojást és reszelt sajtot, és öntsük a rakottas tetejére Előmelegített sütőben 20 perc.Kemencében rövidebb, a kemence melegétől fügően nyilván... Tetejére mehet még tálalás előtt reszelt sajt, csak épp rásütni.
A sózásról közben ne feledkezzünk meg, de csinján bánjunk a sóva! Tálaláskor lehet frissen borsozni is...
Bármilyen zöldséggel ki lehet egészíteni a felsoroltakat...Nagyon finom

Ez nem pont a leírtak, mert krumpli is van benne, de pl. ez is egy zöldséges rakottas, még szórás és leöntés nélkül, csak összerakva...
DSCF3964.JPG
DSCF3964.JPG (42.95 KiB) Megtekintve 3309 alkalommal
Előtte csinálhatsz a vendégnek egy finom brokkoli krémlevest, ropogós levesgyönggyel, utána pedig leveles vajas mirelit tésztát fölhasználva egy kis vargabélest.
Sok sikert!
Mamóca

Avatar
csigaszeg
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2406
Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Hozzászólás Szerző: csigaszeg » 2014. március 24., hétfő 9:59

Tegnap föstőtámadás érte a családi házat, :D támadás elhárításra készült a csülök pékné módra..... :lol: sikerült..... ::e
CAM03330.jpg
CAM03330.jpg (59.71 KiB) Megtekintve 3298 alkalommal
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi

Válasz küldése