Peti Mágus !
nem kispályás a pizzasütésed
Így készíti az akinek nagy a kemencéje.
A kis kemencémmel próbálkoztam újra a pizzasütéssel.
Sajnos nem az született amit vártam
Ami a lényeg: én azt szerettem volna, hogy a pizza közepén is "ropogósra" süljön a tészta, ha nem is annyira mint a széleken.
A napokban vendégségben a házigazdák kipróbálták az ajándékba kapott , elektromos olasz pizzasütő gépüket ( G3 Ferrari ). Csak dicsérni tudom !
Szóval: mint alant látjátok 3 féle módon próbáltam a fenti elvárásom szerint megsütni a pizzát.
1/ vékony teflonos sütő lemezen
2/ alaposan előmelegített talpas kerámia sütőkövön ( ezt használjuk az elektromos sütőben, előtte vízbe mártva, majd felforrósítva)
3/ a samott aljzaton
Hogyan csináljam, hogy a közepe ne legyen lágyabb?????
( azért a 9 pizzát így is felfaltuk....)