Kedves Kemencebencés társadalom!

Cibatapapa vagyok.

Már több mint egy éve vagyok tagja ennek a lelkes és segítőkész és egyre nagyobb csapatnak. Ahogy mások is, többen megtaláltuk itt ezen a kemencebence fórumán mindazt, ami ebből a rohanó, elembertelenedett, szétpolitizált, nem normális világunkból hiányzik, ami körbe vesz bennünket…

Mondhatom én is, ahogy már nagyon sok új belépő tagunk is, akik dicsérték és örömmel fogadták az itt uralkodó segítőkész szellemet, fórum családias jó hangulatát, hogy ez szinte példanélküli a mai világban. Mivel én és még sokan azt szeretnénk, hogy minél többen kapják el ezt a kemencés fertőzést, az alábbi tervezési segédletet alkottam.

Tégla, agyag, cserép, és malter kalkulátorokat készítettem, főleg az új belépőknek, kisbencéknek, mert legtöbbször elsőre az a kérdés hangzik el, hogy mennyi tégla, mennyi agyag kell egy jó kemence megépítéséhez.

{loadposition daca1}

Ahhoz szeretnék most itt egy kis segítséget nyújtani, hogy könnyebb legyen eldönteni milyen is legyen az a megépítendő álom kemence és ahhoz kb. mennyi tégla, cserép, agyag és malter fog majd elfogyni. A fórumon a legnépszerűbb, legismertebb kemence típusokhoz készítettem el ezeket a segéd programokat!

Ehhez a négy típushoz készítettem el az anyag kalkulátorokat, melyeket a kis ikonra kattintva le lehet tölteni.

{wd file=boglyas.xls name=’boglyas.xls’}

 

 

{wd file=bubos.xls name=’bubos.xls’}

 


{wd file=csocsike.xls name=’csocsike.xls’}

 


{wd file=dongas.xls name=’dongas.xls’}

 


{loadposition terv}

A programok le vannak védve, hogy az eredmény cellákba ne lehessen írni, azért, hogy a képletek és a program ne tudjon megsérülni! Erre a védett cellában figyelmeztet is a program.

Az anyagok mennyisége közelítő értékek, a valóságban előfordulhat némi eltérés, ezért csak tájékoztató jellegűek! A programok eredményei variálhatóak egymással, az alapot számoló programmal, pl. kémények is számolhatók. Remélem tudtam segíteni, hasznosak lesznek számotokra ezek a segédletek. Ha bárkinek kérdése, észrevétele van a programokkal kapcsolatban, állok rendelkezésére privát üzenetben, vagy a fórumon is!

Mottó: Akit a szülei gyermekkorában engedtek homokozni, voltak fa építőkockái, netán legózott , az meg tud építeni egy kemencét is! Még valami: a türelem jó kemencét terem!

Kemencebencés üdvözlettel: Cibatapapa!

Ha a cikkhez hozzászólást akar írni, kérem jelentkezzen be!

Könyvajánló (A képre kattintva megrendelhető):

Sabján Tibor - Kenyérsütő kemencék