Talán jobban szeretünk kemencében pizzát sütni akkor, amikor az idő melegebb, süt a nap. Nem véletlen, én is így vagyok vele. Bár ha igazán akarok valamit, akkor felőlem még az eső is zuhoghat. De térjünk vissza a jó időre! Nemrég találtam meg egy videót, melyet nyáron rögzítettem, és most megosztom veletek.

 

A pizza készítése az általam leírt recept alapján készült, bemutatva a pizzasütést a tészta elkészítésétől a kemencében történő sütésig.

A kemence előkészítésére vonatkozó leírást és videót megtaláljátok itt: Hogyan gyújtsunk be, és hogyan fűtsünk a kemencében

{loadposition pizza}

Receptet pedig itt: Pizza olasz módra

A recept hozzávalóit a videóban megdupláztam, mert kétszeres mennyiséget készítettem.

Fontos felhívás: az élesztő mennyisége 80gramm, és nem 80dkg, ahogy a filmben van! Tanulság: ne igyál sört filmezés előtt 🙂

Jó szórakozást! Robrt

 

Könyvajánló (A képre kattintva megrendelhető):

Sabján Tibor - Kenyérsütő kemencék