Oldal: 53 / 53

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 24., hétfő 10:08
Szerző: Mazsim1972
Még jó, hogy már reggeliztem! :D

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 24., hétfő 12:41
Szerző: 1242
Mamóca írta:Kedves 1242!

Egy zöldséges rakottast ajánlanék. Egy kikent tepsibe sorakoztassunk rózsáira szedett brokkolit, karikákra vágott sárgarépát, összedarabolt cukkinit, piros és sárga californiai paprikát, összedarabolt karalábét. Közben szórjuk meg reszelt sajttal, lehet többféle és lehet benne füstölt is, majd főzőtejszínbe keverjünk egy tojást és reszelt sajtot, és öntsük a rakottas tetejére Előmelegített sütőben 20 perc.Kemencében rövidebb, a kemence melegétől fügően nyilván... Tetejére mehet még tálalás előtt reszelt sajt, csak épp rásütni.
A sózásról közben ne feledkezzünk meg, de csinján bánjunk a sóva! Tálaláskor lehet frissen borsozni is...
Bármilyen zöldséggel ki lehet egészíteni a felsoroltakat...Nagyon finom

Ez nem pont a leírtak, mert krumpli is van benne, de pl. ez is egy zöldséges rakottas, még szórás és leöntés nélkül, csak összerakva...
DSCF3964.JPG
Előtte csinálhatsz a vendégnek egy finom brokkoli krémlevest, ropogós levesgyönggyel, utána pedig leveles vajas mirelit tésztát fölhasználva egy kis vargabélest.
Sok sikert!
Mamóca

Mamóca meg::) meg::) meg::) meg::) Igen guszta,

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 31., hétfő 11:13
Szerző: Mazsim1972
Szervusztok!

A kérdésem az, hogy egy felfűtéssel miket lehet elkészíteni a kemencében a jó kihasználtság szempontjából. A tűzterem 50×85cm-es méretű. Arra gondoltam, hogy először csülök pékné, majd utána kenyér, és később zöldséges rakott, pite, pogácsa (felfűtéstől-lehűlésig).

Kinek mi a tapasztalata, hogyan lehet legjobban kihasználni egy felfűtést? Illetve melyik étel mennyi időt vesz igénybe körülbelül? Lehet-e (érdemes-e) például a csülök mellé kenyeret betenni?

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 31., hétfő 12:25
Szerző: cibatapapa
Mazsim1972 írta:Szervusztok!

A kérdésem az, hogy egy felfűtéssel miket lehet elkészíteni a kemencében a jó kihasználtság szempontjából. A tűzterem 50×85cm-es méretű. Arra gondoltam, hogy először csülök pékné, majd utána kenyér, és később zöldséges rakott, pite, pogácsa (felfűtéstől-lehűlésig).

Kinek mi a tapasztalata, hogyan lehet legjobban kihasználni egy felfűtést? Illetve melyik étel mennyi időt vesz igénybe körülbelül? Lehet-e (érdemes-e) például a csülök mellé kenyeret betenni?
Szia Mazsim :hej
Az a helyzet, hogy először kipróbálni és csak majd utána, ha vannak már tapasztalatok akkor kihasználni egy felfűtéssel a kemencédet. Ennyi feladattal, egy nagyobb kemence is nehezen birkózna meg egyetlen felfűtéssel. Az a régi mondás jutott eszembe, hogy sokat akar a sz a r k a, de nem bírja a farka. :mrgreen: A sorrendben is van egy kis farba. A legjobb pogácsáim a nagyon forró Osziból kerültek elő,mert a pogi pár perc alatt is képes megsülni 250-280C° fokon, és akkor nem szárad ki. Utána vagy kenyér, és vagy pite. A csülök és a zöldséges rakottas, is forró kemencében szeret elkezdeni sütkérezni, egyszerre ha befér. Jó három óra is kell a csülöknek, hogy megsüljön. Ez attól is függ, hogy nyers, füstölt, vagy esetleg egyben van, vagy darabolt, előfőzött esetleg? Utána még másnapra, esetleg egy húsleves, töltött káposzta, sólet, elkészülhet a maradék hőn kb. 8-10 óra alatt 80-90C°-on berakva, stb. Azért hallgass majd meg másokat is, mert lehet, hogy tévedek :idea:
üdv.: Faterosz

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 31., hétfő 13:10
Szerző: Mazsim1972
Köszönöm a válaszod!

Igazából nem akarok túl sokat, csak annyit amennyit lehet. Ezért kérdeztelek benneteket! Egyébként április végén lesz egy ballagás és minél több mindennel be szeretnék segíteni a feleségemnek. Természetesen amit lehet én is kitapasztalok majd de addig nem lesz túl sok időm, alkalmam. Hiszen száradnia is kell még a dongának.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. március 31., hétfő 21:18
Szerző: janika1985
Igaza van Cibatapapának! :) A sóletet mindenképpen próbáld ki az Ő receptje alapján! :nya :nya :nya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. április 1., kedd 8:29
Szerző: csigaszeg
Szia.............

Nem köll azt szárogatni!!!! Berobbatassz bele ,mint egy selejt ördög, oszt goooooooooooooo..
Ha az asszonynak szeretnél segiteni ,akkor előző este befűtöd, mehet a leves meg a káposzta, (és a húst is berakhatod puhulni)reggel rádurrantassz és nyugodtan sütögetheted a többi cuccost.......

:i

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. április 1., kedd 12:52
Szerző: cibatapapa
Arany drága kemencés bogaraim. meg::) A kemence nem vellanysütő, amit feltekerek 200°-ra oszt két napig 200C°-on nyomatja a sütést. A kemence nem ipari robot, lelke és ön álló élete van. A te szüleményed, egyéniség, a barátod, ha szót tudsz vele érteni csodákra leszel képes vele. Szimbiózisban él a gazdájával. Ameddig az összes azonos típusú lég kavirnyás villanysütő egyen sütő, a te kemencéd csak a te kemencéd, de csodákra képes, ha engeded, hogy megtanítson a csodákra. :bo Faterosz

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. április 2., szerda 7:37
Szerző: Tanden
Kedves Mesterem Cibatapapa :!:
Ezt nagyon gyönyörüen mondtad meg::) ;)
Teljesen egyet értek veled :k
Tanden

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. április 2., szerda 7:50
Szerző: Mazsim1972
Tisztelt Cibatapapa, Janika1985, Csigaszeg!

Köszönöm a hasznos tanácsaitokat! Az, hogy előtte való este már elkezdem egészen jó ötlet. Egész este készülhet benne majd valami.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2014. április 2., szerda 8:21
Szerző: csigaszeg
:hej :hej :hej :hej Szerinted adunk mi rossz ötletet :?: :?: :?: :?: :?: :hej :hej :hej :hej

:cs :cs :cs :cs :cs :cs

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 2., vasárnap 16:40
Szerző: Ferike81
Sziasztok Kemencések!

Még a hét elején eldöntöttem, hogy a feleségem hétvégi szülinapján főzök egy jó szürkemarhapörköltet. Pénteken a Hortobágyon vitt utam, be is fordultam a hentes felé, de sajnálattal tapasztaltam, hogy zárva. :?
Na ezért kénytelen voltam beérni egy sima marhapörivel. Ezt is megette a csapat!
P1030145ki.jpg
Pöri
P1030145ki.jpg (59.21 KiB) Megtekintve 5366 alkalommal

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 2., vasárnap 19:18
Szerző: zotya
Ferike81 írta:Sziasztok Kemencések!

Még a hét elején eldöntöttem, hogy a feleségem hétvégi szülinapján főzök egy jó szürkemarhapörköltet. Pénteken a Hortobágyon vitt utam, be is fordultam a hentes felé, de sajnálattal tapasztaltam, hogy zárva. :?
Na ezért kénytelen voltam beérni egy sima marhapörivel. Ezt is megette a csapat!
P1030145ki.jpg
:k :k :k :eh :eh :eh :eh :nya :nya :nya :nya

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 2., vasárnap 20:50
Szerző: Ferike81
Van még pár kép!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 18., kedd 8:14
Szerző: Kaszti Imre
Szép napot!
Rég jártam erre felé, sajnos más jellegű, irányultságú a szabadidőm mostanában, amiből nem sok van.

Segítséget kérnék tőletek. Szeretnék a hosszú hétvégén egy jó babos káposztát főzni cserép edényben a kemencében. Kisegíthetnétek egy jó recepttel, mert ca három éve készítettem egyszer, de biza csak elfelejtettem.

Üdv: Imi

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 18., kedd 9:42
Szerző: cibatapapa
Kaszti Imre írta:Szép napot!
Rég jártam erre felé, sajnos más jellegű, irányultságú a szabadidőm mostanában, amiből nem sok van.

Segítséget kérnék tőletek. Szeretnék a hosszú hétvégén egy jó babos káposztát főzni cserép edényben a kemencében. Kisegíthetnétek egy jó recepttel, mert ca három éve készítettem egyszer, de biza csak elfelejtettem.

Üdv: Imi
Szép jó napot :hej :hej Itt nézzél szét Imi!
http://www.kemencebence.hu/index.php?op ... &Itemid=39

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 18., kedd 10:07
Szerző: tinker
Én is régen csináltam, de valahogy így...

1-1,5 kg füstölt csülök , beáztatva
20-30 dkg száraz tarka bab ,beáztatva
70-80 dkg savanyú káposzta ,kimosva
1 dl száraz fehér- vagy vörösbor
1-2 diónyi zsír
1 nagy fej vöröshagyma - finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
2-3 babérlevél
1 kanálnyi liszt
1 evőkanál csemege Piros Arany
ízlés szerint őrölt bors, pirospaprika , só, kömény
5 dkg árpagyöngye - beáztatva
1 nagyobb krumpli kockára vágva
a sóval óvatosan, mert a hús és a káposzta sós
A tálaláshoz:
tejföl
-Az edény kiken zsírral, beleszór a pirospaprika és a liszt, körbeforgat ütögetve, hogy beleragadjon mindenhol zsírba.
- az összes többi hozzávalót összekever jó alaposan, és belerak a cserépedénybe ( lehet rétegezni is , de nekem ez egyszerűbb)
-Ráönt az 1 dl bor, és meleg vízzel felönt
- nem túl forró kemencében úgy 2-3 óra sütés ( vagy főzés :) )
- tejföllel, csipős hegyespaprikával tálal
ennyi ... :) :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. augusztus 18., kedd 10:54
Szerző: Kaszti Imre
Köszönöm uraim a segítséget!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. október 25., vasárnap 7:00
Szerző: shark1
Tegnap malackát sütöttünk kis össze jövetel volt és nagyon szuper idő:) A malac isteni ropogós vaj puhára sült. 3 óra 15 percet volt bent ebből majd két órát dupla alufólia alatt pároltuk aztán fólia le és ropogósra sült. A malacot egy északára fel lógatva hagytuk majd 24 órát ált pácban.Sütéskor vizet öntöttünk a tepsibe,h ne égjen le. Kb 17 kg volt tepsi készen.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. október 25., vasárnap 9:41
Szerző: zotya
shark1! :hej :hej :hej

A malacka :k :k :k :k , a látványtól :nya :nya :nya :nya :nya! meg::) meg::) meg::) meg::)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2015. október 25., vasárnap 19:05
Szerző: yoda52
-Nagyon kafa lett meg::) Igazad van a fogait úgy sem eszi meg senki :lol: :bol

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. március 1., kedd 12:28
Szerző: Paszulyka
shark1 írta:Tegnap malackát sütöttünk...
HÚÚÚÚ... nem semmi!!!! :nya
Most tévedtem be ide először, és ez fogad! Milyen lehet az előző 50 oldal? Ha itt kezdek majd olvasgatni, jó lesz előtte jól bevacsorázni! :-)
Megírnád nekem a tepsi méretét, amiben a malacka sült? Sokat segítenél vele a mostani tervezési időszakomban.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. április 26., kedd 7:17
Szerző: Mazsim1972
Szervusztok!

A sors úgy hozta, hogy régen jártam erre, messze kerültem a megépített duplacsövű kemencétől, sparhelttől. Remélem jó egészségnek örvendtek!

A kollégáimnak szeretnék főzni bográcsgulyást 30-35 főre. Gondolom, s remélem kétszer is fognak szedni. Természetesen kenyérrel lesz, utána pedig aranygaluska.

Aki tudja, hogy miből mennyit tegyek bele, kérem írja meg. Nekem is van ötletem, elképzelésem de gondolom vannak a fórumon olyanok akik már többször főztek ekkora mennyiséget és tapasztaltabbak ilyen téren.

Előre is köszönöm!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. április 26., kedd 12:24
Szerző: tinker
Szia! A bográcsgulyás nálatok bográcsban főtt gulyáslevest takar? Nálunk békésben egy gazdagabban készitett paprikáskrumpli féleség a bográcsgulyás... :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. április 26., kedd 12:33
Szerző: tinker
Gulyást ennyi embernek főznék akkor:
5kg marhalábszár
3-5 kg vegyes leveszöldség
1-1,5 kg vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1kg krumpli
50-60 dkg liszből csipetke
fűszerek
összetevőkből lenne
ennyi embernek nagyjából 20 liter végtermék kell :)

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. április 27., szerda 7:09
Szerző: Mazsim1972
Köszönöm Tinker!

Sokat segítettél! Szép napot!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. szeptember 24., szombat 10:13
Szerző: jupiszi
Sütöttetek már kárászt kemencében?
Valami jó tanács, jó recept lenne hozzá?
Fedetlenül, vagy az elején lefedve, mennyi zsírban, stb:

Sütve ez itthon a kedvenc.
Fogom őket már jó 4x éve, de eddig mindig tárcsán, vagy frituban készítettük.
Most mindenképpen kipróbálom kemencében is.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. szeptember 26., hétfő 12:55
Szerző: cibatapapa
jupiszi írta:Sütöttetek már kárászt kemencében?
Valami jó tanács, jó recept lenne hozzá?
Fedetlenül, vagy az elején lefedve, mennyi zsírban, stb:

Sütve ez itthon a kedvenc.
Fogom őket már jó 4x éve, de eddig mindig tárcsán, vagy frituban készítettük.
Most mindenképpen kipróbálom kemencében is.
Szia Kárász pecás. nekem is az egyik kedvenc halam. Kemencében még nem sütöttem ezért, csak azt tudom leírni én, hogy készíteném. Rántott húst már sütöttem kemencében, tepsiben, szerintem a kárász még jobban és szebben megsülne. Gondolom te is beirdalod 2-3 milliméterenként hogy átvágjad a szálkákat. Sózás után pár óra múlva, paprikás kukorica lisztbe hempergetve és a tepsiben kevés olajon adnám elő, (hogy ne ragadjon le) és magas hőfokon had süljön! Próba szerecsen szerintem az első adagot ne hagyd sokáig magára figyeljed, szerintem nem lehet elrontani. Ha egy rác pontyot meg lehet sütni kemencében, tepsiben, biztos ezt is. Sok sikert!!! :bo :bo :bo :bo :bo

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2016. szeptember 26., hétfő 19:41
Szerző: jupiszi
Köszönöm a jó tanácsot. :ty :hej
Legközelebb kipróbálom. most inkább maradtunk a bevált fritunál.

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2017. október 13., péntek 12:39
Szerző: norbec25
Sziasztok! Szeretnék fiatal kecskét sütni kemencében. Van valakinek valami jó receptje és ötlete a sütéshez? Vagy ha bográcsossá alakul a program, valami jó receptet arra is efdogadok! Köszönöm

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2017. november 1., szerda 23:31
Szerző: norbec25
Köszi!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2018. június 30., szombat 8:56
Szerző: norbec25
Sziasztok! Hátha van élet ebben a fórumban... Mikor megsül az étel a kemencémben mindig áll alatta a folyadék. Akár húsok akár csak zöldségek.... Valami tipp vagy ötlet? Köszi

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2018. június 30., szombat 19:54
Szerző: csigaszeg
norbec25 írta:Sziasztok! Hátha van élet ebben a fórumban... Mikor megsül az étel a kemencémben mindig áll alatta a folyadék. Akár húsok akár csak zöldségek.... Valami tipp vagy ötlet? Köszi

Addíg süsd amig el nem sül a felesleges víz a zaftból!! Ha nem akkor le kell merni, és egy lábasban sűrűre főzöd.....tapaszatlat...


:cs :cs :cs

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2018. július 19., csütörtök 21:22
Szerző: PyTom
Hééé, főadmin19 ! AKI Csatlakozott:2008. június 7., szombat 9:26Utoljára aktív:2018. július 17., kedd 7:54
Írj már nekünk, lesajnált fórumozóknak valami infot :!: Tudom ebben az országban nem így illik, de EZ A FÓRUM MÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2018. július 23., hétfő 12:25
Szerző: yoda52
PyTom írta:
2018. július 19., csütörtök 21:22
Hééé, főadmin19 ! AKI Csatlakozott:2008. június 7., szombat 9:26Utoljára aktív:2018. július 17., kedd 7:54
Írj már nekünk, lesajnált fórumozóknak valami infot :!: Tudom ebben az országban nem így illik, de EZ A FÓRUM MÁÁÁÁS!!!!!!!!!!!
Csatlakozom :!: :!: :!: :!: :!:

Re: Kemencés, bográcsos, grillezős receptek felöltése

Elküldve: 2018. július 31., kedd 22:22
Szerző: tinker
Az elmúlt hetek sajnálatos/elkeserítő eseményei után érdemben nem kívánok hozzászólni a Fórumhoz ... :(
Ezen döntésem még változhat, de erre pillanatnyilag sok esélyt nem látok... :(
Rengeteg embernek segítettem, és sok segítséget kaptam a fórum keretei között... kemenceépítés,kályha-kandallóépítés, sütés-főzés, és még számtalan területen...
de egy webáruházzá alacsonyított lap látogatottságát nem szeretném emelni ezek után... :(
Kemencebaráti lelkiismeretem nem engedi, hogy segítség nélkül hagyjam a saját építésű kemencére vágyó , főleg újonnan csatlakozó társaimat..
Igy ezután, és egyelőre a zoltan.bacsa71@gmail.com email-cimemen tudtok megkeresni, ahol ezután is válaszolok mindenkinek...
Mindenkinek köszönöm a Barátságot .. ! :ty