Joghurt és sajt készítése házilag

Mindenféle finomságok receptjei és elkészítési módjai
Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2013. december 31., kedd 19:50

Csokolom Idesapám :D :D :D

Vigyázzon azért könd, hogy azon a csomagoláson mi vagyon írva, mert nem mindegy, hogy azt a mennyiséget 2-3 deci vízbö köl föloldani, vagy 150 litör tejhez szorni. :lol: :lol: :lol: Mert a 2-3 deci vízet löhöt adagolnyi folyamatosan, ha az otó hideg helyen leledzik, de ha nem turora se lösz jó :lol: :lol: :lol:

Komolyra fordítva a szót, nekem is por formátumban van az oltó, de azt el kell kavarni 2 1/2 deci vízbe, és aztán ebből kell minden 10 literhez körülbelül 2-3 evőkanállal tenni. A maradékot mindig hütőben kell tárolni, új használat elött felrázni az üveget és utánna betenni a tejbe.

Az biztos, hogy más ízvilága lesz mind a boltinak.

Áldásokban gazdag új esztendőt :) :ii :ii :ii
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

s@muk@
Kemence mester
Hozzászólások: 587
Csatlakozott: 2011. január 21., péntek 17:26

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: s@muk@ » 2014. január 6., hétfő 9:38

Sziasztok!

Új év újdonság nélkül nem igazi, kitaláltam , hogy sajtot készítünk itthon.
Vettünk finom tejet , majdnem a tehéntől :lol:
4l és nekiláttunk: ja 650grammos lett :-)

itt a tejoltó utáni folyamat
sajt1.JPG
itt mar sajtolás után kettévágva
sajt2.JPG
ehető lenne de meg sóoldatos fürdetés :D
sajt3.JPG

Avatar
tepertő
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: tepertő » 2014. január 6., hétfő 9:47

s@muk@ írta:Sziasztok!

Új év újdonság nélkül nem igazi, kitaláltam , hogy sajtot készítünk itthon.
Vettünk finom tejet , majdnem a tehéntől :lol:
4l és nekiláttunk: ja 650grammos lett :-)

itt a tejoltó utáni folyamat
sajt1.JPG
itt mar sajtolás után kettévágva
sajt2.JPG
ehető lenne de meg sóoldatos fürdetés :D
sajt3.JPG

S@muk@ csak arra vigyáz nehogy KUMISZ-ként foggyon el az alapanyag :))) :))) :))) :)))
Kép

Kép
Üdv :t tepertő

s@muk@
Kemence mester
Hozzászólások: 587
Csatlakozott: 2011. január 21., péntek 17:26

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: s@muk@ » 2014. január 6., hétfő 9:55

tepertő barátom!

utana kell néznem miféle pálesz az a kumisz hehehe

Avatar
danono
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1230
Csatlakozott: 2011. augusztus 13., szombat 9:15

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: danono » 2014. január 6., hétfő 10:02

S@muk@ ;) ;) ;)

Elárulom nekem már volt szerencsém hozzá.Egyszerűen Lótej. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

De az az igazság, hogy nem is olyan rossz az íze.Nézőpont kérdése :x :x :x :x :x :x :lol: :lol: :lol: :lol:Tudni kell, hogy nem túl erős erjesztett ital.Különféle formában ízesíthető. :hej :hej :hej :hej
"Az élet szép, tenéked magyarázzam?"(Heltai Jenő)

Avatar
tepertő
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1695
Csatlakozott: 2009. október 8., csütörtök 20:19

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: tepertő » 2014. január 6., hétfő 10:06

s@muk@ írta:tepertő barátom!

utana kell néznem miféle pálesz az a kumisz hehehe

"A kumisz kancatejből erjedés útján, kész kumisz vagy erjesztő anyagok (pl. sörélesztő) hozzáadásával készült, szénsavban gazdag, édeskés alkoholos ital.
Dél-Oroszországban és Közép-Ázsia nomád népeinél ma is megszokott élvezeti cikk, tejfehér, kellemes, savanykás-édeskés és kissé csípős ízű, mivel folyamatosan erjedésben van és szénsav fejlődik benne.
A honfoglalás előtti magyarság egyik legjellegzetesebb itala."

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Kumisz
Kép

Kép
Üdv :t tepertő

s@muk@
Kemence mester
Hozzászólások: 587
Csatlakozott: 2011. január 21., péntek 17:26

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: s@muk@ » 2014. január 6., hétfő 10:15

ajjaj , ettől féltem , hogy ez nem csak ecceruen finom pálesz :)))

Avatar
horaciopepi
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1033
Csatlakozott: 2010. július 31., szombat 1:29

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: horaciopepi » 2014. január 6., hétfő 10:49

S@muka
Nagyon ígéretesnek néz ki a sajt készítményed. :k

Még egy -két kísérlet és kiállítási darab lehet belőle :)

Már mi is próbálkoztunk vele de mióta elpusztult a szomszéd 'Riskája' elmaradt sajnos.

Tejoltóhoz könnyen hozzá jutsz?
Üdv: horaciopepi

Ha azt hiszed, hogy a jó Istenek nincs humorérzéke.
Hát tervezz előre, majd meglátod.

Avatar
ogregg
Kemencefűtő
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008. szeptember 14., vasárnap 20:31

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: ogregg » 2014. január 6., hétfő 21:54

Ma elkészült az első parenyica sajtunk,már csak füstölés van hátra.
Csatolmányok
DSCN4414 (Másolás).JPG
DSCN4414 (Másolás).JPG (52.55 KiB) Megtekintve 2929 alkalommal

Avatar
Vizipoc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2008. október 14., kedd 10:36

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: Vizipoc » 2014. január 6., hétfő 21:55

ez valami habcsók,csoki nélkül.
K.B üdvözlettel      Vizipoc

Avatar
csácsó2
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1128
Csatlakozott: 2011. május 19., csütörtök 11:34

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: csácsó2 » 2014. január 6., hétfő 22:23

Vizipoc írta:ez valami habcsók,csoki nélkül.
Egy kis reszelt sajttal pirosra sütve még akár pogácsa is lehetne. :oops:
K.b.üdvözlettel csácsó2

Ami jó az életben az hízlal, vagy erkölcstelen.

Avatar
antal.koczka
Kemence mester
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: 2010. április 17., szombat 16:27

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: antal.koczka » 2014. január 6., hétfő 22:29

Ezek a paranyica sajtok jól néznek ki,minden sajtot szeretek de a paranyica az egyik gyengém.

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 6., hétfő 22:44

s@muk@, igen szép lett a sajt, ordát készítettél? Gratula
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. január 7., kedd 8:49

S@muk@, ogregg gratulálok a sajthoz meg::)

Az oltáshoz pedig köszönöm a tanácsokat, ogregg és tiszi fiam :ty Mindenképen fel fogom oldani mert az egész csak 1 gramm, másképpen lehetetlen adagolni. 15 adaghoz lenne elég, ha feloldva elállna mire elfogyna. Majd kiderül.
üdv.: Faterosz.
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
ogregg
Kemencefűtő
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008. szeptember 14., vasárnap 20:31

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: ogregg » 2014. január 8., szerda 11:08

Ha a hűtőben tartod a feloldott oltót akkor sokáig eláll.
Mára a füstölés is kész lett.
Csatolmányok
DSCN4417 (Másolás).JPG
DSCN4417 (Másolás).JPG (52.09 KiB) Megtekintve 2867 alkalommal

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. január 8., szerda 12:32

Sziasztok, Sajtovicsok :hej meg::)
ogregg, nagyon :k guszta a paranyicád :nya :nya :nya Ha nem titkos a receptó érdekelne vannak elképzeléseim, de jó lenne a tuti :ty Elég lenne a tekerésig,mit kell tenni vele, a füstölés már megy :mrgreen: :lol:
Belőttem az első nyolc liter házi tejet, ilyen lett hála a csapatnak meg::) Már ázik a sólében a karika.
Lenne még egy kérdésem, a hat liter íróval mit lehet kezdeni :?: :?: :?: valami értelmeset???? Miből lesz az orda?
Megértettem, hogy miért olyan derágák a jó és finom sajtok fal:)
sajt1.JPG
oltás után
sajt1.JPG (31.55 KiB) Megtekintve 2862 alkalommal
sajt2.JPG
A préselő szerkeberke
sajt2.JPG (50.65 KiB) Megtekintve 2862 alkalommal
sajt3.JPG
az eredmény, az első sajtom! Sófürdő után!
sajt3.JPG (28.52 KiB) Megtekintve 2862 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 8., szerda 14:05

Papa

igen szuper szorítod van! Honnan szuperáltad? A savót forrald fel, és kicsapódik az orda :D
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 8., szerda 14:13

Papa,

ezt nézd meg, sokat segít, ez alapján csináltam én is a parenicat :)

http://www.youtube.com/watch?v=oOYYqYO01nQ
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. január 8., szerda 15:32

1242 írta:Papa

igen szuper szorítod van! Honnan szuperáltad? A savót forrald fel, és kicsapódik az orda :D
Köszi az infót kedves István meg::) nagyon szuper holnap, kipróbálásra fog kerülni.

A prés egy régebbi ötletem volt, sonka és rakott hús préselésére készült. Egy elfáradt :roll: rozsdamentes lábosból készült még régebben, rájöttem, hogy most, erre is használható. :mrgreen: :roll: A sajthoz a formákat pedig a Bosin vettem 240 Ft-os műanyag edények, kifurkáltam, és abban préseltem a sajtocskát.
Igy néznek ki a formák! Az oltó anyag is jól sikerült, fel van oldva 1,5 deci vízben és ment a hűtőbe.

Az orda is készül de elég macerás, miért nem akar kicsapódni, Tettem bele ecetet is, nem kellene???
forma1.JPG
forma1.JPG (43.82 KiB) Megtekintve 2843 alkalommal
fedővel.JPG
fedővel.JPG (46.59 KiB) Megtekintve 2843 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 8., szerda 19:41

István, köszönöm a présinfokat. Remélem az orda kicsapodott, csak simán fel kell forralni az oltót és kicsapodik. Csak abban az esetben nem, ha erős az oltód és mindent kivett a savóból :)
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
ogregg
Kemencefűtő
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008. szeptember 14., vasárnap 20:31

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: ogregg » 2014. január 8., szerda 23:02

Papa!Az ordát úgy készítsd,hogy a savót felteszed forrni kb 95 foknál elkezd kicsapódni ,ekkor tegyél bele citromsavat vagy ecetet.Annyit kell bele adagolni,hogy a savó színe kitisztuljon.
A parenyica készítésnek az alapja.hogy készíts egy gomolyát.Azt nem kell olyan keményre készíteni mint a sajtodat az az kb 3 cm -es darabokra vágd össze és ne súlyozd le.Én pelenkába szoktam csavarni és 1 napig csepegtetni.A gomolyát úgy tudod nyújtani ha előtte hagyod savanyodni.Nekem ez 19- 21 fokon(konyhában) 4 napba telt.60-70 fokos vízbe gyúrd simára,ha még nem elég savanyú akkor nem fogod tudni nyújtani.
Úgy szoktam ellenőrizni,hogy mikróba melegítek vizet és ebbe teszek bele egy kis darabot.Ha néhány perc múlva tudom nyújtani akkor már jó.10 l tejből lesz kb 1,5 kg gomolya ebből pedig kb 1-1,2 kg parenyica.A gomolyából vágj le kb 130g szeleteket és ezt tedd a forró vízbe.Ha valami nem érthető vagy elakadsz hívj nyugodtan.

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 9., csütörtök 20:36

Idesapám, orda sikerült?
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. január 9., csütörtök 20:44

1242 írta:Idesapám, orda sikerült?
Sikerült Idesfijam, de nagyon halvány, vagyis kevés lett. Sacc/kb. 15- 20 deka lett!
De nem adom fel, mert ma megint vettem 8 liter tejet és most füszeres sajtokat próbálok készíteni! Köszi az érdeklődést meg::) :ty De nagyon finom :nya :nya :nya
orda.JPG
orda.JPG (57.96 KiB) Megtekintve 2769 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
1242
Kemencefűtő
Hozzászólások: 152
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 22:22

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: 1242 » 2014. január 9., csütörtök 21:41

Idesapám meg::) meg::) meg::)

Az nem rossz arány, mert az orda nem más, mint a sajtkészítés után a savóba maradt fehérje kicsapolása :lol: :lol: :lol:

képeket nézve ajánlom, hogy a szűrőbe tegyél még egy gézdarabot duplán rakva, mert jobban megfogja az ordát a letisztításnál.

Nagyon jól csinálod idesapám :D :D :D És az ecet kell a kicsapoláshoz :D :D :D

Sok sikert továbbra is a fűszeres sajtok készítéséhez. Hadd adjak egy tanácsot itt is :D Saját munkafolyamatom alapján magyarázom, mert így érthetőbbé válik. Megalvadt a tej, felvágom vagy összetöröm apró darabokra, kiveszem egy szitába helyezett gézdarabba. Kezemmel is segítek a savó eltávolításában azáltal, hogy a gézt mozgatom és enyhén nyomkodom. Mikor nagy része a savónak kiment és már nem teszek semmilyen alvadékot hozzá, akkor újból feltöröm a gomolyát, beleszórom a fűszereket, jól elkeverem, gézt megint összefogom, egy kicsit megszorítom és mehet a présbe, ami nálam egy 5 literes pálinkás korsó ráhelyezve a szitában fekvő, gézzel körülvett gomolyára :D Azért jó a fűszereket a savó nagy részének eltávolítása után hozzáadni, mert így nem veszít a hatékonyságából, viszont ha az erőteljesen savós gomolyába teszem a fűszereket és így préselem ki, akkor nem annyira erőteljes a fűszerek ízvilága, mert kimosodik és a préselél által a füszerek is a sajt egyik (alsó) oldalába vándorolnak.

Sok sikert a holnapi művelethez :bo :bo :bo :bo
"Aki mindig csak a szelet figyeli, nem vet, és aki csak a fellegeket lesi, nem arat." (Prédikátor 11,4)

Avatar
cibatapapa
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 5226
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 18:53

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: cibatapapa » 2014. január 11., szombat 22:58

Sziasztok :hej
Megfüstöltem az előző eredményt a gyors füstölőmben, csak kicsit túl sokat adtam neki, ilyen lett :nya Ronda de finom :lol:
gyfüst1.JPG
gyfüst1.JPG (45.68 KiB) Megtekintve 2716 alkalommal
gyfüst2.JPG
gyfüst2.JPG (48.42 KiB) Megtekintve 2716 alkalommal
A tegnapi pedig ilyen lett. A bosin kaptam egy erdélyi sajtmestertől ingyen, profi oltó anyagot és sok,sok hasznos jó tanácsot, amit innen is köszönök neki is! Ilyenek lettek a fűszeres és hőkezelt sajtok, meg az orda.
füszeres.JPG
füszeres.JPG (51.74 KiB) Megtekintve 2716 alkalommal
K.B.Ü. cibatapapa

Avatar
ogregg
Kemencefűtő
Hozzászólások: 70
Csatlakozott: 2008. szeptember 14., vasárnap 20:31

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: ogregg » 2014. január 13., hétfő 22:02

cibatapapa írta:Sziasztok :hej
Megfüstöltem az előző eredményt a gyors füstölőmben,...
Nagyon profi vagy Papi!

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2014. február 6., csütörtök 20:15

Szépek lettek a sajtkészítményeid Cibatapapa!
Gratula érte!
T.

s@muk@
Kemence mester
Hozzászólások: 587
Csatlakozott: 2011. január 21., péntek 17:26

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: s@muk@ » 2014. február 11., kedd 14:30

Sziasztok!

Asszem megfogott engem ez a sajtkészítés. Az idén már a hetedik verziót :lol: készítettem el.
itt van pár fotó róla

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: zotya » 2014. február 11., kedd 14:47

s@muk@ írta:Asszem megfogott engem ez a sajtkészítés. Az idén már a hetedik verziót készítettem el.
itt van pár fotó róla
:eh :eh :eh :eh :eh :eh :eh :nya :nya :nya :nya :nya :nya :nya meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) meg::) miután ettél belőle :ii :ii :ii :ii :ii :ii :ii
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2014. február 11., kedd 14:57

s@muk@ !

kalap megemel és fennmarad !
:nya :nya :eh :nya :nya
meg::) meg::) meg::) meg::)
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Tanden
Kemence mester
Hozzászólások: 451
Csatlakozott: 2012. április 15., vasárnap 14:08

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: Tanden » 2014. február 13., csütörtök 21:26

Én még csak izgatom magam, de hamarosan nekifogok a sajtkészítésnek.
A család még egyenlőre lebeszél róla, mert úgy gondolják hogy nagy falat számomra.
Én is ezen a véleményen vagyok.
Majd meglátom. De már hajlok rá :P

Avatar
savgerinc
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1782
Csatlakozott: 2009. december 23., szerda 9:59

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: savgerinc » 2014. február 13., csütörtök 22:36

Tanden !

Fog ez menni ! :bo :bo :bo
Sokkal könnyebb lehet, mint a kemence építés.
Én is meg próbálnám, de Pesten rendes tejet szerezni..... :(
Baráti üdvözlettel: savgerinc
Ha tele a pince és füstöl a kemence, az se baj, ha vékony a szelence.

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: zotya » 2014. március 1., szombat 19:04

Sziasztok :hej :hej :hej :hej

Készülök a sajtkészítésre és minden tudományt próbálok megnézni és igy találtam erre a videóra. Tudom a sajtkészítés fortélyait már itt sokan leírták. Nem is az a lényeg - de azért érdemes a praktikákat megnézni - hanem a füstölés meg::) meg::) meg::) meg::) . Nem hittem el, hogy ilyen egyszerűen is letehet fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) fal:) :o :o :o :o :o :o :o :bol :bol :bol :bol :bol .https://www.youtube.com/watch?v=oyo3sgG0S3I

üdv: zotya
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: zotya » 2015. március 19., csütörtök 9:55

Tegnap a piacon találtam medvehagymát, ezért nem tudtam ellenállni a kísértésnek és sajtot kellett készítenem vele! :D :D :D
Az eredmény.
Csatolmányok
Fotó0155.jpg
Fotó0155.jpg (18.69 KiB) Megtekintve 2287 alkalommal
Fotó0156.jpg
Fotó0156.jpg (19.71 KiB) Megtekintve 2287 alkalommal
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2015. március 19., csütörtök 12:09

Gratulálok zotya !

Nagyon gusztusos !

:eh :nya :eh
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Gabibá
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 1067
Csatlakozott: 2011. május 8., vasárnap 10:20

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: Gabibá » 2015. március 19., csütörtök 12:43

Szia zotya!
Nagyon jól néz ki a sajtod, van még belőle?
:nya :nya :nya :nya

Avatar
zotya
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 821
Csatlakozott: 2012. február 17., péntek 21:25

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: zotya » 2015. március 19., csütörtök 13:16

Igen Gabibá van belőle és próbálom egy-két napot nem háborgatni :D :D :D ami nem szokot sikerülni. fal:) fal:) fal:)

Egyébként egy sajtkészítőtől hallottam, hogy a sófördőt nem kell mindíg újra készíteni. Szoba hőmérsékleten lehet tárolni üvegbe és azt használni mindíg, mert ebbe már elszaporodnak a jótékony baktériumok. :) ;)
Ezt most így csináltam a kb 3 hete készített sófördőt használtam, és olyan volt az illata mikor kiöntöttem mint egy érett sajtnak. :k :k :k
A munka a kemencével mennyire fárasztó, de az eredmény utáni vágyakozás mindent legyőz. Ha kész a munka gyümölcse minden fáradozást kárpótol.

Kemencém építési folyamata.

https://plus.google.com/photos/10731869 ... 6069996881

Avatar
jupiszi
Kemencefűtő
Hozzászólások: 132
Csatlakozott: 2016. március 21., hétfő 12:52

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: jupiszi » 2017. január 20., péntek 11:21

Drága Sajti Pajtikák,

Lenne e valakinek egy Házisajtkészítés c.műve pdf-ben? Esetleg Sajtkészítés ABC-je?
És hozzá is lehetne jutni?

Avatar
laca55
Tiszteletbeli kemencebence tag
Hozzászólások: 2730
Csatlakozott: 2009. november 9., hétfő 22:51

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: laca55 » 2017. január 20., péntek 16:54

Szia Jupiszi !

valahol van a polcaimon elbújva..... megkeresem !
:hej


ezeket találtam, leporoltam

http://osztott.com/pJXh/
:hej
Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni !
K.B.Üdv: laca

Avatar
yoda52
Kemence mester
Hozzászólások: 379
Csatlakozott: 2014. január 28., kedd 14:13

Re: Joghurt és sajt készítése házilag

Hozzászólás Szerző: yoda52 » 2017. január 20., péntek 20:48

Köszönöm Laca :!: Remélem nem baj ,hogy én is elolvasom :lol: :ty
üdvözlettel:yoda52

A láng legyen veletek!

Válasz küldése