Tárcsán készült ételek
- PRÓBA KEMENCE1
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 792
- Csatlakozott: 2013. február 12., kedd 11:20
Re: Tárcsán készült ételek
Még egy pár kép!
- Csatolmányok
-
- 201311122449.jpg (43.82 KiB) Megtekintve 3756 alkalommal
-
- 201311122450.jpg (47.82 KiB) Megtekintve 3756 alkalommal
-
- 201311122448.jpg (38.36 KiB) Megtekintve 3756 alkalommal
"A rosszat túl kell élni, a jót pedig élvezni " K.B.Ü : Próba Kemence Gyuszi
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
- cibatapapa
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 5226
- Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53
Re: Tárcsán készült ételek
Szia PK. Legyen sok örömöd a tárcsádban és használjátok sokáig erőben egészségben!
Egy tárcsaavató videót küldök neked, próbáld ki!
Egy tárcsaavató videót küldök neked, próbáld ki!
K.B.Ü. cibatapapa
- PRÓBA KEMENCE1
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 792
- Csatlakozott: 2013. február 12., kedd 11:20
Re: Tárcsán készült ételek
Köszönöm szépen,nagyon guszta, ki fogom próbálni ám






"A rosszat túl kell élni, a jót pedig élvezni " K.B.Ü : Próba Kemence Gyuszi
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
Re: Tárcsán készült ételek
Szia PRÓBA KEMENCE1!
Gratulálok a tárcsához és az avatáshoz!
Közben azért valami történhetett, mert ha jól számolom a tányérban csak
két kolbász van, a sütőben pedig öt!
Gratulálok a tárcsához és az avatáshoz!

Közben azért valami történhetett, mert ha jól számolom a tányérban csak
két kolbász van, a sütőben pedig öt!

K.b.ü. : Béla 
" Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, ... "

" Adjon az Isten szerencsét, szerelmet, forró kemencét, üres vékámba gabonát, ... "
- PRÓBA KEMENCE1
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 792
- Csatlakozott: 2013. február 12., kedd 11:20
Re: Tárcsán készült ételek
Béla59: köszönöm,a kolbászt meg elvitte a cica








"A rosszat túl kell élni, a jót pedig élvezni " K.B.Ü : Próba Kemence Gyuszi
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
- tepertő
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1695
- Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19
Re: Tárcsán készült ételek
Mai ebéd 

- Csatolmányok
-
- n.jpg (31.11 KiB) Megtekintve 3652 alkalommal


Üdv

Re: Tárcsán készült ételek
Tepertőkém!
Látom valódi update.
Viszont az mellette szól, hogy kevés benne a szénhidrát.






Látom valódi update.
Viszont az mellette szól, hogy kevés benne a szénhidrát.

K.B.Ü. Papi (aki születésekor a 3 333 162 411. ember volt a földön)
1.§ Amit ma megsüthetsz, ne halaszd holnapra!
2.§ A kemencézés legfontosabb eszköze a dugóhúzó!
1.§ Amit ma megsüthetsz, ne halaszd holnapra!
2.§ A kemencézés legfontosabb eszköze a dugóhúzó!
- tepertő
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1695
- Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19
Re: Tárcsán készült ételek
Egy kis tárcsás kárász 

- Csatolmányok
-
- 1468794_599432106781957_858133308_n.jpg (27.9 KiB) Megtekintve 3586 alkalommal


Üdv

- PRÓBA KEMENCE1
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 792
- Csatlakozott: 2013. február 12., kedd 11:20
Re: Tárcsán készült ételek
Egy kis ebéd,sült krumpli Faterosz féle Sültkrumpli fűszersóval és rántott gomba 

- Csatolmányok
-
- 201311302507.jpg (37.75 KiB) Megtekintve 3544 alkalommal
-
- 1463955_557106361050217_839911451_n.jpg (55.4 KiB) Megtekintve 3544 alkalommal
"A rosszat túl kell élni, a jót pedig élvezni " K.B.Ü : Próba Kemence Gyuszi
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
https://picasaweb.google.com/1167057180 ... vomigLTMEQ
https://www.youtube.com/watch?v=1T17W1aALDQ
- PyTom
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1238
- Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Re: Tárcsán készült ételek
Sziasztok
Ha valakinek lenne jól bevált LÁNGOS receptje, szívesen venném



Ha valakinek lenne jól bevált LÁNGOS receptje, szívesen venném





KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ******
********

- Siógabi
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 2062
- Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33
Re: Tárcsán készült ételek
Édesanyám lángos receptje, bocs az ékezetekért...
kell hozza kb 5dk eleszto ha jo es friss
egy jo nagy szem krumpli vagy ket kisebb,,amit osszetorsz es hidegen teszel a lisztbe
egy jo nagy kanal so
egy kaveskanal szodabikarbona
egy jo kanal cukor- ettol kapja a sarga szinet
1,50 dl olaj
ezeket osszeallitod es az olajat aprodonkent adod hozza az olajat
a lenyeg, hogy legalabb 3* kezd dagasztani (nem kell sok ideig de az a fontos , hogy az egesz tesztat alulrol huzogasd felefele es hagy idot neki osszeallni) a vegen olyan lesz , hogy elkezd pukkadni es akkor jo....mindent olajos kezzel csinaljj!
hogy milyen az allaga?
- azert nokedlitol kemenyeb jol kezelheto
ha osszedolgoztad (nem tudod elrontani, ha eleg ideig huzogatod felfele )
tehat ha megvan .hagyd kelni kb majd egy orat
utana , kis gombocokat rakj egy olajos feluletre, ahol kb megint egy 20 percig kel
es a legfontosabb,hogy milyen legyen az olaj hofoka ,,ezt ugy tudod meg, hogy latod az olajat forrosodni, de meg nem tudod jo-e egy apro kis gombocot kiszakitasz a kelendo langosokbol kb jo babszemnyit es beledobod az olajba, ha nem ugrik fel es azonnal nem sul pirosra , akkor meg az olaj hofoka nem jo..
ez nagyon fontos, mert itt dol el,hogy a langos egy olajos ehetetlen maszlag lesz-e vagy egy csupa finom langos,amitol senkinek nem faj masnap a hasa..
kell hozza kb 5dk eleszto ha jo es friss
egy jo nagy szem krumpli vagy ket kisebb,,amit osszetorsz es hidegen teszel a lisztbe
egy jo nagy kanal so
egy kaveskanal szodabikarbona
egy jo kanal cukor- ettol kapja a sarga szinet
1,50 dl olaj
ezeket osszeallitod es az olajat aprodonkent adod hozza az olajat
a lenyeg, hogy legalabb 3* kezd dagasztani (nem kell sok ideig de az a fontos , hogy az egesz tesztat alulrol huzogasd felefele es hagy idot neki osszeallni) a vegen olyan lesz , hogy elkezd pukkadni es akkor jo....mindent olajos kezzel csinaljj!
hogy milyen az allaga?
- azert nokedlitol kemenyeb jol kezelheto
ha osszedolgoztad (nem tudod elrontani, ha eleg ideig huzogatod felfele )
tehat ha megvan .hagyd kelni kb majd egy orat
utana , kis gombocokat rakj egy olajos feluletre, ahol kb megint egy 20 percig kel
es a legfontosabb,hogy milyen legyen az olaj hofoka ,,ezt ugy tudod meg, hogy latod az olajat forrosodni, de meg nem tudod jo-e egy apro kis gombocot kiszakitasz a kelendo langosokbol kb jo babszemnyit es beledobod az olajba, ha nem ugrik fel es azonnal nem sul pirosra , akkor meg az olaj hofoka nem jo..
ez nagyon fontos, mert itt dol el,hogy a langos egy olajos ehetetlen maszlag lesz-e vagy egy csupa finom langos,amitol senkinek nem faj masnap a hasa..
Kemencém:
https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83
https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83
- cibatapapa
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 5226
- Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53
Re: Tárcsán készült ételek
Gabikám ez egy nagyon jó liszt és gluténmentes lángos recept, mert nem tartalmaz lisztetSiógabi írta:Édesanyám lángos receptje, bocs az ékezetekért...
kell hozza kb 5dk eleszto ha jo es friss
egy jo nagy szem krumpli vagy ket kisebb,,amit osszetorsz es hidegen teszel a lisztbe
egy jo nagy kanal so
egy kaveskanal szodabikarbona
egy jo kanal cukor- ettol kapja a sarga szinet
1,50 dl olaj
ezeket osszeallitod es az olajat aprodonkent adod hozza az olajat
a lenyeg, hogy legalabb 3* kezd dagasztani (nem kell sok ideig de az a fontos , hogy az egesz tesztat alulrol huzogasd felefele es hagy idot neki osszeallni) a vegen olyan lesz , hogy elkezd pukkadni es akkor jo....mindent olajos kezzel csinaljj!
hogy milyen az allaga?
- azert nokedlitol kemenyeb jol kezelheto
ha osszedolgoztad (nem tudod elrontani, ha eleg ideig huzogatod felfele )
tehat ha megvan .hagyd kelni kb majd egy orat
utana , kis gombocokat rakj egy olajos feluletre, ahol kb megint egy 20 percig kel
es a legfontosabb,hogy milyen legyen az olaj hofoka ,,ezt ugy tudod meg, hogy latod az olajat forrosodni, de meg nem tudod jo-e egy apro kis gombocot kiszakitasz a kelendo langosokbol kb jo babszemnyit es beledobod az olajba, ha nem ugrik fel es azonnal nem sul pirosra , akkor meg az olaj hofoka nem jo..
ez nagyon fontos, mert itt dol el,hogy a langos egy olajos ehetetlen maszlag lesz-e vagy egy csupa finom langos,amitol senkinek nem faj masnap a hasa..






K.B.Ü. cibatapapa
- cibatapapa
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 5226
- Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53
Re: Tárcsán készült ételek
Én így készítem a lángost!
Lángos recept….
Hozzávalók:
Egy púpozott evőkanál kristálycukor.
5dkg..élesztő.
2,5 dkg só (nem jódos).
1 kg finomliszt.
150 gramm natúr joghurt.
1dcl langyos tej.
6 dcl langyos víz.
2 evőkanál napraforgó olaj.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beléje morzsoljuk az élesztőt, két evőkanál lisztet beleszórunk és összekeverjük. Felfutatjuk.
A langyos átszitált lisztet beletesszük keverő tálba egy fészekbe belekeverjük a felfuttatott élesztőt, betakarjuk a lisztel és a joghurttal.
A 5-6 dcl langyos vízben feloldjuk a sót és evvel felöntjük és összekeverjük a masszával én dagasztó gépet használok. A végén az olajjal elválasztom az edény falától és lefedve megkelesztem, egy óra múlva átkeverem. Ilyenkor már lehet sütni, olajos kézzel gombócokat szaggatok belőle amiket egy tálcára teszek. Azokat nyújtom ki és úgy sütöm forró olajban. Olajos zacskóban, egy megfelelő edényben napokig eltartható hűtőgépben.. A hűtőben is képes rá és megkel, figyelni kell rá mert kikel….és ilyenkor vissza kell gyömöszölni,. Kb. egy hétig felhasználható!!
Jó étvágyat jó lángosozást!!!!
Lángos recept….
Hozzávalók:
Egy púpozott evőkanál kristálycukor.
5dkg..élesztő.
2,5 dkg só (nem jódos).
1 kg finomliszt.
150 gramm natúr joghurt.
1dcl langyos tej.
6 dcl langyos víz.
2 evőkanál napraforgó olaj.
A tejet meglangyosítjuk a cukorral és beléje morzsoljuk az élesztőt, két evőkanál lisztet beleszórunk és összekeverjük. Felfutatjuk.
A langyos átszitált lisztet beletesszük keverő tálba egy fészekbe belekeverjük a felfuttatott élesztőt, betakarjuk a lisztel és a joghurttal.
A 5-6 dcl langyos vízben feloldjuk a sót és evvel felöntjük és összekeverjük a masszával én dagasztó gépet használok. A végén az olajjal elválasztom az edény falától és lefedve megkelesztem, egy óra múlva átkeverem. Ilyenkor már lehet sütni, olajos kézzel gombócokat szaggatok belőle amiket egy tálcára teszek. Azokat nyújtom ki és úgy sütöm forró olajban. Olajos zacskóban, egy megfelelő edényben napokig eltartható hűtőgépben.. A hűtőben is képes rá és megkel, figyelni kell rá mert kikel….és ilyenkor vissza kell gyömöszölni,. Kb. egy hétig felhasználható!!
Jó étvágyat jó lángosozást!!!!
K.B.Ü. cibatapapa
Re: Tárcsán készült ételek
Gabi !! mennyi a liszt????Siógabi írta:Édesanyám lángos receptje, bocs az ékezetekért...
kell hozza kb 5dk eleszto ha jo es friss
egy jo nagy szem krumpli vagy ket kisebb,,amit osszetorsz es hidegen teszel a lisztbe
egy jo nagy kanal so
egy kaveskanal szodabikarbona
egy jo kanal cukor- ettol kapja a sarga szinet
1,50 dl olaj
ezeket osszeallitod es az olajat aprodonkent adod hozza az olajat
a lenyeg, hogy legalabb 3* kezd dagasztani (nem kell sok ideig de az a fontos , hogy az egesz tesztat alulrol huzogasd felefele es hagy idot neki osszeallni) a vegen olyan lesz , hogy elkezd pukkadni es akkor jo....mindent olajos kezzel csinaljj!
hogy milyen az allaga?
- azert nokedlitol kemenyeb jol kezelheto
ha osszedolgoztad (nem tudod elrontani, ha eleg ideig huzogatod felfele )
tehat ha megvan .hagyd kelni kb majd egy orat
utana , kis gombocokat rakj egy olajos feluletre, ahol kb megint egy 20 percig kel
es a legfontosabb,hogy milyen legyen az olaj hofoka ,,ezt ugy tudod meg, hogy latod az olajat forrosodni, de meg nem tudod jo-e egy apro kis gombocot kiszakitasz a kelendo langosokbol kb jo babszemnyit es beledobod az olajba, ha nem ugrik fel es azonnal nem sul pirosra , akkor meg az olaj hofoka nem jo..
ez nagyon fontos, mert itt dol el,hogy a langos egy olajos ehetetlen maszlag lesz-e vagy egy csupa finom langos,amitol senkinek nem faj masnap a hasa..
üdvözlettel:yoda52
A láng legyen veletek!
A láng legyen veletek!
- PyTom
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1238
- Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Re: Tárcsán készült ételek
Gondolom, 1 kg.... és a krumpli is főtt
Gabi, Paposz


Gabi, Paposz






KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ******
********

- csácsó2
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1128
- Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34
Re: Tárcsán készült ételek
De fölakadtunk ezen a minimális liszt hiányon
Lényeg a végén van: "senkinek nem fáj másnap a hasa" lehet, hogy épp a liszt hiány miatt


Lényeg a végén van: "senkinek nem fáj másnap a hasa" lehet, hogy épp a liszt hiány miatt


K.b.üdvözlettel csácsó2
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
- PyTom
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1238
- Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Re: Tárcsán készült ételek
csácsó2 írta:De fölakadtunk ezen a minimális liszt hiányon![]()
Lényeg a végén van: "senkinek nem fáj másnap a hasa" lehet, hogy épp a liszt hiány miatt![]()
noooormális






KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ******
********

- zotya
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 821
- Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25
Re: Tárcsán készült ételek
Csácsó barátom azért, hogy tudjad, hogy Gabi minek a receptjét írta le egy kis emlékeztető!
- Csatolmányok
-
- HPIM2100.JPG (50.7 KiB) Megtekintve 2427 alkalommal
-
- HPIM2098.JPG (49.18 KiB) Megtekintve 2427 alkalommal
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.
Kemencém építési folyamata.
https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881
Kemencém építési folyamata.
https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881
- csácsó2
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1128
- Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34
Re: Tárcsán készült ételek
Tény, hogy másnap nem fájt a hasamzotya írta:Csácsó barátom azért, hogy tudjad, hogy Gabi minek a receptjét írta le egy kis emlékeztető!




K.b.üdvözlettel csácsó2
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
- PyTom
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1238
- Csatlakozott: 2009. március 11., szerda 13:35
Re: Tárcsán készült ételek
Akkor tényleg jó lehet az a lángos
(liszt nélkül is....
)
Azért csak szétcsapattad valami kellemes párlattal.....




Azért csak szétcsapattad valami kellemes párlattal.....

KEMENCEBARÁTI üdvözlet: ******
********

- csácsó2
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 1128
- Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34
Re: Tárcsán készült ételek
Tomikám ez már az előzőnapi "csekélyke" fogyasztás lefojtása volt,
ugyanis szép lassacskán száradtam fel mint mögöttünk lévő pára
mert kora du. a haza irányába kellett fordítani "kocsim rúdját"

ugyanis szép lassacskán száradtam fel mint mögöttünk lévő pára
mert kora du. a haza irányába kellett fordítani "kocsim rúdját"



K.b.üdvözlettel csácsó2
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.
- Siógabi
- Tiszteletbeli kemencebence tag
- Hozzászólások: 2062
- Csatlakozott: 2010. november 10., szerda 19:33
Re: Tárcsán készült ételek

No liszt, no cukor és minden rendben mondaná Norbi... De valóban 1 kg liszt.

A sástói lángos nem volt teljesen rendben, a tészta kelését a mindössze 2 C fok nem igazán segítette elő, ráadásul a gáz is kifogyott segítve a tészta további fagyását.
A tökéletes lángos receptjét a 90-es években a hevesi piaccsarnok lángos fogyasztói tudják igazolni (Écsanyám vagy 7 évig üzemelt ott, napi átlag 3-500 db lángos elkészítésvel) Szóval ezért mertem közzé tenni...

Üdv Nektek

Kemencém:
https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83
https://picasaweb.google.com/1145778505 ... vye_Jvn-gE#

Tel:
Céges 30 311 93 50
Privát 30 83 070 83