7 részes kemence és kerti konyha építési segédlet
A segédletet, a kemencét, igényes kerti konyhát építtetni szándékozóknak, kerti gasztronómiát kedvelőknek, kemencebarátoknak, a kemenceépítést művelőknek vagy csak saját kedvtelésükre kemenceépítéssel foglalkozó amatőröknek ajánlom figyelmébe.
A kerti konyha építés segédlet célja az, hogy áttekintést adjak a hagyományos, helyi anyagok felhasználásával készült kemencék és a mai igényeknek és anyagoknak az alkalmazásával épített kemencék és kerti konyhák építéséhez.


A tartalmat az alábbi témák köré csoportosítottam:
- A kemenceépítés gyakori hibái
- felvázolom az ideális kemence formai és tüzeléstechnikai képét
- milyen kialakítású és nagyságú kemencét építtessünk?
- Hol legyen a kemence helye, milyen alap kell neki?
- Milyen legyen a megjelenése az épített környezetben?
- Nagyon fontos a hőtárolása és a hőszigetelése
- Milyen anyagokból épüljön, mi van a hőtágulással?
- A kemence kiszárítása, próbaüzeme
- Felfűtése használathoz. Mire használhatjuk?
- A kemence szerepe a kerti konyhában
- A kerti konyha ünnepi hangulatot áraszt használat közben is!
Tartalomjegyzék
- A kerti konyha elhelyezése
- A konyha és a kiülő alapozása
- Az építés szerkezeti megoldásai
- Konyha és étkező funkciók a kertben
- A funkciók kapcsolódása a konyhában
- Szabjuk családra a funkciókat: ergonómia
- Üzembe helyezés, használat, jönnek a vendégek
Az “ideális kerti konyha” építésének segédlete
(Hírlevél 7 részben)
Feliratkozás után azonnal: Tanulmány a rossz kemencék javítási lehetőségeiről

Legutóbbi hozzászólások