Pontos idő: 2018. február 19., hétfő 0:06

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2111 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. december 2., kedd 23:28 
Offline
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 12., kedd 17:59
Hozzászólások: 653
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Adott Köszönöm: 2 alkalom
Kapott Köszönöm: 37 alkalom
Kedves sütő-főző lányok és fiúk!

A kemencebence főmenüjében új pont tündöklik mától: Receptek
Ide kattintva az általatok kedvesnek tartott recepteket fel tudjátok tölteni, amit később lehet szerkeszteni is.
Még nem biztos, hogy teljesen kiforrott, de jól használható azért.
Több kategória van, egy receptet több kategóriába is lehet jelölni feltöltéskor, ha az több kategóriába is illik.

Egy recepthez fel lehet tölteni egy receptképet, ami nagyban jelenik majd meg, célszerűen ugyanazt a képet kell feltölteni a kis kép nézethez, és további három képet. Sajnos a sorrend még fordított, tehát előbb a listában majd a további képeket kell feltölteni.

Próbáljátok ki, aztán jelezzétek, hogy milyen, mit javasoltok másképp.

A kakaós csigát feltettem mintának.
Email is küld, néha angolul beszél, de tanítom ;)

Ha sok recept lesz, azért könnyebb lesz ott a ketegóriákban megtalálni.

További jó kemencézést!

_________________
Robrt
http://www.kemencebence.hu - kemenceépítés amatőröknek


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 4., csütörtök 21:47 
Offline
Kemencefűtő segéd

Csatlakozott: 2008. október 13., hétfő 20:11
Hozzászólások: 10
Tartózkodási hely: Zalacséb
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Szia Robrt!

Szerintem jó ötlet volt a receptes menü megnyitása! Valóban átláthatóbbá teszi a recepteket!
Fel is töltöttem egy perec-receptet gyorsan! :)
Talán a fotók feltöltése, ami kicsit kesze-kusza, de lehet hogy csak számomra. Viszont a feltöltés utan gyors szerkesztéssel javíthatók a feltöltött képek sorrendje!

_________________
üdv: Saskakas


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 5., péntek 0:08 
Offline
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 12., kedd 17:59
Hozzászólások: 653
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Adott Köszönöm: 2 alkalom
Kapott Köszönöm: 37 alkalom
Nagyon jó kis perec recept!

Igen, talán meg kellene fordítani a képek feltöltését, először a recepthez tartozó nagy képet, kis ikont, majd utána a többit. Így logikusabb lenne, de nem tudom megcsinálni. Ha rájövök, akkor megcsinálom. Az az igazság az egész honlapot úgy szerkesztem, hogy soha nem tanultam, csak csinálom, amire rájövök magamtól. De kösz a javaslatot, igyekszem.

_________________
Robrt
http://www.kemencebence.hu - kemenceépítés amatőröknek


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 8., hétfő 12:34 
Offline
Kemencefűtő
Avatar

Csatlakozott: 2008. szeptember 2., kedd 21:12
Hozzászólások: 143
Tartózkodási hely: Biharkeresztes
Adott Köszönöm: 5 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Mindenki_net!

Szerintem az eddig látott kenyérsütési videók közül ez a legjobb!
http://konyha.estiskola.hu/2007/08/05/kenyersutes/

_________________
Üdv.: szantozs
Kemencém képei!


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 9., kedd 16:15 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Robi!

Tetszik a recept menüpont!!! :D :D :D :D

Nagyon jó :idea: volt :!: :!: :!:

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 10., szerda 16:50 
Offline
Adminisztrátor
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 12., kedd 17:59
Hozzászólások: 653
Tartózkodási hely: Nyíregyháza
Adott Köszönöm: 2 alkalom
Kapott Köszönöm: 37 alkalom
Használd egészséggel! Régel "láttalak". Azt hittem már elköltöztél :(

_________________
Robrt
http://www.kemencebence.hu - kemenceépítés amatőröknek


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2008. december 10., szerda 19:46 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Helló Robi!
Tényleg régen dumáltam bele itt dolgokba, sajnos *** elfoglalt voltam. Már elvonási tüneteim kezdtek lenni, hogy nem látogattam el ide.
Nem lógathatom a lábamat, de kissé lazultak a körülöttem lévő dolgok, több szabadidőm van.
Úgyhogy itt vagyok teljes mellbedobással!

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 17., szombat 16:54 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36
Hozzászólások: 1155
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott Köszönöm: 8 alkalom
Kapott Köszönöm: 5 alkalom
Sziasztok.
Kemences sobansult eteleket ismeritek e? En nem.

_________________
K.B üdvözlettel      Vizipoc


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 16:40 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Én ismerek. Sót és lisztet (azt hiszem 1kg sót 60dkg lisztel) vízzel össze kell gyúrni és ezzel a "tésztával" kell a húst bevonni, a húst belegyúrni a tésztába, amit előtte befűszereztünk, viszont csak mérsékelten vagy egyáltalán nem sóztunk. Forró kemencébe másfél két óráig kell sütni, attól függően mekkora darab a hús. Saját levébe, gőzébe puhul meg a hús, finom szaftos marad. Mikor kész, a sókérget le kell verni a húsról és kész.
Jó étvágyat!

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:07 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Szombaton bőrös karaj és csülök lett hirtelen felindulásból elkövetett kemencébe sütés áldozata. Egyik barátom pénteken feltett egy kérdést, hogy nem fűtenék e be egy ki bőrös malacnak. Nem mondtam természetesen nemet. Szombat délben érte mentem a húsért, mozsárban fekete borsot, koriander, köménymagot, babérlevelet törtem össze, adtam hozzá egy kis pirospaprikát, sót és ebbe forgattam bele a húsokat. Természetesen agyag edénybe raktam a húst és köretként egész, ill. félbe vágott krumplikat, amit 5 órakor raktam be a kemencébe és 3/4 7-kor tálaltam. Szokás szerint nagyon finomra sikerült a bőrös része kicsit finoman ropogós lett a hús pedig puha, szaftos, omlós. A krumpli is ott volt a szeren, a tetején lévő és az edénnyel érintkező krumplik oldala aranybarna, picit ropogós lett. Hogy ki legyen használva a kemence melege, egy tököt is sütöttünk "desszertnek".
Íme képekben:


Csatolmányok:
P1000665.JPG
P1000665.JPG [ 53.3 KiB | Megtekintve 22941 alkalommal. ]
P1000664.JPG
P1000664.JPG [ 58.8 KiB | Megtekintve 22898 alkalommal. ]
P1000663.JPG
P1000663.JPG [ 54.36 KiB | Megtekintve 22863 alkalommal. ]

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép
Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:09 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
A tök már nem fért oda:


Csatolmányok:
P1000681.JPG
P1000681.JPG [ 55.54 KiB | Megtekintve 32897 alkalommal. ]

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép
Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:09 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. július 21., hétfő 13:35
Hozzászólások: 677
Tartózkodási hely: Pécs
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 2 alkalom
Szia barátom!

Kinyitottam gyorsan az ablakot! Álljak hátrébb vagy ne?

_________________
Kemence Baráti Üdv.
Tu-Ja
http://www.kemencesmezeskalacs.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:16 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Hellóóóó Tu-Ja!!!!!!

Sajnos ez a bűncselekmény tegnap történt, mostanra már csak a hűlt helye van mindennek.
Úgy hogy csukd csak be az ablakot, kihűl a lakás :lol: !

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:23 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. július 21., hétfő 13:35
Hozzászólások: 677
Tartózkodási hely: Pécs
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 2 alkalom
Tudtam, hogy megint elcseszek valamit! A lakásban a melegnek és a kajának is hűlt helye.
Így jár aki távoli barátjára hagyatkozik.
Sebaj kenek egy zsírosdeszkát aztán míg eszem nézegetem a képeidet.
Megfelelt a karácsonyi ajándékom?

_________________
Kemence Baráti Üdv.
Tu-Ja
http://www.kemencesmezeskalacs.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 18., vasárnap 21:54 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Mi az hogy.......! Mint taknyos kölyök a karácsonyi ajándékának úgy örültem! Nagyon szépek ezek a mézeskalácsok, akár zsűriztethetnéd is a népművészeti iparkamrával. Ezt nem poénnak szántam, halál komolyan mondom!
Az uniformisért meg a haverok véres szemmel néznek rém, kutya irigyek.
:D :D :D :D :D :D :D
Köszönöm szépen!!!

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 19., hétfő 23:52 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36
Hozzászólások: 1155
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott Köszönöm: 8 alkalom
Kapott Köszönöm: 5 alkalom
Sziasztok.
Szia Gaby.
Ugylatom eledezik a tarsasag az unnepek utan.
A sobansuteshez ugytudom nem kell liszt csak soagybarakjak a hust.
Szabad Fold Videk Ize lapban olvastam,mashol hallottam mar

_________________
K.B üdvözlettel      Vizipoc


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 22., csütörtök 0:03 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Amit Te említesz Vizpoc az tiszta sóban való sütés, így van. Amit meg én írtam, azt nevezik sóbálványnak sókéregnek is. Kicsit macerásabb, de hidd el nem rossz!

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 23., péntek 0:05 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36
Hozzászólások: 1155
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott Köszönöm: 8 alkalom
Kapott Köszönöm: 5 alkalom
Szia Gaby.
Egypillanatig sem ketelkedtem az izeben.
Sajna meg nemkostoltam egyiketsem.
Emlitettem az ujsogot,Videk Ize ott is vannak kemences receptek.

_________________
K.B üdvözlettel      Vizipoc


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. január 23., péntek 11:12 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Szia Vizipoc!

Köszi, ismerem az újságot, Kedvesem rendszeresen megvásárolja. Egyetértünk, nagyon jó dolgok vannak benne! :idea:

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. március 28., szombat 11:31 
Offline
Kemencefűtő
Avatar

Csatlakozott: 2009. február 28., szombat 1:08
Hozzászólások: 191
Tartózkodási hely: Tiszaújváros
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Szia DacaGaby!

A múltkor majdnem zárlatos lett a klaviatúrám a 3 sajtos pizzád láttán, pontoztam is a róla készült képet.
Még aznap délután meg is csináltam, és olyan sikere lett, hogy azóta meg kellett ismételnem.
A szomszéd kislány is meg lett kínálva, aki a lányommal játszott az udvaron.
Az édesanyja mindig panaszkodik hogy nincs étvágya, de ebből 3× kért!

Egyébként Te milyen sajtokat raktál rá?
Én mozzarellát, füstöltet és tejszínes nyomós sajtot.

Üdv:
ArchiTomi

_________________
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! (Yoda)


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. március 28., szombat 18:01 
Offline
Kemence mester
Avatar

Csatlakozott: 2008. szeptember 27., szombat 19:32
Hozzászólások: 545
Tartózkodási hely: BABÓT
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Vizipoc írta:
Szia Gaby.
Egypillanatig sem ketelkedtem az izeben.
Sajna meg nemkostoltam egyiketsem.
Emlitettem az ujsogot,Videk Ize ott is vannak kemences receptek.


Egyből rákerestem erre az oldalra, nagyon jó receptek vannak fenn. El is mentettem a kedvenceim közé...

_________________
-----------------------------------------------
K.B.Ü.: reikisgabi

Sokkal jobban bírja az ember az éhezést, ha közben eszik is valamit.


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. március 31., kedd 9:15 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Szia ArchiTomi!

Megmondom őszintén, olyan sajt kerül a pizzára, amilyen otthon van, az meg mindig változó. Trappista meg valamilyen tömlős, vagy tubusos krémsajt az biztos van rajta mindig, ezenkívül füstölt (karaván, parenyica), óvári, pannónia. A kedvencem a parenyica, pannónia és krémsajt egyvelege. Ajajjj! megindúlt nekem is a nyáltermelésem! :o :P

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 4., hétfő 22:06 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
slambuc- hortobágyi pásztorétel

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg füstölt mangalica szalonna
80 dkg tépett lebbencs (házi készítésű, 8 tojásos)
80 dkg burgonya
5 dkg só
1 db csöves, vagy cseresznye csípős paprika

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és a bográcsban zsírjára kisütjük.
A burgonyát vékony karikára szeleteljük ha azt akarjuk, hogy szétfőjön,
de ha kissé darabosan szeretnénk a tészta közt burgonyát találni akkor kissé nagyobb kockákra vágjuk
és a kisült apró tepertőre rátesszük, majd annyi vízzel engedjük fel, hogy a nyersanyagokat két ujjnyival ellepje.
Sóval (esetleg ételízesítővel) és 1 db csöves, vagy cseresznye csípős paprikával ízesítjük.
Amikor a burgonya legalább fél fővésben van, a tépett lebbencset rátördeljük a tetejére.
Addig nem szabad megkavarni, amíg a lebbencs is meg nem puhul egy kicsit, esetleg a bogrács fülénél fogva jobbra-balra rázogassuk,
de azután folyamatosan forgatni kell.
A továbbiakban a bogrács alá csak kevés fával tüzeljünk, szinte csak jó parázs legyen alatta, mint egy szalonnasütésnél.
Ha mindent jól készítettünk el, akkor a slambucunk nem ragad le (ha mégis leragadna a tészta, egy kevés zsírt tegyünk alá),
és az eredeti pásztorételhez hasonlóan 32-szer meg tudjuk forgatni rázogatva a bogrács fülénél fogva.
Akkor kész a slambuc, amikor az jó pirosra felsül, és a forgatás után az egész egyben fordul meg.
A végeredmény valami ilyesmi:


Csatolmányok:
K.Nagy József slambuca.JPG
K.Nagy József slambuca.JPG [ 43.78 KiB | Megtekintve 31477 alkalommal. ]
Sógor slambuca.JPG
Sógor slambuca.JPG [ 44.15 KiB | Megtekintve 31461 alkalommal. ]
DacaGaby slambuca.JPG
DacaGaby slambuca.JPG [ 48.26 KiB | Megtekintve 31405 alkalommal. ]

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép
Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 6:19 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36
Hozzászólások: 1155
Tartózkodási hely: Debrecen
Adott Köszönöm: 8 alkalom
Kapott Köszönöm: 5 alkalom
Sziasztok.
Üdv Gaby.
Jolnezki a slambuc,valahogy azert a tied a leggusztabb.
Szoktam tenni bele hagymat is es pici pirospaprikat is.
Egyik kedvenc kajam,szepen lepiritva mint a kepen latszik.
Joetvagyat.

_________________
K.B üdvözlettel      Vizipoc


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 8:41 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Szia Feri bácsi!
Igen többféle képen készítik, de az eredeti pásztor étel receptje az ez.
Több valakitől hallottam már a pirospaprikás hagymás változatot, meg mondom őszintén én olyat nem ettem. Valószínűnek tartom, hogy ízletesebb, mint az általam leírt változat a paprika és hagyma társasága miatt, viszont azt is valószínűsítem, hogy azt nem lehet lepirítani, lesütni, mert a hagyma és a paprika odaégne.
De cáfoljatok meg nyugodtan akinek van ebbe tapasztalata, mint például Tu-Ja barátom.
Én úgy hallottam, hogy ezeket a slambucokat nem sütik le, hanem csak elfőzik a levének nagy részét és kicsit pötyőkés, kissé szaftosan marad. Jól tudom "VÉREIM"? :D

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 9:09 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. július 21., hétfő 13:35
Hozzászólások: 677
Tartózkodási hely: Pécs
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 2 alkalom
Hát drága VÉREM ezt most nem jól tudod. Én ugyanúgy lepirítom mint te a tiédet. Egy viszont tuti, mindkettő olyan kaja amit nem szabad haragosnak adni, mert egyszerűen nem érdemli meg.

Egyébként azért nem ég le a hagyma és a paprika miatt mert mire pirítja a főzőmester addigra a hagyma teljesen szétfő és homogén anyagot képez az egész cuccal. A dobálások során pedig gyönyörűen lepirul. Szoktunk a bogrács szélén lecsurgatni kevéske zsíradékot, esetleg étolajat, hogy könnyebben lehessen megdobni az anyagot és szépen süljön le.

Hát sajnos ez is egy olyan kaja ami igen finom tud lenni!

_________________
Kemence Baráti Üdv.
Tu-Ja
http://www.kemencesmezeskalacs.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 14:01 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Hozzászólások: 1208
Tartózkodási hely: Pápa
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 25 alkalom
Ha jól értem, a "dobás" után a már kicsit megpirult rész felülre kerül, ezt 32x :o ismételve, kész a finomság?! :roll:

_________________
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: TOMi és Éva


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 14:08 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. július 21., hétfő 13:35
Hozzászólások: 677
Tartózkodási hely: Pécs
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 2 alkalom
Pintesen PyTom barátom, pintesen! Nagyon jól tetszik érteni a dolgot. Aztán lehet elővenni a hűtőből a kovászos uborkát és egy hideg bambit. A többit pedig el lehet képzelni.

_________________
Kemence Baráti Üdv.
Tu-Ja
http://www.kemencesmezeskalacs.hu


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 5., kedd 14:19 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Így van PyTom barátom! Miután megforgattad a bográcskanállal óvatosan told szét a pirult részt, hogy had kerüljön ki a közepéből újabb és újabb pirítani való. Nem kötelező 32× attól függ mekkora mennyiségű slambucot készítesz. Ha kisebbet lehet elegendő a 32 vagy még kevesebb, de extra adag akkor lehet 47× forgatni :)
Egyébként ez csak régi pásztor mondás, annyiszor fordítod meg, ahányszor akrod, de az tuti, hogy minél több benne a pirult rész, annál finomabb!
A hamuban sült pogácsa esetéhez tudnám hasonlítani a 32× forgatást :lol:

Jani barátom! Tényleg leesett már!!! Beszéltünk mi a slambucfőzésről mikor voltam Nálatok, akkor tisztáztuk, hogy nem ragad le. Bocsesz, elfelejtettem! :oops:

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 7:08 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Hozzászólások: 1208
Tartózkodási hely: Pápa
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 25 alkalom
Köszönöm VÉREIM - ha használhatom ezt a megszólítást :oops: :!:
Szombaton próba... :)

_________________
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: TOMi és Éva


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 10:14 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45
Hozzászólások: 2404
Tartózkodási hely: BŐ,Degec
Adott Köszönöm: 37 alkalom
Kapott Köszönöm: 32 alkalom
Sziasztok Vértestvérek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szombaton kemencepróbát szeretnék tartani :!: Kellene jó kenyérlángos(langalló) recept, kb 25 emberre való adag :evil: :evil: Nem akarok beégni, segítsetek lécci lécci :shock: :shock:

_________________
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 10:33 
Offline
Kemencefűtő
Avatar

Csatlakozott: 2008. szeptember 22., hétfő 17:52
Hozzászólások: 70
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Szia Csi-ga,

Ami nekem bejött - legutóbb vasárnap:
tészta ugyanaz mint a kenyéré.
Vékonyra kinyújtom (ugyis duplájéra jön fel sütés közben), villával sűrün megszurkálom.
Rákenek tört fokhagymával és juhtúróval összekevert tejfelt.
Apróra vágott sonka, vöröshagyma, szalonna.

Nem szoktam elősütni a tésztát, mert jobban szeretem, ha a feltét egy kicsit belesűl a tésztába.
Mások is :lol:
Jó étvágyat!


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 10:44 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45
Hozzászólások: 2404
Tartózkodási hely: BŐ,Degec
Adott Köszönöm: 37 alkalom
Kapott Köszönöm: 32 alkalom
Szia KORomTALAN :oops: :oops:


Nagyon köszi a gyors reakciót. Két kérdés lenne kb mennyi anyag kellene ehhez a mennyiséghez
és mennyire kell bedurrantani a kemencébe :?: :?: :?: :?:

Csatolmány:
beer.gif
beer.gif [ 4.87 KiB | Megtekintve 31003 alkalommal. ]

_________________
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 11:04 
Offline
Kemencefűtő
Avatar

Csatlakozott: 2008. szeptember 22., hétfő 17:52
Hozzászólások: 70
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Vasárnap 4 kg lisztből dagasztottam, lett belőle 3 tepsi lángos, étvágytól függően 2-3 fő per tepsi, de láttam már 1-1-es arányt is :D, valamint 5 vekni kenyér, kb 70-80 dekások. Ha csak lángost akarsz sütni, 2 kg lisztből megvendégelheted az utcát...


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 11:05 
Offline
Kemencefűtő
Avatar

Csatlakozott: 2008. szeptember 22., hétfő 17:52
Hozzászólások: 70
Tartózkodási hely: Dunakeszi
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 0 alkalom
Bocs... a kemence hőfoka, mivel nincs hőmérőm, csak a színe után tájékozódom, amikor teljesen kifehéredett, széttolva a parazsat már tökéletes.
Sok sikert!


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 11:09 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45
Hozzászólások: 2404
Tartózkodási hely: BŐ,Degec
Adott Köszönöm: 37 alkalom
Kapott Köszönöm: 32 alkalom
Köszi :D :D :D :D :D

Az eredményt majd feldobom ;) ;) ;) ;) ;) ;) :) :) :)

_________________
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 11:50 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Csááá Kemi'Komák! (mármint Kemencés Komák) :lol: :lol: :lol:
Én 3kg lisztből 3 tepsivel szoktam csinálni. :) Aki nem tudná a tepsim mérete 90×45cm :)
A mi szájízünkhöz bevált recept az a fokhagymás-köménymagos(őrölt)-tejfölre rakott húsos kolozsvári szalonnás-lila hagymakarikás feltét, gazdagon megszórva Pannónia sajttal.
Tehát:
-3kg liszt
-15dkg élesztő
-1,8l meleg víz (nem forró!)
-12 teáskanál só
-6 kiskanál cukor
-6 evőkanál étolaj

-4db nagy dobozos tejföl
-ízlés szerint zúzott fokhagyma (1fej)
-ízlés szerint őrölt köménymag
-3kg apróra kockázott húsos kolozsvári szalonna (ha "kemény" kicsit rágós akkor célszerű serpenyőbe elősütni)
-4fej karikára vágott lila hagyma
-2kg durvára reszelt Pannónia vagy trppista sajt

15fő meg se tud mozdulni ha ezt az arcukba tolják!
Majd el felejtettem a befűtést: mivel ez 3 nagy tepsivel van nekem, kb. 20kg száraz akácfát, vagy 5 kéve ízik csutkát szoktam eltüzelni. Az első adag tévő nélkül sül a másik kettő már tévővel. Nagyon hamar megsül, nem kell neki csupán 10 perc. Én elő szoktam sütni a tésztát és sütés közben pakolom meg a feltéttel.
Na erről még nem volt érkezésem fotót készíteni mert mindig pörgök mikor készítem. Ahogy elkészül 1 adag, azonnal csinálom a következőt, de mire kinyújtom a tésztát akkorra elpusztítják az előző adagot. :D

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 6., szerda 12:28 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. január 18., vasárnap 22:45
Hozzászólások: 2404
Tartózkodási hely: BŐ,Degec
Adott Köszönöm: 37 alkalom
Kapott Köszönöm: 32 alkalom
Hali Gabi :D :D :D :D :D :D

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ apám ez a recept odaba... :evil: :evil: :evil:

Azt hiszem ezzel teszem tönkre a haverokat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Kemencebaráti üdvözlettel.......

Kép


Kemence nélkül?????? Minek?????

Babóca & Csigaszeg A'lias Brigan-Tibi


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 8., péntek 8:19 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Hozzászólások: 1208
Tartózkodási hely: Pápa
Adott Köszönöm: 0 alkalom
Kapott Köszönöm: 25 alkalom
Húúú, ezt én is kipróbálom. :P Majd... :?

_________________
KEMENCEBARÁTI üdvözlet: TOMi és Éva


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
HozzászólásElküldve: 2009. május 8., péntek 11:11 
Offline
Tiszteletbeli kemencebence tag
Avatar

Csatlakozott: 2008. augusztus 29., péntek 11:30
Hozzászólások: 2281
Tartózkodási hely: Nádudvar az I. Kemencebence.hu-KemenceBarátok Találkozó helyszíne 2010.04.09-10.
Adott Köszönöm: 65 alkalom
Kapott Köszönöm: 43 alkalom
Szia Csigaszeg!

Konkrét recepttel nem szolgálhatok "kemencés füstölt csülkös babgulyást" illetően, én a helyedbe improvizálnék. Az (ízlés szerint) összevágott füstölt csülökből készítenék egy pörkölt alapot tűzhelyen, vagy bográcsba majd a többi hozzávalóval együtt (zöldségek, fűszerek, bab, erős-piros-csöves paprika,stb.) belepakolnám egy agyagedénybe (vászonfazékba) és mehetne a kemencébe vagy 2 órára, majd a végén bele szaggatnám a nokedlit vagy csipetkét és még egy rottyantásra visszadugnám a kemencébe. Vagy sós vízbe külön kifőzném a tésztát és egyszerűen hozzáadnám a kész gulyáshoz.
Atttyaaa Isten! Teljesen beindult a nyálelválasztásom!
Egy ötlet! :idea:
Ha van kisebb gulyástálad (cserép tálaló) akkor amíg fő a gulyás dagaszthatnál be egy kis kenyértésztát, amibe mozsárban durvára tört köménymagot kevernél és a gulyástálba kiszedett levest ezzel a kenyértésztával teljesen lefednéd, beraknád a kemencébe. Mivel hasonló vastagságú tésztát készítenél mint a kenyérlángosé ezért hamar megsülne. Ha elkészült a tálban a levest sokáig melegen lehetne tartani és nem utolsó sorban finom lehet a frissen sült kenyérlepény a babgulyáshoz.
Csiga! Kösz a kérdést! Helyetted improvizáltam és ezzel magamnak is megadtam a következő kemencés menüt. Ezt én is kipróbálom!
:D :D :D

_________________
Kemence Baráti Üdvözlettel:
DacaGabi
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
Hozzászólás az előzmény idézésével  
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2111 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 53  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
www.fotozasitippek.hu
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség