Kakaós csiga

Hozzávalók:

– 1,5 kg finomliszt (Bl 55)
– 100 g friss élesztõ
– 5 dkg Ráma margarin
– 10 dkg olvasztott tea vaj
– 10 dkg cukor
– 8-10 dl tej
– 4 db tojás
– 20 dkg kakaópor
– 30 dkg porcukor
– só

Elkészítés

Az élesztõt 150ml langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A margarint belemorzsoljuk a lisztbe, hozzátesszük a 10dkg cukrot, a felvert tojást, a felfuttatott élesztõt és egy csipet sót. Langyos tejjel közepesen kemény tésztát dagasztunk. Dagasztani kb. 30 percig kell, amíg a tészta szép sima, hólyagos nem lesz. Kendõvel egy tálban letakarva 1-1,5 órát kelni hagyjuk. Ez alatt az idõ alatt kb. duplájára dagad.

Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Teavajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a tésztát. A kakaót összekeverjük a porcukorral, majd vastagon megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd 2 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Tepsübe sütõpapírra (vagy vajjal kikent) helyezzük egymástól kb. 1 cm távolságra, majd olvasztott vajjal megkenjük a tetejét.

Közepesen meleg kemencében kisütjük (8-10 perc elegendõ volt.)

Jó étvágyat!